De vijver van Nico.

De vijver van Nico.Blijkbaar heeft het initiatief succes om filmpjes door te sturen, zodat ik ze nadien kan monteren tot een mooi geheel, en voorzien van de gevraagde muziek.

Het is dan ook telkens met plezier dat ik tracht er een zo mooi mogelijk geheel van te maken. Bovendien vind ik het bijzonder dat je een kijkje mag nemen in de tuinen van de mensen met een vijver, en tevens is het iets wat menig lezer vermoedelijk interesseert.

De koi van Nico komen niet van Interkoi, buiten ééntje, een kohaku van Takigawa als ik me niet vergis. Zet hier nog enkele Jumbo Go Sanke bij, en de vijver zal nog aan uitstraling winnen.

De vijver van Nico. Het filmpje duurt 5.19 min, en dit is het verhaal van Nico.

Hoi luc ,
Hier even een stukje over de vijver. Dit is mijn derde vijver, de eerste was er een met stapstenen en vrij ondiep. Helaas maakte de reiger ook gebruik van deze stenen.

Zo ben ik 13 jaar geleden ongeveer 8 jamabuki's kwijtgeraakt. Daarna had ik een vijver, met waterval en een driekamerfilter, best leuk maar deze bevond zich achter in de tuin, zodoende had ik er vanaf het huis geen zicht op. Mijn tip is dan ook bij het maken van een vijver, hou contact met je vijver, niet te ver van het huis. Zo heb je ook zicht op de vijver als het wat minder weer is, en dat gebeurd nogal eens de laatste jaren.

Nu  heb ik de derde vijver kort bij huis gemaakt, (samen met familie) Ik heb er nu prima zicht op vanuit het huis. De vijver is 7.5 meter lang en 3.80 breed,bij een diepte van 1.75. De twee overgebleven jamabuki s heb ik vorig jaar gemeten op 75 cm.Dit waren visjes ter grote van een stekelbaarsje. De moeder was niet half zo groot, dus wat dat betreft doen ze het goed.

De vijver heeft twee bodemdrains en een schimmer, het plantenfilter heeft ook twee drains en een hoger gelegen rooster met een klein laagje lava. Dit heb ik achteraf veranderd. Ik had eerst een dik pak lava, maar hierin kan zich vuil gaan ophopen. Nu kan ik het afspuiten(eventueel)en het vuil via de bodemdrains weg laten lopen. Het water komt binnen via een nexus 300 met easy.

Kortelings heb ik ook een aerator geplaatst die 33000 l rondpompt, zo gaat het vuil langs de kanten verder naar binnen richting bodemdrains. Overigens laat ik de pomp twee maal een uur draaien. De wattages van deze pomp vallen mee 110 watt, maar het is al met al he.

Dit was het zo beetje Luc. En ja het tuinhuisje hebben we zelf bedacht/ ontworpen .
Nico.


Nogmaals, de mensen de een compilatie van hun vijver, koi en tuin willen gemonteerd zien in een kort filmpje, stuur me een aantal filmpjes van 15-20 sec. op en ik zal er een mooi geheel van proberen te maken.

Reacties

12 reacties tot nog toe

Beste Nico, erg mooi geheel zo! Dat zal nog even duren voor ik het zo heb... Het tuinhuisje is mooi bedacht! Gr. Tom

Tom on 18/07/2012 08:45

Heel verzorgd en mooi aangelegd daar zit veel werk en zweet in .

Rob on 18/07/2012 08:46

Daar heb je een mooi geheel van gemaakt.Wat me ook opvalt is dat de tuin heel onderhoudsvriendelijk is aangelegd .Die nexus filters zie je meer en meer opkomen .Iemand ervaring met deze filters en werken ze goed ?

johan on 18/07/2012 09:16

Prachtig, zowel de vissen als de vijver en tuin. Ik vind de wachter bij het tuinhuisje een erg mooi!

Arjan on 18/07/2012 10:34

Pfff zeer mooi aangelegde tuin ! Ook het visbestand is niet mis aan de grote van de bekken te zien zitten er aardig wat kleppers in.

Ray on 18/07/2012 11:20

Fijn werk! - te zien dat er over nagedacht is
Deze zal wel een 'zen'-gevoel creëren

grtz,

LucDD on 18/07/2012 13:17

Verzorgde vijver,ziet er knap uit.
Zeer mooie Acer (japanse esdoorn) trouwens!

Gr.Jack.

jack on 18/07/2012 18:49

Nico,
Nog een vraagje; die sproeibuizen ... hoe moet ik dat zien ... onderdeel van welke filter/systeem!?

alvast bedankt & succes verder,

LucDD on 18/07/2012 19:00

Vorig jaar heb ik het straatwerk(betonklinkers) vervangen voor kasseien,
dit was inderdaad veel werk,zeker als je nog nooit straatwerk gemaakt hebt,
en met een tuin,je blijft er mee bezig he.Waarschijnlijk dit jaar nog een andre schutting aan een kant. Nog even over de sproeibuizen,deze had ik eerst onder in het filter (plantenfilter)deze heb ik nu naar boven gebracht
meer zuurstof en even contact met lucht.Denk nog even na om dit omhoog te brengen (bakki shower).het nadeel is dan het aangezicht en meer watergeruis.
Gr Nico

nico on 18/07/2012 19:47

hoi,
idd (x2), in ieder geval goe bezig Nico!
trouwens mooie Pinus heb je daar staan, en al goe dat ie pakt :-)
Misschien bakki camoufleren met granieten/blauwe stenen plaat met een koi of Japans teken in gegraveerd indien mogelijk, allez met dat gedacht loop ik rond ... (heb trouwens nog gene vijver) ....

grtz,

LucDD on 18/07/2012 22:06

Hoi Nico vriend,

Prachtig staaltje filmkunst (je kunt zo als filmmaker aan de slag). Een hele moie vijver heb je. Wat een lummels zeg. Ik heb net ook een vijver aangelegd en hoop dat de vissen van mij net zo groot worden als die van jou. Ik heb een aantal vissen met showqualität volgens een gerenomeerde koidealer. Ah fijn, prachtige vijver en wees er trots op. Hier kan bijna niemand aan tippen. Groetjes een goede vriend

jos on 23/07/2012 18:41

Hallo Jos, Ik ken die uitspraak van showkwaliteit,dit bedrijf is niet meer,
die vissen gingen als tosai nog wel maar daarna . . .
Ik heb wel geleerd showkwaliteit kost ook wat .
En je weet Jos bij mij hangt de lat ook niet zo hoog.(Ik probeer hem wat hoger te leggen)
Groet , vriend Nico. (geniet van je vakantie he !!)

nico on 24/07/2012 22:01