Intākoi is een feit

Intākoi is een feit

Als je interkoi in het Japans vertaald, dan hoor je Intākoi, de gesproken vertaling van Interkoi. Dat is wat Wiechert wou voor zijn nieuwe zaak die in de loop van de volgende weken opgezet zal worden. Hij is ondertussen volop bezig om zijn vijvers op te starten.

Meer nieuws zal je in de loop van de volgende weken wel mogen verwachten, ondertussen heeft hij al enkele koi aangekocht die je kan zien onder zijn gedeelte op de website. Het is voor zover ik het kan begrijpen de bedoeling om 2 opgroeivijvers te bouwen die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen van tosai naar nisai. Ze zullen uitgerust worden met een ultra moderne verlichting om de kwaliteit van het beni te garanderen.

Schijnbaar is het een uniek systeem dat bijzonder succesvol is voor koi die binnen zitten. Meer informatie kan je lezen op de website van Paul van Mierlo. Zelf heb ik er geen ervaring mee, maar meestal zitten mijn koi ook altijd in de buitenlucht, en daar kan geen verlichting het tegen halen.

Er is nog geen informatie door Wiechert doorgegeven wat betreft de mogelijkheden en de prijzen. Zodra deze bekend zijn zullen die natuurlijk op de website verschijnen. We wensen hem natuurlijk veel succes.

Dat niet alles volgens wens verloopt kreeg ik gisteren nog maar eens te horen. Altijd ontzettend vervelend, maar dat is helaas een onderdeel van het leven. Dit bericht kreeg ik gisteren aan, en daar was ik echt niet blij mee: 

sanke van sakai ff*********************************************

Hello.

The gills of the koi you purchased at this auction got deformed during the growth process. Therefore, as stated at the time of the auction, you can choose between a 70% refund, or an exchange for a tosai born this year, which would you prefer? In addition, in the case of exchange, we will introduce it after autumn. We are looking forward to hearing from you.

Sakai Fish Farm Co., Ltd.

*********************************************

Begrijpelijk dat de klant ook niet blij is met dit nieuws, want hij had juist deze sanke aangekocht omdat hij er al lang naar aan het zoeken was. Gewoonlijk vertrouwen de klanten de zaak niet, want ze spelen natuurlijk met de gedachte dat dit niet eerlijk verloopt.

Daarom werd er naar een filmpje gevraagd om het euvel te bevestigen en na aanvraag werd er onmiddellik een video gestuurd met het bijhorende probleem. Ik begrijp dat de mensen het niet altijd vertrouwen wat er gezegd wordt, maar de ervaring leert me toch dat ik nog nooit een probleem met een koi heb vastgesteld dat  niet eerlijk is verlopen. Het is nu aan de klant om te zeggen wat er moet gebeuren natuurlijk.

Als dit nog niet voldoende is, werd ik nog geconfronteerd met een volgend probleem. Nu we  het toch over problemen hebben, kunnen we het best ineens afwerken. Zaterdag kwam Rob Heijmans om een echografie te maken van een koi die vervelende verschijnselen vertoonde.

Het zwemgedrag van de koi was twijfelachtig. hij zwom met wilde slagen wat soms duid op een zwemblaas probleem, maar ze ging niet op de grond liggen. Bovendien sloeg het achterste gedeelte van de koi redelijk roodachtig uit, wat niet normaal was, daarom toch even de koidokter erbij gehaald om het probleem vast te stellen.

Op deze video zie de golden corn met  de aandoening, de rode uitslag achteraan. Vorige week zaterdag werd dan een echografie gemaakt zoals je hier kan zien. De bijhorende foto toont een hernia en een gebroken ruggewervel. De koi werd ingespoten met een pijnstillend en versterkend middel.

Volgens Rob kan de koi nog altijd goed overleven en zijn leven zonder veel problemen verder zetten, maar uiteraard kan ik deze koi niet aan de klant leveren die hem gekocht heeft. Ook hier moet weer een oplossing gevonden worden.

Het is niet het plezierigste jaar dit keer. Meerdere problemen hebben zich aangediend en er rust telkens een zware taak op mij om alles in goede banen te leiden voor de klanten. Financieel komt dit ook nog eens bovenop de alarmerende kosten, het zijn zware tijden.

Maar ja, we  laten ons niet kisten en zorgen wel dat alles in orde komt. Het nieuwsitem sluit ik vandaag af met de mededeling dat onze vlucht geannuleerd is omdat dat vliegmaatschappij transavia veel problemen heeft met vliegtuigen die niet in orde zijn. Met de haast zijn we nu naar een oplossing voor het probleem aan het zoeken, want de boot zal op ons niet wachten voor de cruise veronderstel ik.

Ach ja....dit komen we ook weer wel te boven. Trouwens wie graag mijn leven in een notedop wil zien mag altijd het filmpje bekijken dat ik zondag voorgeschoteld kreeg met foto's van vroeger en van nu. En deze harde bolster was toch ontroerd om dit te bekijken. Zo zie je maar....

Bereid je ondertussen voor op de aankomende veiling
met het aanbod van de toppers van Interkoi

 

Meer afbeeldingen

Intākoi is een feit: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Wiechert

555

interkoi

555


Phil

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml