Pannekoekendag.

Pannekoekendag.Zeker, er wordt elke week rekening gehouden met je innerlijke geest, en zelfs de bezoekers doen tegenwoordig hun duit in het zakje.

Zo bracht Filip pannekoeken mee, die hij notabene s'nachts had klaargemaakt, en die werden door iedereen goed gesmaakt. Af en toe moet je echter iets verkopen en is het tijd om wat koi te zien. Tom was er als eerst bij om zijn machtige sanke even te bekijken. Mooi om een ontwikkeling zoals deze op te volgen. Ik heb er dan ook maar een langer filmpje van gemaakt van aankoop tot een jaar later...

Ook bijzonder interessant om de ontwikkeling te volgen is deze showa van Marcel. Ik denk dat hij heel tevreden mag zijn met deze evolutie, evenals haar lotgenoot showa 1310041 een showa waar Bas zijn zinnen op heeft gezet. Let hier vooral op de ontwikkeling in het voorste gedeelte van de showa en met name de motoguru. Zo zie je hoe koi kunnen ontwikkelen op korte tijd, want ze zijn tenslotte nog geen 3 maanden in Arendonk.

En wat te zeggen van deze sanke van Jelle. Ik heb haar gisteren eens goed bekeken, en zij doet precies wat ik ervan verwacht had, namelijk de ontwikkeling van dikke sumivlekken op de juiste plaatsen. Zeer benieuwd wat deze buffel gaat doen binnen enkele jaren...

Een kohaku waar ik ook bijzonder trots op ben, en waarvan ik nog niet begrijp dat ik deze op de kop heb kunnen tikken, is deze machtige kohaku van Momotaro. Inderdaad...een man die aangekocht werd op de veiling van oktober 2013, toen 68 cm en ondertussen uitgegroeid tot 73 cm. Ik heb hem El Macho genoemd, want zo komt hij over.

Filip is er trots op, ik ben er trots op, en je zou voor minder. Kon ik er maar 50 van deze per jaar aankopen voor die prijs...ik zou gelukkig zijn. Toen ik echter met Daisuke overlegde om dit mogelijk te maken, kreeg ik als antwoord, dat ik ze veel te goedkoop had kunnen aankopen...

Tenslotte nog even een filmpje van de nieuw aangekomenen, die het zo te zien goed naar hun zin hebben en de Ginrin Shiro Muji van Kris, en de middag was weeral voorbij gevlogen...

Meer afbeeldingen

Reacties

10 reacties tot nog toe

Het was weer een gezellige koidag ,met toffe mensen gepraat over....vijverbouw en koi :)) .En dan nog een paar mooie koi in de bowl en de dag kon niet meer stuk .Filip bedankt voor de pannenkoeken ook nog he .
En ik zal nu even mijn kroontje opzetten haha .grtjs

paul on 09/02/2014 10:17

Het filmpje van mijn shiromuji werkt precies niet :-)

kris on 09/02/2014 12:03

Hier wel of nu wel kris .

paul on 09/02/2014 12:23

Het was weer een mooi ontvangst met lekkere belgische koffiekoeken! De koi zien er fris en gezond uit. Doe mij ook maar zo'n gouden kroontje, haha.

Tom on 09/02/2014 14:00

Idd Polleke. Filmpje werkt weer :-)

kris on 09/02/2014 14:28

De camera heeft het gehoord Luc ;-) Ze ziet er goed uit!

kris on 09/02/2014 16:14

de kohaku van filip doet het erg goed,ff 5 cm pakken!haha!
de rest zien er ook goed uit,mooie showa!
pannekoeken ,koffie koeken ik heb weer wat gemist!!!

pascal on 09/02/2014 16:38

hmmmmmmm pannekoek!!!!!!

rudy on 09/02/2014 17:51

Luc,Polleke en Marcel,
Het was wederom een geslaagde namiddag.Dank voor jullie mee luisterend oor en jullie wijze opmerkingen omtrent mijn plannen voor een nieuwe vijver.Dat ik pannenkoeken meegebracht had dat vind ik maar meer dan normaal.Dat is iets dat ik graag doe,een kleinigheid meedoen als ik bij mensen op bezoek ga.(spijtig voor de niet aanwezigen:-).)
Pascal,ik ben uiteraard zeer tevreden met de vooruitgang van mijn visje.Je ziet dat hij in goede handen is!! Ik denk dat jij ook trouwens zeer blij zult zijn,want ik heb naar jouw visje gekeken en amai.....
Aan diegenen die nog iets moois zoeken,geloof me er zitten nog diverse juweeltjes in Arendonk!!
Ook was ik verrast van de twee showa´s.Dag en nacht verschil met twee maand terug,toen geen enkel spoor van motoguru en nu?....je moest eens zien! Ook het sumi was duidelijk verbeterd.
De sanke van Jelle ,wat nen beer gaat dat worden,nu al een rug om U tegen te zeggen!!
Ik denk dat de nieuwe eigenaars de weken aan het aftellen zijn:-):-)

Filip on 09/02/2014 22:40

@Luc,
Macho is het Spaans woord voor mannetje.Maar verwijst in het Nederlands naar een man die zijn fysieke mannelijkheid tentoonspreidt ....Klopt volledig hé!!! Goed gevonden :-)

Filip on 11/02/2014 16:27