Voorbereidingen voor de Holland Koi Show

Voorbereidingen voor de Holland Koi Show

Volgende week is het zover. Donderdag zullen we de koi naar Arcen brengen. Er zijn wel enkele veranderingen in de plannen. De Zweedse klant die van plan was te komen, heeft moeten annuleren wegens familiale toestanden heb ik begrepen. Eigenlijk ben ik er blij om.

Het zou geweldig geweest zijn om zijn jumbo van 90+ terug te zien om op de show in te zetten. Wat betreft het transport naar hier heb ik niet zoveel problemen. Voor het transport terug naar Zweden, daar had ik het wat moeilijk mee. De koi mogen pas om 6 uur s'avond gebenched worden, en dan nog eens een kleine 15 uur terug na de dagen in het showvat....ik had hier toch wel mijn bedenkingen bij. 

Met wat kleinere koi zou er geen probleem zijn misschien, maar met de grote jumbo...ik zou mijn hart vast houden. Dus eigenlijk ben ik blij dat dit niet doorgaat. Een kleine aanpassing moest er wel gebeuren, en ik heb dus een aantal koi geselecteerd om dit extra vat te vullen.

Ik heb op dit moment niet meer de grote kanonnen, want 99% daarvan is verkocht, en daar mag ik zeker niet rouwig om zijn. Dus moet ik wat kleinere koi inzetten. Ik heb gisteren een x-aantal koi gebowld die eventueel geschikt zouden kunnen zijn voor de show waar ik me niet voor moet schamen.

Van mij mogen ze mijn prijzen ook aan koi hobbyisten wegschenken, ik hoef geen prijzen te winnen. Vermoedelijk zullen ze dit wel niet lezen en zullen ze mijn voorstel ook niet accepteren, maar moest ik een prijs halen met de koi, dan mogen ze die aan de runner up uitdelen als winnaar. 

Het zou zelfs mooi zijn, moesten ze een winnende koi van mij vermelden, maar dit dan kenbaar maken dat dit naar de volgende koi liefhebber gaat. Persoonlijk vind ik dat de prijzen niet naar de dealers zou moeten gaan, maar naar de koi hobbyisten. Maar dat is miijn mening;

Ik heb in totaal 10 tosai gisteren overgezet naar hun vijver zodat ze klaargestoomt worden voor de show en daar heb ik 8 grotere koi bijgezet om het 2de vat te vullen. De grootste die ik inzet is 69 cm, dus een andere en bescheidenere taktiek dit jaar. 

Van de tosai heb ik geen filmpje gemaakt, alhoewel ze er gelikt uitzagen, maar ik heb de laatste tijd al zoveel tosai laten zien, dat het genoeg was. Van de grotere koi heb ik wel video's gemaakt. Ik moest even keuren of ze voldeden aan de verwachtingen en hieruit zal ik mijn keuze maken.

Mijn keuze voor het grotere vat deel 1
Mijn keuze voor het grotere vat deel 2

Toen ik ze allemaal overgezet had, heb ik nog een overzichtsfilmpje gemaakt met alle koi samen, waar ze deze week verder zullen verblijven, helaas zonder eten, want ze moeten op dieet voor de show zodat ze geen vervuiling in het vat geven. 

Om even wat informatie te geven over mijn deelname aan de show wil ik nog het volgende zeggen. Ik breng de koi naar Arcen op donderdag. Johnny komt mij even helpen om in te laden en de koi te transporteren. Ik heb geen stand en ik ben ook niet van plan om daar de ganse dag rond te hangen.

Ik zal vrijdag en zaterdag telkens van 13.30 uur tot 14.30 uur in de buurt van mijn vats staan. De locatie van mijn vats zal ik vrijdagmorgen doorgeven. Op zondag is de prijsuitreiking reeds om 11 uur. Ik zal niet ter plaatse zijn, maar als er iemand is die er mijn plaats wil innemen en de eventuele prijzen in ontvangst te nemen, dan zou ik daar best blij mee zijn. Dus meld je even als je op het podium wil staan voor Interkoi.

De koi mogen pas rond 18.00 uur gedebenched worden, dus ik zal vermoedelijk in de loop van zondag namiddag 14.00 of 15.00 uur aanwezig zijn. Ik doe geen extra moeite om een koi te verkopen tijdens de show, maar moest er iemand interesse hebben in één van de koi, dan mogen ze me altijd contacteren.

Ik zal vrijdag morgen ook de koi laten zien die ik uitgekozen heb, zodoende kan je zien welk vlees je in de kuip hebt. De koi mogen opnieuw minimaal 14 dagen acclimatiseren in Arendonk om terug op hun plooi te komen, Indien gewenst' mag de koi gratis verder blijven zitten tot medio oktober. De  keuze is aan de koper.

Ik heb op dit ogenblik een geweldige reeks koi zitten van tosai tot en met sansai, en de keuze voor de show was bijzonder moeilijk wat betreft de tosai. Ik zou ze zelfs allemaal mee kunnen nemen, zo goed vind ik ze, maar dat oordeel laat  ik aan jullie over. 

Wat betreft nu zaterdag nog 1 punt.  Ik zou de karashigoi moeten selecteren. Met andere woorden een selectie maken van de  karashigoi die mogen blijven en die eind augustus weg mogen gaan. HIervoor heb ik echter een helpende hand nodig om het sleepnet mee te hanteren. Dit kan ik niet alleen. Wie zich hiervoor geroepen voelt, zou zaterdag rond 10.30 uur moeten aanwezig zijn om me te helpen. Ik hoor wel of er zich iemand aanbied !

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Eric

555


Peter VDB

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml