Voor beginnende koifanaten

Voor beginnende koifanaten

Wat is er mooier dan een selectie hoogwaardige koi om je koihobby mee op te starten. Gewoonlijk beginnen de meeste beginnende koiliefhebbers met overal wat rond te kijken. Ik zou zeggen dat dit niet meer dan normaal is, dat heb ik 30-40 jaar geleden ook gedaan.

Over het algemeen geeft men redelijk veel geld uit aan een vijver, maar besparen ze dikwijls op de koi, en hier zit toch een grote fout in gekapseld. Ik weet dat  ik bijna dezelfde fouten bijna ook heb gemaakt, maar toch ging ik onmiddellijk op zoek naar de mogelijkheid om betere koi aan te kopen.

Ik kwam zo terecht bij aqua milo, een bedrijf dat ondertussen niet meer bestaat. Zelfs Willy en Maarten Lammens, de koidokter waren ermee verbonden. Het was een prachtige zaak in die tijd en ik kocht er een groot aantal koi. 

Ik was toch blij om te luisteren naar mijn verstand, en gaf misschien wel iets meer geld uit dan verwacht, maar was toch blij dat ik op deze manier definitief gestart was met de koihobby. Mijn vijver werd toen aangelegd door Luc van Alboom en was om en bij de 35-40 kuub. Ik heb er nog altijd goede herinneringen aan.

Ik heb gisteren even wat koi gebowld die ik later zal presenteren, maar op een bepaald moment zag ik enkele hele goede en aangename koi rondzwemmen, die mij op de gedachte bracht om deze als kwartet aan te bieden.

Vermoedelijk zal het niet veel aarde aan de dijk brengen, maar ik heb toch maar een mooi filmpje gemaakt, en wie weet kan ik wel iemand overtuigen om met dit viertal de vijver op te starten. Ik zou zeggen bekijk het filmpje, en zeg nu zelf, is dat geen heerlijk kwartet ?

Een showa en enkele sanke, dus eigenlijk ontbreekt nog een kohaku en die heb ik eigenlijk nog voldoende zitten. Maar bekijk dit mooi exemplaar Het zou toch een prachtig 5-tal zijn. 

Als je nu bedenkt dat ik aan het einde van mijn koi carriëre ben, tenminste wat de aankoop van  koi betreft, dan weet je wat de mogelijkheden zijn. Denk er maar over na, het zijn prachtige koi, niet meer niet minder. En ja, ik heb er wat foto's bij gedaan van mijn vroegere vijver, waar ik trouwens nog met plezier aan terugdenk.

 

Meer afbeeldingen

Voor beginnende koifanaten: afbeelding 1
Voor beginnende koifanaten: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Matthijs

Aan die vijver heb ik ook nog wel eens gestaan Luc, was prachtig aangelegd en destijds ook al een mooi vis bestand. Herinner me die beer van een Chagoi nog goed!


Eric

Mooie vijver Luc er is wel veel veranderd sinds die tijd kwa filters , pompen en voeding en zo !!!


Rudy

Prachtige vijver met schitterende koi’s
Genieten!!!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml