VSO Het Dok  - Plant dier en buitenwerk

VSO Het Dok - Plant dier en buitenwerk

Onlangs werd ik benadert door Gerry met een verzoek om kinderen uit een speciaal  onderwijs te ontvangen bij Interkoi Arendonk en ze eventueel wat informatie te geven en één en ander te laten zien van koi. Natuurlijk doe ik dat en zelfs graag, want ik heb in het verleden al meerdere initiatieven zoals dit gesteund. Ik zet zijn verzoek hieronder even op een rijtje. Het klinkt als volgt:

koi voor GerrhIk heb deze koi gekocht voor mijn leerlingen. Speciaal onderwijs en die vinden koi tof en rustgevend. Als ik de koi op kom halen, zou dat dan mogen met een paar leerlingen op een doordeweekse ochtend?vWij zijn dan met twee man begeleiding. Misschien leuk als je ze dan wat kan vertellen over koi. Als je daar tijd voor hebt natuurlijk.

Het zou dan gaan om maximaal 7 leerlingen in de leeftijd van 13 tot 16 jaar. Deze leerlingen doen bij mij een praktijkopleiding PDB, plant dier en buitenwerk. Deze jongeren kunnen absoluut niet de hele dag in een schoolbank zitten en zijn liever buiten aan het werk.

Dan neem ik ook nog af en toe leerlingen mee uit andere klassen zodat ze er even uit zijn. Dit zijn leerlingen die in het reguliere onderwijs niet meekunnen  door adhd, add, autisme of een gedragstoornis en dergelijke, en jongereren die om wat voor reden dan ook uit huis geplaatst zijn omdat ouders het niet meer aankunnen. 

Op de maandagen doen ze s’morgens het groen in een grote speeltuin in Eindhoven onderhouden. Dinsdag gaan ze s’morgen bij hulpbehoevende oudere mensen waar de tuin van verwaarloosd is, in orde maken, zodat ze leren dat we ook anderen belangeloos helpen. En op de donderdag onderhouden wij Zoo Veldhoven, dit vinden ze echt geweldig.

Heerlijk werken tussen de dieren, geeft ze rust. Naast een kleine vijver hebben we ook vogels en een waterschildpad in ons lokaal. Dit jaar gaat onze school verhuizen en krijgen wij een kas waar een grotere vijver inkomt (10m3) en een goed filter.

Wij kijken niet naar wat onze leerlingen niet kunnen, maar naar wat ze wel kunnen. En velen behalen dan toch een diploma en kunnen weer overal terecht. Ik denk dat het leuk zou zijn als jij wat kan vertellen over jou werk.

Dat niet alles allemaal goud is wat er blinkt en wat je er allemaal voor moet doen en de risico's die er zijn. Onze jongeren denken echt dat als je duurdere vissen verkoopt dat je dan snel wel millionair zal zijn.

Zij hebben echt vaak geen benul. Zo'n bezoekje met een en ander aan uitleg mag ook weer niet te lang duren, omdat je dan hun aandacht kwijt raakt. Onze school is "VSO Het Dok" in Eindhoven. Mocht je nog meer willen weten dan laat het me maar weten.

Bij deze een kort filmpje met wat uitleg.

Nogmaal heel fijn dat we langs mogen komen.
Met vriendelijke groet,
Gerry.

**************************************************************************

Zo, tot daartoe het verzoek en daar ga ik graag op in. Wanneer is nog niet bepaald, maar dat zal ik wel te weten komen. 

 

Meer afbeeldingen

VSO Het Dok  - Plant dier en buitenwerk: afbeelding 1
VSO Het Dok  - Plant dier en buitenwerk: afbeelding 2
VSO Het Dok  - Plant dier en buitenwerk: afbeelding 3
VSO Het Dok  - Plant dier en buitenwerk: afbeelding 4
VSO Het Dok  - Plant dier en buitenwerk: afbeelding 5
VSO Het Dok  - Plant dier en buitenwerk: afbeelding 6
VSO Het Dok  - Plant dier en buitenwerk: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

Sven

Top initiatief langs beide kanten! Benieuwd naar het verslag vh bezoek zelf.


Marian v A

Heel mooi dit !!


John matheij

Geweldig dit super goed bezig voor je leerlingen 


Peter VDB

Heel mooi initiatief.👍


Gerry

Leuk dat je hier een nieuwsitem van gemaakt hebt luc.👍🏼
Onze leerlingen staan te popelen om eens te komen kijken in Arendonk.
Gr. Gerry


wiechert

Heel erg mooi dat je dit wilt doen voor deze kinderen luc 👍👍👍


Eric

Mooi dat je dit mogelijk maakt . 👍👍


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml