Tategoi of niet !

Tategoi of niet !

Ik denk niet dat er veel twijfel moet bestaan over deze showa van Dainichi die aangekocht werd in oktober 2022 na een verwoede strijd tegen we weten niet wie, en geloof me, het was een bikkelharde strijd, die eigenlijk door mij gewonnen werd door een laatste aanvalspoging om de koi te bemachtigen, want we wilden het al opgeven.

Vooraleer ze naar de mudpond zou vertrekken werd er gevraagd om nog een update te maken, en dat is na wat aandringen gisteren gebeurd. Het is altijd interessant om een filmpje te zien bij aankoop, en dit te vergelijken met het huidige filmpje.

Showa SH-V22-10234 van Dainichi oktober 2022

Showa SH-V22-10234 van Dainichi april 2023

Op de getoonde foto kan je duidelijk de evolutie zien, en wat vooral belangrijk is, het accentueren van de sumi lijnen als het ware. Zoals reeds dikwijls gezegd is sumi niet altijd perfect in te schatten, en hier kan je duidelijk de contouren zien die het sumi in de toekomst gaan maken.

Het beni blijft in de meeste gevallen onveranderd alhoewel dat ook soms kan evolueren, maar dan in uitzonderlijke gevallen, denk maar aan de showa van Ueno waar ik onlangs nog een video van heb gepost. Bij deze foto zie je ook dat er sumi verdwijnt en sumi opgewaardeerd wordt. Een bijzonder interessante en spannende evolutie.

Qua lengte is het beperkt gebleven, maar dat is tijdens de winter een normale zaak, maar qua body lijkt ze aan gewicht te hebben toegenomen en verstevigt. Het beloofd een bijzonder spannende showa te worden en ik denk dat iedereen het met me eens is dat deze showa als echte tategoi wordt aangeduid.

showa dainichiQua roots gaan we ook terug naar de showa van Momotaro, want de moeder is supermonster, een kweekproduct van Momotaro.

Hier nog het filmpje dat al dikwijls werd getoond, namelijk de aankoop van monster 1 en monster 2 waar ik het geluk had aanwezig te zijn op het moment van aankoop..

Ik wil toch nog even de showa van Ueno laten zien waar je de uitzonderlijke verandering in het beni kan bekijken. Het zijn geen alledaagse gebeurtenissen dat het beni verandert, maar het je ziet dat het kan gebeuren.

Showa van SH-NA21-57 Ueno bij aankoop mei 2021

Showa van Ueno SH-NA21-57 maart 2023

Voor de rest moet ik melden dat het een bijzonder zware dag wordt vandaag voor mij. Ik moet om 16.30 uur koi gaan ophalen in Schiphol. Johnny zal daarna de koi gaan ophalen in Schiphol, maar die worden pas vrijgegeven rond 22.00 uur. dan moet hij nog naar Arendonk, dus ik zal blij zijn als hij tegen 24.00 - 24.30 uur in Arendonk is. Dan moeten we nog 42 boxen van 35-45 kg uitladen, filmen, verzorgen en op hun plaats zetten.

Het zal dus morgen pas in de vroegte gedaan zijn.We gaan er in ieder geval rustig de tijd voor nemen zodat er toch nog wat filmpjes van de nieuwe aankomsten kunnen gemaakt worden. Ik weet niet of ik morgenvroeg al van de partij kan zijn om een nieuwsitem te verzorgen, we zien wel, want rond 11.00 uur vrijdagmorgen komen ze ook al een aantal koi ophalen die bestemd zijn voor Interkoi Nederland en Interkoi Duitsland.

Dan wil ik als laatste nog even de aandacht schenken aan mijn veiling website. Er staan bijzonder mooie golden corn op van hoge kwaliteit. Ik heb de prijs minimaal gemaakt zonder ze weg te geven, want dat is tegen mijn principes. Ik hoop dat ik een groot aantal mensen kan triggeren om toch te bieden op deze fantastisch mooie koi. Je kan de koi nu al bewonderen op de veiling website, maar bieden zal pas vanaf morgenvroeg 6 uur kunnen gebeuren.

De veiling duurt tot maandagavond 19.00 uur. Ik hoop dat ik niet zal teleurgesteld worden. Nog niet geregistreert ? Doe dit dan vandaag, registreer je en wacht op goedkeuring nadat ik alle data heb nagekeken. 

https://auction.interkoi.eu/

Ik ben zondag met Pasen NIET open

 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Matthijs

555


Jack

555


Eric

555


Interkoi Nederland

555


interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml