Vandaag wat anders dan koi

Vandaag wat anders dan koi

Al enkele jaren ben ik gefascineerd door Tamasaba. Ze zijn ontzettend geinig en leuk en ik kan niet anders dan breed lachen als ik deze kevertjes zie rondcircelen in de bowl. En lachen is niet mijn sterkste punt !

Ik kocht 40 stuks die werden uitgezocht door de kweker himself, Kaneko. Het filmpje heb je vermoedelijk al gezien toen hij ze selecteerde, anders bekijk je het hier nog maar eens.

Ondertussen zijn ze al een weekje bijna binnengekomen en ze zijn mooier en geiniger dan ik verwacht had. Ze zijn niet dadelijk bedoelt voor de verkoop, maar meer voor mijn amusement en misschien dat ik me er meer mee zal amuseren als ik afscheid heb genomen van de koi eind volgend jaar.

Maar verkopen zit me in het bloed en ondertussen zijn er al 11 de deur uit. Sorry ik kan het niet laten. Maar wat ik wel graag doe is de tamasaba een persoonlijkheid geven. Normaal worden deze en masse aangekocht zonder selectie.

Niet dat dit slecht is, maar dan heb je geen keuze over de kwaliteit, het zijn de goede met de minder goede die je dan aankoopt, en dan is de prijs er ook naar. Ik kan het niet laten om toch uitgeselecteerde tamasaba aan te kopen, net zoals  ik dat altijd met koi heb gedaan.

In dit geval heeft Kaneko San deze selectie voor mij gedaan en dat zie je ook. Bekijk hier het filmpje van de 29 overgebleven Tamasaba. Nu nog een persoonlijkheid geven en dat doe je door deze dikkopjes één voor één te filmen en een eigen identiteit te geven.

Fotograferen is een ramp. Daarom heb ik de foto's geëxtraheerd uit de video. De kwaliteit is dan uiteraard wat minder, maar dat is in dit geval niet zo belangrijk. De filmpjes zeggen des te meer.

Ik wil jullie best laten meegenieten en heb ze onder deze link geplaatst. Ik kies bewust voor de kohaku stijl tamasaba, want de sanke en of showa-achtige spreken me vooralsnog niet aan.

De collectie bestaat uit 4 tosai, je ziet ze amper rondzwemmen. 22 nisai, en die zijn bijzonder mooi, en ik heb nog 3 sansai over en dat  begint al vorm aan te nemen. Schijnbaar maar dat kan ik niet bewijzen zijn er exemplaren die 30 tot 40 cm of meer kunnen worden, maar daar kom ik nog wel achter.

Het is voor mij ook een nieuwe leerschool waar ik me in moet verdiepen. In de loop van de volgende weken zal ik mijn clubhuis verbouwen en zal er een groot aquarium van 250 cm worden geplaatst met de nodige filtering. Voorlopig zitten ze in de grote quarantaine van 6 kuub en ze amuseren zich goed na de aanpassing.

Ik kan voorlopig alleen maar zeggen dat ik er bijzonder veel plezier in heb, en bovendien is het wat minder zwaar dan de jumbo koi te hanteren. Ik moet zeggen dat alle koi die aangekomen zijn, buiten de Ogata koi het bijzonder goed doen momenteel. 

**********************************************

johan van rijswijkJohan van Interkoi Nederland vroeg me ook nog om een update te geven van de koi die voor hem zijn aangekomen vorige week. Hij is er bijzonder trots op en ik zal je graag de filmpjes tonen, want het is kwaliteit dat je ziet:

2 kohaku van Momotaro

Een sanke van Tamaura

Het was nachtwerk, dus het is te begrijpen dat de filmpjes wat donker zijn, maar de kwaliteit van deze koi kan je ook zo wel inschatten. Stuk voor stuk juweeltjes. Mooie aankopen Johan.

 

Meer afbeeldingen

Vandaag wat anders dan koi: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Johan

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml