Wat heeft dit nu weer te betekenen ?

Wat heeft dit nu weer te betekenen ?

Weten jullie wat de betekenis van deze foto is ? Laat het me weten, ik zal het later op de dag wel verder uitleggen. Het was eigenlijk het juiste weer om filmpjes te maken, en we hebben in ieder geval in totaal 25 filmpjes gemaakt van koi waarover ik later deze week als ik wat meer tijd heb zal berichten.

Koi verkopen vergt op dit ogenblik bijzonder veel energie, veel meer dan vroeger. Tijd is schaars en ik moet continue full time klaar staan momenteel. Erg is dit niet, maar het freet wel energie. Het maken van foto's en filmpjes is intens en Polleke heeft er gisteren bijzonder veel plezier in gehad, dat weet ik 100% zeker.

Ik kan ook niet anders dan toegeven dat ik er na bijna 20 jaar ook nog altijd van kan genieten, en zolang dit zo is en dat de gezondheid het me toelaat, dan zal ik dit blijven doen. Wel zou ik de mensen willen verzoeken die nog koi moeten komen ophalen om dit toch voor 3 mei te komen doen. Het is tijd !

Er staat nog veel nieuws op stapel, maar dat moet ik allemaal eerst in orde brengen zodat ik dat in goede banen kan begeleiden. Dat het een overweldigend jaar wordt valt niet te ontkennen, dat is een feit dat zeker is !

Ondertussen zit ik weer aan de TV, sorry computer gekluisterd om de veilingen op te volgen. De veiling van Momotaro is vandaag aan zijn laatste dag begonnen. Er worden in mijn ogen fantastische vissen aangeboden, maar wel bijzonder veel kohaku.

Zelf vind ik dat niet erg, maar commercieel denk ik dat dit de verkeerde insteek is. De showa van Dainichi was een goed alternatief, en naast de showa van Dainichi heb ik nog wat sanke kunnen aankopen, maar daar blijft het voorlopig bij. Ik zelf vind het fantastische kohaku die aangeboden worden.

Wat heb ik kunnen scoren. Dat heb je vermoedelijk al kunnen lezen via ons sociale medium kanaal, maar ik zet het hier toch nog even op een rijtje. Bekijk de kwaliteit van deze kohaku KO-V23-04423 en geniet van het schepseltje. Gewoon een droom van een kohaku.

Een tweede score was de sandan kohaku KO-V23-04450. Een evenwichtige sandan kohaku met een half maruten patroon dat de uitstraling van deze kohaku een speciale uitdrukking geeft. Een juweel van een kohaku. 

Voor Michael van Duitsland ging de hemel open toen hij wat sanke kon scoren, want daar had hij behoefte aan. Sanke SA-V23-04424 werd zijn eerste succes. Daarna had Michael zijn zinnen gezet op nog een box met sanke, en gelukkig lukte dit door voldoende centjes te spenderen aan box 366 van de veiling, een set dankbare sanke die voor een aangename prijs kunnen aangeboden worden.

Wie één van de koi van Michael wil kopen, moet even contact opnemen met hem, eventueel met mij. Na aankomst kunnen de koi dan hier tegen een kleine vergoeding de quarantaine periode van 6 weken ondergaan, want de koi die niet verkocht zijn gaan onmiddellijk richting Duitsland. Deze koi zullen vermoedelijk medio mei verzonden worden.

Ondertussen is de veiling Black and White met de shiro utsuri van Omosako opgestart. Stuk voor stuk interessante shiro met goede huidkwalteit, stevige uitstraling en vooral met toekomst potentieel. Ik heb gisteren toevallig nog 2 shiro gefilmd die eigenlijk een glimp geven in de toekomst van dit soort shiro.

Zoals ik eerder al aangaf zijn dit geen koi die de 80 cm zullen halen, maar eerder zullen stranden tussen de 60 en eventueel 75 cm en dit filmpje toont deze shiro op dit moment in hun huidige toestand. Ze zijn 60 cm, maar hebben geen speciale behandeling gehad, en je moet niet vergeten dat ze hier meer tot stilstand komen dan groeien.

 

Meer afbeeldingen

Wat heeft dit nu weer te betekenen ?: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

Johan

555

Polleke

555


Eric

555

Polleke

555


Johan D

555

Polleke

555


Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml