Niet grijs maar wit en zwart

Niet grijs maar wit en zwart

Na een heerlijke dag met de familie werd er nog even gevraagd of het misschien mogelijk was om nog een shiro utsuri uit te komen kiezen ! En waarom ook niet ? Daarom toch nog even naar de zaak om George verder te helpen met een mogelijke aankoop.

Voor zover ik begrepen had, ging hij zelf ook kweken met koi, mogelijk met shiro utsuri, maar daar heb ik niet verder naar gevraagd. Blijkbaar is zelf kweken met koi ook nog best plezierig, maar daar heb ik helaas geen kaas van gegeten, alhoewel ik vroeger ook wel eens geconfronteerd werd met een kweek.

Maar de zorgen die je daar mee hebt, gekoppeld aan het moeilijke werk om te selecteren heeft me de moed ontnomen, want het vraagt een boel kennis die je niet moet onderschatten. Ik heb er denk ik ook geen geduld voor, dus heb ik het idee maar opgeborgen. We praten ondertussen wel over bijna 20 jaar geleden. 

Er is ondertussen veel water door de zee gevloeid en de tand des tijds heeft veel verandering gedurende de jaren teweeg gebracht. Wel moet ik beamen dat ik bijzonder tevreden ben met de evolutie die ik doorgemaakt heb. Ik heb trouwens ook altijd kunnen rekenen op goede metgezellen, ondanks het feit dat ik altijd een op zichzelf staand karakter heb.

Maar kom, het gaat nu over het kiezen van een shiro utsuri van Omosako. Kiezen uit een selectie van nog 8 overblijvende koi is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zwommen ook nog 2 verkochte shiro rond, dus die zette ik even apart, zodat er geen foutje kon gemaakt worden.

De beste manier om een koi te kiezen is eigenlijk eenvoudig en dat probeer ik ook altijd tegen de mensen te zeggen. Zet de koi die je wenst even in de bowl, bekijk ze goed, en de koi die je niet wenst zet je gewoon terug totdat er nog 2 of 3 koi overblijven. Dan is het makkelijker om een definitief besluit te nemen.

En zo werd ook gedaan. Dit leverde dit filmpje op, en uiteindelijk besliste de lengte van de koi de keuze voor shiro utsuri 2302001. Nadien kreeg in nog een berichtje met de mooie woorden van George: "Vis is goed aangekomen. Bedankt voor de flexibele ontvangst."

Voila, weer een tevreden klant hopelijk, en daar ben ik blij mee want het is geen makkelijk jaar. De zon heeft zich echter gisteren laten zien en dat verandert misschien de ingesteldheid van de mensen, laat het ons hopen. Wel ben ik ontzettend blij dat ik een prachtdag heb mogen beleven en dat de weergoden zich van hun beste kant hebben laten zien.

Een paar foto's van mijn heerlijke dag mogen niet ontbreken. Ik ben bijzonder trots op mijn familie, mijn kinderen en vooral  mijn kleinkinderen. Ik pronk er dan ook graag mee...vergeef het me !

Meer afbeeldingen

Niet grijs maar wit en zwart: afbeelding 1
Niet grijs maar wit en zwart: afbeelding 2
Niet grijs maar wit en zwart: afbeelding 3
Niet grijs maar wit en zwart: afbeelding 4
Niet grijs maar wit en zwart: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml