Dag 4....

Dag 4....Vandaag moest Matthijs zorgen dat Polleke niet flauwviel....

Vandaag hadden we een lange rit voor de boeg, Sekiguchi stond als eerste op het programma aangezien hier nog een tancho showa gefilmd moest worden.
De broers stonden al op ons te wachten dus we konden direct het (bloedhete) koihuisje in! Direct de tancho gespot in een vijver... Prachtige vis! Zo zie je ze niet vaak en de jongste broer zei dat het sumi op deze vis het sumi was dat ze het liefst zagen en dat ze het beste vonden! Deze vis dus eerst gebowld nadat de heren Sekiguchi alles klaargezet hadden.

Ondertussen had Matthijs al gezien dat hier mooie tosai zaten, en nadat we het gevraagd hadden, bleek hier ook nog iets goeds te koop... TOSAI SELECTEREN! Dat was waar Matthijs voor meegegaan was! Dus al helemaal in z'n sas voordat er ook maar een tosai naar boven gehaald was!
Natuurlijk had hij al in de bak gehoopt te mogen selecteren waar de tosai in zaten die door zouden blijven groeien maar helaas, hier was geen sprake van, dus bij de uitgeselecteerde koi prijs gevraagd en vervolgens het sleepnet er doorheen gehaald door de broertjes zodat we ze allemaal stuk voor stuk konden selecteren!

Er werden 2 bowls klaargezet en de selectie kon beginnen, het viel Matthijs niet mee in het begin.. het lijkt toch een stuk gemakkelijker dan dat het in het echt is.
Dus na wat lang zoeken en denken bij de eerste set visjes die in de bowl gezet werd ging het tempo langzaam omhoog. Ondertussen keken de gebroeders Sekiguchi toe hoe dit gedaan werd. Toen er op een gegeven moment een showaatje door Matthijs gepakt werd werd deze afgekeurd door Luc... hij wou deze niet... maar Matthijs pakte hem toch maar... en toen hoorden we plots de broers met elkaar praten... Ze hadden gehoopt dat deze terug gegaan was, zoals ze zelf zeiden hadden ze deze vis dan bij de vissen gezet die door zouden groeien! Goeie keus dus...

Ondertussen stond Polleke natuurlijk mee te genieten en had hij ook een erg mooie showa gezien die al tussen de geselecteerde vissen zat, mooi dus!
Uiteindelijk heeft Matthijs 28 vissen geselecteerd, toen we vervolgens nog vroegen om door de broers de beste 5 in een bowl te laten zetten zaten zowel de vis van Polleke als de 2 favoriete vissen van Matthijs [ook die vis die Luc afkeurde] er bij! Erg tof dus... heb blijkbaar toch een goede keus gemaakt!

Toen was Matthijs maar eens zo brutaal om nogmaals te vragen om een vis te kunnen kopen uit de vissen die er zaten om door te groeien... En wat schetste onze verbazing... het mocht!
Matthijs had direct bij binnenkomst in die bak al een vis zien zwemmen die gekocht MOEST worden! Deze dus in een bowl gezet samen met nog een mooie maruten showa.
En na wat onderhandelingen zijn we het uiteindelijk ook eens geworden over de prijs van deze vissen!

Tot slot zijn we uit eten geweest met Takamitsu Sekiguchi, ook dit was leuk en we hebben goed gegeten! Daarna afscheid genomen en doorgereden naar een kweker waar Polleke graag naartoe wou...

Daar eenmaal aangekomen een aantal vissen gebowld voor Luc... puur om te laten zien aan wat klanten... Vervolgens hebben we nog een visje voor Polleke gebowld... Toen ben ik hem maar even stevig in de gaten gaan houden aangezien hij op het punt van spontaan flauwvallen de vijver in... En zoals Polleke zelf zegt... das nog serieus zacht uitgedrukt.... Wat genieten wat genieten.... en ohja... ENORM genieten! We zijn hier een hele poos gebleven om Polleke even weer tot rust te laten komen!.... hierop zal misschien nog een vervolg komen *trommelgeroffel*

Als laatste zijn we terug gegaan naar Hirasawa Marusei aangezien we hier nog wat potentiele vissen gezien hadden... (ondertussen heeft Matthijs nog steeds Polleke goed in de gaten gehouden omdat hij nog steeds op het punt van "plons" stond). We hebben hier zoals het "moet" eerst een bakkie koffie met Hirasawa Senior gedaan, dit schijnt echt bijna verplicht te zijn! Erg leuk! Daarna naar de vijvers gelopen. Toen hier echter de lucht allemaal afgezet werd konden we eigenlijk niet meer iets vinden dat we in de bowl zouden willen zien of dat bij onze portemonnee paste, dus hier uiteindelijk onverrichter zake vertrokken.

Inmiddels zijn we weer in het hotel. Polleke is inmiddels weer een klein beetje bijgekomen... Polleke begreep vandaag precies wat ik had toen ik de Asagi van gister zag... Niet normaal dat gevoel!

Wij zeggen...tot de volgende keer... of dat morgen gaat zijn weten we niet zeker aangezien we dan de gehele dag in de trein zullen vertoeven om van noord naar zuid te reizen!

Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Het is weer leuk lezen heren
Bedankt dat jullie ons op de hoogte houden met jullie verhalen

En matthijs wat zall je genoten hebben om de showatjes te selecteren.
Ik vindt de twee speciaaltjes echt top .

En polleke je heb oog voor hele mooie beulen van koi wat een beest die chagoi

Nog veel plezier .
En we zien de verhalen wel verschijnen

Marcel w on 15/03/2014 16:24

Graag gedaan hoor,en het is hier plezierig En de mensen zijn zelfs overdreven vriendelijk (ze roepen zelfs uit de keuken als je weggaat bij een eettent).Het noorden is goed meegevallen om te bezoeken en de meeste kwekers zijn gewoon toffe gasten.
Dus het zuiden gaat volgens mij helemaal te gek zijn !
We houden jullie wel op de hoogte als jullie het niet erg vinden
Van het koiaanbod ben ik verschoten want je hebt ze in alle soorten en maten wat het natuurlijk moeilijk maakt om de juiste keuze te maken van prijs/kwaliteit voor jezelf .
Grtjs

paul on 15/03/2014 21:06

Kan me dat ook nog goed herinneren Paul. Door het vele aanbod van koi. Zie je door de bomen het bos niet meer.

Aan het lezen van Jullie nieuwsitems maak ik op dat jullie erg genieten. Onvergetelijke ervaring he.

Stephan on 15/03/2014 23:39