Was het een lange winter ?

Was het een lange winter ?

In mijn ogen was het een lange winter. Als ik me niet vergis zaten we vorig jaar al volop op een terras om te genieten van de zon. Het is precies even anders dit jaar, want ik heb het gevoel dat de winter bijzonder lang is. Het kan ook aan mij liggen, want ik ben ongeduldig.

Ze waren er al vroeg bij. Na een rit van 5 uur en dan s'morgens rond 10 uur aankomen om hun koi te komen ophalen. Ik ben er niet rouwig om, want er moeten natuurlijk nog veel koi opgehaald worden. Deze klanten kwamen er 3 ophalen, 2 kleintjes en een serieuze jumbo.

De 2 kleindere moesten afzonderlijk verpakt worden, want die waren voor 2 verschillende vijvers bestemd. Een filmpje brengt duidelijkheid over de koi die naar hun nieuwe thuis gingen. De showa is van Genjiro, een voor mij onbekende kweker, de kohaku is van Taniguchi. Beide zijn ze rond de 50 cm.

De kohaku zwemt al een jaar of 2 bij mij rond, en werd als tosai aangekocht bij Taniguchi. De showa is uit de Dainichi bloedlijn werd mij verteld. Beide zien er meer dan goed uit volgens mij. Ik moet dringend een andere camera gaan kopen, daar zal ik volgende week eens werk van maken. De filmpjes zien niet meer echt duidelijk en ik moet ieder filmpje lichter maken....vervelend.

De jumbo kohaku van Dainichi maakt indruk als ze in de bowl zwemt. Met haar 78 cm als yonsai, niet van de minste. Het was  me niet duidelijk of ze mee zou doen aan de show in Affligem, ik dacht van wel. Laat ons hopen dat als ze meedoet, ze ook in de prijzen zal vallen.

Nog een mogelijke kandidaat voor de koishow is deze sandan kohaku van Sakai FF. Beide serieuze kandidaten op de koishow, maar de concurrentie zal er ook niet om liegen. Ik moet helaas forfait geven, want toeval of niet, ik ontvang klanten uit Italië die hun koi komen ophalen en dat is net iets belangrijker. Ze hadden ettelijke maanden eerder hun reis vastgelegd en komen met een hele delegatie.

Voor de kleinere koi is er natuurlijk ook aandacht natuurlijk. Het is vooral een mengeling van Dainichi showa en Momotaro kohaku die samenzitten in de kleinere bak, en  het is af en toe zoeken naar de koi die je moet vangen. Uiteindelijk lukt het dan toch.

Deze beide showa hebben geluk, want ik weet dat ze naar een goed verzorgde vijver gaan en waar de koi met liefde verzorgd worden. Beide showa zijn van Dainichi die onlangs op de veiling werden aangekocht, en ik moet zeggen dat het meerendeel meer dan presentabel is. Er zit eigenlijk geen enkele lelijke of slechte tussen.

Telkens als ik ze boven haal ben ik verbaasd over hun charmante uitstraling. De ene wat met veel sumi, de andere wat minder, maar patroontechnisch en kwalitatief meer dan mooi om te zien. Ik heb nog niet veel ervaring met de tosai van Dainichi. Vroeger heb ik er wel eens gehad, maar dat is al jaren geleden.

Deze bevallen me in ieder geval wel, en ik hoop dat ze ook nog eens goed zullen evolueren in de toekomst. Er zijn er redelijk wat van verkocht, maar er zijn er ook nog redelijk veel beschikbaar. Van de kleine sakai zijn er nog geen enkele van verkocht en dat vind ik raar.

Ik weet dat ze bijzonder goed ontwikkelen, maar om de een of andere reden zijn ze niet interessant voor de meeste koikichi. Dan maar tijd erin steken en afwachten wat de toekomst brengt. Ondertussen is de veiling voor de avonturiers een feit.

Laat je meeslepen in het avontuur en ontdek de gevoelens van de azukari koi. Ja, ik weet het, het kan natuurlijk tegenvallen, maar meestal valt het mee en komen er onverwachte koi te voorschijn na het zomer seizoen.

Niet vergeten dat zowel de azukarikosten als het transport en het winterverblijf is inbegrepen in dit aanbod. Het duurt misschien even, maar het zijn spannende momenten; Ik ervaar het natuurlijk al jaren en wil dit gevoel graag overbrengen. Doe dus je best. 

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml