De veranderlijkheid der dingen

De veranderlijkheid der dingen

Het fenomeen van de laatste jaren is hulp op afstand. In plaats van de koi te komen bekijken, vraagt men gewoon om de koi te bowlen, zodat ze deze kunnen zien zoals ze nu er uit ziet. Geen probleem natuurlijk, maar zelf komen kijken is natuurlijk nog altijd beter.

Als ik dan toch bezig was om enkele koi te bowlen, en als het dan toch over tancho ging, dan kon ik beter de aanwezige tancho allemaal even te bowlen. Ik heb er meer dan verwacht. Tenslotte is een tancho normaal gezien toch een koi die aanspreekt.

Ik heb verschillende uitvoeringen in de tancho aanbieding, en misschien is het toch mooi om ze allemaal op een rijtje te zetten. Laat ons beginnen met een tancho goshiki van Takigawa. Wat vooral interessant is aan deze tancho is de verandering sinds haar aankomst.

Als je nu kijkt dan zie je een duidelijk zwart patroon met indringende rode tancho op het hoofd. Indrukwekkend, al zeg ik het zelf. Vergelijk nu eventjes met de tancho goshiki bij aankomst. Aparte verschijning in ieder geval en ik vind het spijtig dat mijn filmpje kwalitatief niet voldoende weergeeft. Het is een lust om deze in de vijver te zien zwemmen.

Een tweede kaskraker is deze tancho kujaku. Hier kan ik zelf ontzettend van genieten. Het is misschien spijtig dat de tancho bol zelf niet intens is, maar de huidkwaliteit van deze kujaku is subliem, echt schitterend te  noemen. Ze straalt in al haar facetten, en ik kan me geen mooier netpatroon voorstellen dan deze tancho. Een lust om naar te kijken, net zoals de tancho goshiki. Ik denk erover om deze beide mee te nemen naar de show.

Als je dan toch over tancho praat, dan is een tancho showa toch wel één van de topfavorieten. Mooier dan deze kunnen ze niet worden, een tancho showa van Omosako. Bekend door zijn shiro utsuri kan Omosako natuurlijk af en toe een perfecte tancho showa produceren. Wat moet ik er meer over vertellen.

Een koi die ik zelf even in de bowl wou zien maakt op mij telkens een enorme indruk. Ik ben speciaal lijkt zij te zeggen, een duiveltje van formaat, en dat is ze. Ik zie heel rustigaan het sumi dieper worden om de koi nog meer een heel speciaal uiterlijk te geven. Bloed en bloedmooi is dit exemplaar met een perfect shiroji waarbij  je ogen bijna pijn doen, zo stralend.

Dit is een matsukawabake, de geschubte variant van de kumonryu, en als er één koi is waar ik een zwak voor heb dan is het een kumonryu. Kumonryu staan bekend als echte toverballen, en worden ook vaak drakenvissen genoemd. Ryu betekent namelijk draak. Het zwart (sumi) kan bij deze vissen, zeker op jonge leeftijd, nog flink veranderen. 

In vroegere jaren heb ik fantastische kumonryu gehad, maar het zijn gevaarlijke soorten om in te kopen omdat ze zo onvoorspelbaar zijn. Deze is echter al sansai en zal volgens mij niet echt meer veranderen. Een sublieme koi in ieder geval.

Tenslotte wou ik nog de golden corn van Taniguchi San bekijken. Dit is het duurdere exemplaar dat ik aankocht via Narita en ze heeft het geschubte netpatroon dat bij de golden corn zo gewaardeerd wordt. Het wordt stilaan donkerder en donkerder, en dat zal ze zeker nog exclusiever maken. Deze zou bij een echte koikichi terecht moeten komen !

Mag ik nog even mijn showa en sanke bekijken die ik aangekocht heb vroeg Peterken ? Natuurlijk mag je dat, het is even zoeken naar deze exemplaren want er zitten er wat teveel samen in de kleinere vijver van 6 kuub. Bekijk ze hier maar even. En zo maak je je klanten nog eens blij. De showa is uit de Dainichi stal, de sanke uit de stal van Momotaro. 

En zo hebben we weer een vruchtbare dag gehad. Vandaag doen we iets speciaal, waar ik op dit moment niets over ga vertellen, dat hou ik voor morgen. Maar Polleke komt straks met het geweer in de aanslag om filmpjes te maken van 20 koi. Een kort en krachtige sessie van koi filmen, maar dat is voor morgen.

Mijn aanbieding van azukari koi via de veilingsite hebben op dit ogenblik totaal geen succes. Er is nog geen enkel bod uit gebracht. Blijkbaar doe ik iets verkeerd, maar dat zullen we dan op het einde van het jaar wel zien. Als deze veiling is afgelopen, zal morgen de veiling van de shiro utsuri van Omosako beginnen. Laat ons hopen dat die meer succes hebben. Deze veiling duurt tot vrijdag avond.

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml