Aandacht voor enkele Showa

Aandacht voor enkele Showa

Goede showa zijn in mijn ogen momenteel moeilijk te vinden. Ik heb de Dainichi veiling zowat opgevolgd en er zitten goede tussen, maar die gaan dan voor serieus geld over de toonbank, maar er zitten goedkopere bij die me niet aanstaan.

De showa die ik gisteren aangeboden had en ondertussen verkocht is zeker een klassieke showa die ik op prijs kon stellen. Ze bezit alles wat een showa moet hebben als je tenminste van dit soort showa houdt.

Ik bekijk iedere showa afzonderlijk, zowel klassiek als modern, maar ben niet huiverig voor de betaalbare showa die net niet zijn, maar toch een forse indruk nalaten. Ik heb niet veel showa meer, en zal vandaag nog even 4 showa tonen waarvan ik vind dat ze de moeite waard zijn.

Laat ons beginnen met 2 showa van Sakai. Ik kocht deze vorig jaar aan, en selecteerde deze 2 als de betere showa uit die reeks. Heb ik gelijk ? Oordeel daar zelf over. Het zijn 2 zwarte duiveltjes met een zware body en om en bij de 45 cm momenteel.

Nu weet ik ook dat het zeer klassieke showa zijn, en misschien iets te weinig beni. Maar het beni dat ze hebben is van bijzonder goede kwaliteit en bovendien heeft iedereen een eigen smaak. Ik zie ze bijzonder graag rondzwemmen in de vijver, het zijn echte blikvangers.

De 3de showa is een showa van Genjiro, voor mij een meer onbekende kweker. In het begin was ik er wat twijfelachtig over, maar ondertussen zie ik toch een dankbare verandering. Ze begint body te maken, het sumi wordt sterker en sterker zonder de kindai-achtige look te verliezen. Met haar 55 cm zeker een showa die veel koikichi toch gelukkig zou kunnen maken.

De 4de en laatste showa die ik presenteer is al een oudgediende. Wil dit zeggen dat het een slechte showa is ? Helemaal niet, integendeel, maar om de één of andere reden valt ze niet in de smaak. Het kan aan de prijs liggen, het kan aan de koi liggen wie zal het zeggen. Het is in ieder geval een showa die nog veel toekomst in zich heeft en gegarandeerd een mooie aanwinst is in elke vijver. 

Deze koi zet ik momenteel even in rust, met andere woorden zet ik ze even op non-actief op de website, en zal ze volgend jaar terug online toveren. Wie echter nog een één van deze prominente showa wil aankopen is vrij om een bod te doen. De koi mogen gratis overwinteren tot april 2024.

Voor een klant moest ik dan weer een ginrin kohaku filmen die momenteel even in optie staat. Dat hebben we dat ook maar even gedaan. Let vooral op de mooi gevormde body en het zeer sterk ginrin van deze kohaku dat vooral weerspiegelt wordt in het shiroji. De koi is nu 48 cm maar heeft alle mogelijkheden om uit te groeien tot een volwaardige jumbo.

Ik kon het niet laten om de overige ginrin samen in dezelfde bowl te zetten. Dat ik ze bloedmooi vind is niet belangrijk, maar ik denk dat er toch veel mensen dit ook op prijs kunnen  stellen. 

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml