Op de valreep

Op de valreep

Tot op het laatste ogenblik moet ik scharrelen om tijd te vinden om mijn werk gedaan te krijgen, maar het is met plezier gedaan. Op de valreep kwam Piet nog even langs om zijn kujaku die al geruime tijd in optie stond op te halen.

De kujaku stond al enkele weken in optie. Normaal  laat ik een optie slechts een paar dagen staan, omdat je natuurlijk ondertussen de koi niet kan verkopen, en als er iets is wat we niet wensen is dat we niet kunnen verkopen. Maar op verzoek van Piet werd dit toch gedaan omdat hij door gezondheidsredenen niet in staat was de koi op te halen.

De manier waarop de conversatie gevoerd werd, deed mij vermoeden dat ik met een respectabele persoon te maken had en daarom dat ik besloot de kujaku enkele weken in optie te zetten. Tot gisteren namiddag ! Plots kreeg ik telefoon met de vraag of het mogelijk was om de kujaku even te bekijken. Er werd nog wat tijd gezocht, want het is op dit ogenblik even inpassen. 

Ik had Piet nog nooit ontmoet, het is bij wijze van spreken een nieuwe klant, maar mijn neus had me niet bedrogen. Een heel aimabele man, en ik was blij om kennis te maken en blij dat ik toegezegd had om de kujaku enkele weken in optie te zetten.

Ik had alles al klaargezet en ondertussen een video gemaakt. Zelden een kujaku gezien met de body van een bodybuilder. Zie die kop, een buffel heeft er niets tegen. Ik had het gevoel dat Piet helemaal in zijn nopjes was met deze sumo worstelaar. De kujaka heeft me trouwens altijd bekoord. Als je dit in de vijver ziet zwemmen, dan was het telkens een genot om ernaar te kijken. Ik hoop dat ze plezier zal beleven in haar nieuwe vijver van maar liefst 85 kuub heb ik begrepen.

Ondertussen heb ik alles klaargemaakt voor mijn vakantie. Ik ga even uit de running zijn, maar de mensen zullen mij vermoedelijk niet missen veronderstel ik. Om de gemoederen wat voedsel tot animatie te geven heb ik natuurlijk de veiling geactiveerd deze morgen en het moment van biedingen is nu mogelijk.

Mijn hoop is dat er minimaal 10 koi worden verkocht op de veiling. En dan nog liefst met een flink gevecht tijdens het bieden. Natuurlijk kan je een discussie starten over de waarde van een koi, en eigenlijk is er maar één antwoord mogelijk. Het is wat men er voor wil geven, niet meer en niet minder. Hopelijk zal men moeten bieden net zoals wij moeten bieden om een koi te pakken te krijgen op de Japanse online veilingen, maar ik ben bang dat dit een euforie is.

Het zijn in ieder geval stuk voor stuk prachtige koi die hun waarde zonder meer ondersteunen, en als er niet veel geboden wordt moet ik het gaan incalculeren als een verliespost. Er is nog wel een belangrijk aspect dat een rol zal spelen.

Om de haverklap zal ik een koi uit het aanbod kunnen weghalen. Ik zeg niet welke, ik zeg ook niet wanneer ! Het is mogelijk dat ik deze weer activeer, misschien ook niet. Als je je zinnen op een koi hebt gezet, plaats dan een bod, want éénmaal een bod geplaatst, dan blijft de koi actief en zal deze niet meer kunnen verdwijnen. 

https://auction.interkoi.eu/

 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Matthijs

555


Jack

555


Johan van Rijswijk

555


Eric

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml