Onplezierig werk gedaan

Onplezierig werk gedaan

Neen hoor, de koi is niet overleden, enkel in slaap gedaan. Ja, het moet gebeuren, niet altijd plezierig, wel noodzakelijk. Kieuwstalen nemen voor onderzoek KHV en CEV. het is de laatste keer dat ik dit voorjaar de controle zal laten uitvoeren, dan ben ik er weer een tijdje vanaf.

Dit zijn de koi die ik even in slaap heb gedaan om kieuwstalen te nemen. Binnen een tweetal dagen ken ik het resultaat en kan ik weer gerust zijn. Terwijl ik de kieuwstalen neem, kan ik ook de kieuwen even bekijken of alles in orde is. Ik moet zeggen dat deze er bijzonder gezond uitzagen, en dan ben ik natuurlijk weer gerustgesteld.

Ik kan niet voldoende hameren op de kwaliteit van de kohaku van Momotaro. Ze zijn bloed- en bloedmooi, stuk voor stuk juweeltjes. Dit in combinatie met de showa van Dainichi en nog wat sanke van Momotaro een prachtcollectie. Tussendoor nog wat sprinkhaantjes van Sakai FF met showa die vorig jaar zeer goed ontwikkelden.

Ondertussen heb ik ook nog de andere vijvers gecontroleerd op parasieten, en een paar filmpjes gemaakt van de koi waarvan ik afstrijkjes heb gemaakt. De eerste die ik gefilmd heb is een showa van Momotaro die niet overdreven groot wordt,  maar wel goed evolueert. Ze wordt ieder jaar beter en beter.

Het zijn van die koi waarvan ik denk dat ze snel zullen verkocht worden, maar waarbij ik de bal helemaal missla. Ja, ook dat kan gebeuren natuurlijk. Het zou makkelijk zijn als je weet wat je zou verkopen, maar zover is het nog niet. Het is telkens een bepaalde gok nemen, en soms lukt dat, maar voorspellen kan je niet.

De tweede kandidaat is toch wel een leuke koi, namelijk de bekko van Tamaura. Een bekko is een minder voorkomende variëteit, maar als ze goed zijn kunnen ze een mens wel bekoren. Hoe kan je een bekko omschrijven ? Een Bekko-koi heeft een effen basis kleur, meestal zwart, rood of geel, met zwarte vlekken verspreid over het lichaam. De zwarte vlekken worden Sumi genoemd. Er zijn drie hoofdtypen Bekko: Shiro Bekko (zwarte vlekken op een witte basis), Aka Bekko (zwarte vlekken op een rode basis) en Ki Bekko (zwarte vlekken op een gele basis).

Ik heb een zwak voor de shiro bekko en deze vertegenwoordiger mag er best zijn. Anders dan de shiro utsuri zijn ze niet zo krijgshaftig in uitstraling, maar hebben ze een meer vrouwelijke touch vind ik. 

Voor de rest was de veiling redelijk interessant en werden er toch verschillende koi verkocht, maar het bieden zit nog niet in de lift. Ik zal toch iets aan het systeem moeten veranderen of heruitvinden om mensen te motiveren. Ondertussen staat de veiling van Interkoi Germany online. Je kan de koi al bekijken, bieden kan van morgenvroeg tot vrijdagavond.

Zoals gezegd heb ik een vijver speciaal voor deze koi gereserveerd die begin juli zullen geleverd worden. Er zitten een aantal zeer interessante koi tussen die zeker de moeite zijn om te bekijken. De startprijs is gevaarlijk laag, ik hoop voor Michael dat er flink zal geboden worden. 

Neem een kijkje op het aanbod vanuit Duitsland

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml