Eerste zending 2024

Eerste zending 2024

Volgende week is het zover. Dan komt de eerste levering dit jaar. Het zal een serieuze lading worden dat weet ik nu al en hopelijk wordt het dit  keer niet te laat. Dat nachtwerk begint af en toe zijn tol te eisen.

Ondertussen begint de verkoop en de interesse weer op gang te komen. Gisteren moest ik een orenji karashi van Momotaro bowlen, alweer voor een klant in het buitenland. Of ze verkocht zijn weet ik nog niet, maar ik heb ze voorlopig even in een lege vijver gezet, anders kan ik ze niet uiteen houden. Als je van éénkleurige koi houdt is het nu een uitzonderlijke mogelijkheid om goede koi tegen een aanvaardbare  prijs aan te kopen.

Er zijn er nog een 12-tal als ik me niet vergis en ik heb de bovenkant van de overkapping al grotendeels blootgelegd. De temperatuur is om en bij de 11°-12° en dat is voor de koi geen enkel probleem. Ze hebben de ganse winter eigenlijk doorgezwommen en zijn slechts enkele dagen, misschien weken in winterrust gegaan. 

Of dit positief of negatief is kan ik niet zeggen, maar ik denk dat iederen zich zal moeten aanpassen aan de wisselende temperatuursschommelingen tijdens de seizoenen, dat moeten wij trouwens ook.

Ik vond het trouwens een goede gelegenheid om een video te maken van de vijver met de karashi, kujaku en shiro die nog aangeboden worden. Het is altijd de moeite om er eentje uit te pikken. Ik zou zeggen, kom af en waag je kans.

Ondertussen ben ik ook begonnen met de voorbereidingen om de volgende reeks koi op te vangen. Het worden weer spannende momenten. De laatste leverng was in november vorig jaar, en voor zover bekend is er een 2de levering gepland in de 2de helft van maart.

***************************************************************

BELANGRIJKE VRAAG

Op 2 april vertrekt André weer naar Japan. Ditmaal gaat zijn trip eerst naar Niigata, het noorden van Japan, en daarna reist hij naar het Zuiden, onze bakermat. Indien er mensen zijn die een bepaalde koi willen aankopen kunnen vanaf nu  hun zoekopdracht meegeven aan André. 

Neem contact met hem op om afspraken en bepaalde wensen te formuleren. Gewoonlijk werkt het dan zo, dat als hij één of meer koi voor je heeft geselecteert, er dan een optie voor één dag wordt genomen op de koi. Daarna moet je beslissen of je deze aankoopt of niet.

In de toekomst zal André ook bepaalde reizen organiseren om koiliefhebbers mee te nemen. Zoek je iets speciaal, laat het dan weten.

***************************************************************

Ondertussen zijn de eerste voorzichtige biedingen begonnen op de veiling van Interkoi. Natuurlijk ben ik blij met de biedingen, doch ik hoop dat er wat weerwerk van zal komen. De prijs/kwaliteit verhouding is zeker in orde.

Ik wil toch wel even de aandacht vestigen op de duurdere exemplaren. Wij weten ook de het startbod vrij hoog is, maar dit komt omdat we het risico om met een laag startbod te beginnen levensgevaarlijk is hier te lande.

Wij weten ook uit ervaring dat het biedingsgedrag hier helemaal anders is dan de veilingen in Japan. In Japan bieden ze voor het allerhoogste, hier bieden ze voor het allerlaagste. Daarom dat de begin prijzen aan de verstandige kant zijn.

Wel is het zo dat je een goede zaak kan doen als je één van deze topkoi kan aankopen via de veiling, want ze zijn veel meer waard dan hun startbod. De veiling eindigt zondagavond en als je de koi wil zien vooraleer je een bod plaatst, kan je nog altijd vrijdagavond of zaterdag gaan kijken bij Interkoi in Ameide. Het zal veel verhelderen, want tenslotte is de koi live bekijken nog altijd iets anders dan online kopen; 

***************************************************************

Tenslotte ook nog wat nieuws van Interkoi Arendonk. Ik wil graag een tancho sanke  presenteren met een zo goed als perfecte tancho bol op het hoofd. Nisai en 48 cm. Niet geforceerd maar in natuurlijke omstandigheden grootgebracht, wat geen nadeel is, integendeel, maar leg het de mensen maar eens uit !

Ik weet uit ervaring hoe groot deze koi kunnen worden. Voorspellingen maken is altijd een risico, maar dit soort koi, met deze genen, mannelijk of vrouwelijk, hebben het  in zich om uit te groeien naar 75-85 cm. Dit is geen loze verklaring maar gebaseerd op ervaring. Als je dan de kwaliteit van het sumi nog eens extra benadrukt in combinatie met de huidkwaliteit dan denk ik dat je een topper in je handen hebt.

Vraagprijs: 1750 euro

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml