Spielerei

Spielerei

Neen geen spiegelei, maar spielerei, zo noem is  het om toch steeds plezier te hebben in dingen die je leven een vleugje genot te hebben. Wat doe je dan ? Impulsieve dingen die een lach op je gezicht toveren !

Dat ik de sekiguchi koi mooi vind steek ik niet  onder stoelen of banken. De patroontjes die deze koi hebben is zeker en vast te appreciëren. Dat ze te klein gebleven zijn was een domp op mijn verwachtingen, maar daar kan ik niets aan veranderen.

Ze zullen uiteindelijk toch wel naar hun natuurlijke grootte ontwikkelen welke dit ook is; Ik hoop dit in de loop der jaren te kunnen opvolgen. Ik stop dan wel met het aankopen van koi, maar dat wil niet zeggen dat ik van het toneel zal verdwijnen, of je dit nu leuk vind of niet.

Ik kreeg van de week plotseling een raar idee. Impulsief als ik ben besloot ik de overgebleven sekiguchi showa in het aquarium te zetten samen met de tamasaba. Normaal kunnen deze vissen samen goed gedijen en ik heb de tremperatuur van het aquarium op 18° gezet.

Bekijk het overblijvende Sekiguchi Trio

Of ik ze nu daar heb gezet om extra te groeien is niet de bedoeling. Ik wil alleen het effect maar zien om ze zo te zien zwemmen. vermits het aquarium maar 250 x 70 x 70 cm is, geloof ik ook niet dat de groei een bepaalde invloed zal hebben, maar het is wel leuk om ze langs het glas te zien voorbij glijden.

Trouwens de tamasaba doen het goed. Ik heb een filmpje gemaakt tijdens het overzetten naar hun nieuwe verblijfplaats, dat kan je hier bekijken. Ik heb het tamasaba city genoemd. Ik moet nog wat leren over aquariums want ik moet wat aanpassingen doen om het water helderder te krijgen. Tijd zal het leren en ondertussen is het plezierig om me ermee te amuseren.

Ik heb trouwens 50 tamasaba bijbesteld. Ik was eigenlijk niet blij met het feit dat Kaneko gestopt was met tamasaba, en dat hij Yamasaki aangewezen heeft als zijn "opvolger." Ik ben minder onder de indruk van deze serie, maar het is een goede basis misschien voor de toekomst om een relatie op te bouwen. 

Voor wie het interesseert kan ik je de filmpjes laten zien, maar het blijft spielerij, en we zien wel in de toekomst. Video 1 van de tamasaba --------- Video 2 van de tamasaba. Deze zullen in maart pas geleverd worden en zijn niet echt bedoeld voor de verkoop. Maar wie er graag een paar wil, ze mogen me altijd contacteren

Ik ben vandaag van plan, om de koi die verkocht werden en die opgehaald moeten worden voor 1 april al in een nieuw opgestarte vijver te zetten, zodat ik geen vergissingen kan begaan als mensen koi komen uitkiezen.

Er is iets meer interesse momenteel om koi aan te kopen, en vergissingen moeten liefst vermeden worden. De temperatuur op dit moment is gemiddeld 12° hier, dus eigenlijk de beste periode om koi over te zetten, alhoewel de meeste mensen mij natuurlijk geen gelijk gaan geven.

Ik heb er een eigen filosofie over en daar blijf ik bij. Op dit moment zwemmen alle koi goed en gezond rond, is de voorjaarswarmte nog niet de boosdoener voor het otnwikkelen van de gevreesde voorjaars parasieten, en als je ze nu overzet zijn ze sterk genoeg. Als er dan toch moet behandeld worden, worden ze ineens mee behandeld, wat zeker geen nadeel is.

De vervelende opwarmingsperiode is altijd rond de 15-16°, maar anders dan andere jaren hebben de koi eigenlijk nooit in de wintermodus gelegen, ze zijn niet echt verzwakt en het grote verschil is dat mijn koi nooit in kleine blauwe bakjes binnen hebben moeten overleven, maar altijd voldoende ruimte en beweging krijgen.

Tja, ik zal wel weer een hele hoop kritiek en weerwerk krijgen,  maar meerdere klanten van mij hebben in het verleden geluisterd en de meeste, voor zover ik weet allemaal hebben nooit problemen ondervonden als de koi op dit moment worden overgezet. Er is veel zever in pakskes van de old skool koi bepalingen die sterk verouderd zijn, gebaseerd op een totaal andere strategie.

*************************************************************

De koi die ik vandaag eventjes in het nieuws zet is een sanke van Momotaro, nisai en 46 cm. Wat  je kan zeggen over deze sanke is dat ze een zeer eigen en vooral eigenzinnig patroon heeft, met een soort hamer op de kop.

Het sashi is momenteel wat aan de zware kant. Normaal kan dit door de tijd verder inklaren zodat het vermoedelijk aannemelijk wordt. Niet vergeten dat het shiroji bij jonge koi nog altijd moet aansterken en de schub zal verder onder de andere schub doorgroeien. Zal het volledig verdwijnen ? Wie weet, maar storend zal het niet worden. Het meerstappen patroon kan wel eens mooi uitvallen in de toekomst.

Ik kocht ze in juni vorig jaar aan en ze zwemt hier dus als nisai rond. Het zijn van die koi met een koppig en niet conventioneel patroon dat sommigen graag zien, anderen dan weer minder, maar laat ons gelukkig zijn dat er veel variatie is in design als ik het met deze woorden mag zeggen.

Ik kan geen beweegredenen bedenken om ze niet mooi te vinden. Ik kan er zeker en vast wel mee leven, dus voor mij is  het een aantrekkelijke sanke. De video is deze week nog gemaakt, dus wat je ziet is "what you get." 

Vraagprijs: 950 euro


*************************************************************

Interkoi Ameide:
Zaterdag 17 februari van 10.00 tot 17.00 uur
Iedere dag op afspraak.

Interkoi Arendonk
Zaterdag 17 februari van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag 18 februari van 10.00 tot 12.00 uur
Iedere dag op afspraak.

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Matthijs

De sekiguchi zijn tijd nodig, de mensen die ze dat gunnen kopen een hele goede koi!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml