Een drukke dag vandaag

Een drukke dag vandaag

Er komen verschillende klanten uit binnen en buitenland hun koi ophalen. Het beloofd dus een druk dagje te worden. Erg ? Neen hoor, ik ben er blij mee, het is altijd plezierig om veel om handen te hebben.

Gisteren was het tijd om me te amuseren met Polleke. We worden een goed team en zijn ondertussen goed op elkaar afgestemd. Nu nog wat meer expirementeren om alles zo professioneel mogelijk te maken, maarik vind dat het al goed genoeg is om de koi te presenteren op de meest natuurlijke manier;

De afgeborstelde foto's zijn misschien mooi, dat kan ik niet  ontkennen, maar er mankeert toch iets aan de natuurlijkheid der dingen, en die wil ik toch behouden in de presentatie van de koi via onze foto's.

Gisteren kwamen de shiro aan de beurt, en als je de foto's bekijkt, ben ik meer dan tevreden. We kunnen geen 1/2 uur besteden per koi om de perfecte foto te maken. Het is niet zo makkelijk, maar ik denk dat als je deze foto's bekijkt je een goede maar vooral correcte indruk krijgt van  het aanbod. Wat vinden jullie er van ?

Dit gekoppeld aan de prachtige filmpjes zijn een zegen voor de presentatie van de koi. We hebben ook nog een filmpje gemaakt van de volledige bowl, net vooraleer we ze terug de ruimte gaven en verder kunnen profiteren van hun rust.

Ter informatie, dit zijn allemaal vrouwelijke nisai van Omosako van om en bij de 50 cm die tegen een vriendelijke prijs worden aangeboden. Het zijn geen knoesten die de 80 cm zullen halen, die droomwereld zal ik al teniet doen. Het zullen kwalitatief goede shiro worden van 65-70 cm met een goede huidkwaliteit, die een aangename afwisseling vormen tussen het gosanke geweld. 

Moest je vijver echter doorspekt zijn met de populaire eenkleurige koi, dan denk ik niet dat dit een meerwaarde is voor de algemene  uitstraling. Koi zoals deze verdienen hun plaats tussen de gosanke. Ik zet ze in de loop van de volgende week in de veiling en dan zien we wel waar het schip strand.

Shiro utsuri blijft een moeilijke zaak om te verkopen, want iedereen verwacht het perfecte patroon  met de indringende menware en hashiware, maar dat is zelden of  nooit te koop voor een aannemelijke prijs als het nog gekoppeld is aan een perfect shiroji en stevige bouw.

Je moet geen appelen voor peren verkopen, maar deze shiro zijn in ieder geval van meer dan goede kwaliteit, met nog interessante kenmerken die aanwezig zijn voor de toekomst. Ik heb een bepaalde prijssetting in mijn hoofd wat betreft de shiro, maar je moet je maar registreren en de veiling volgen als je de informatie wil ontvangen.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Interkoi Nederland

555

Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml