Het laatste nieuwe koihuis.

Het laatste nieuwe koihuis.

Ze volgen elkaar in sneltempo op. Bijna ieder jaar komt er een kohuis bij. Er is al veel veranderd sinds de eerste keer dat ik er kwam. Het blijven impossante bouwwerken.

Ondertussen heeft Momotaro zich meer en meer gespecialiseerd in het kweken van Kohaku en de focus min of meer gelegd op zijn ogon reeksen met enkele merkwaardige koi die ze momenteel in hun veiling hebben gezet die volgende week zal plaatsvinden.

Het is voor de eerste keer dat er weer een live auction zal plaatsvinden, en dit keer voorafgegaan door een "blind auction." Wat wil dat zeggen ? Mensen over de hele wereld mogen al een bod uitbrengen op het koiaanbod vooraleer de live auction begint.

Als de live auction begint, zal Daisuke het bod van de blind auction meenemen in de live auction en indien het bedrag niet overboden wordt, kan je eigenaar worden van de koi. Hoe het één en ander in zijn werk zal gaan is me niet helemaal duidelijk, maar we zullen het wel zien. 

ogon van momotaroTopkoi in deze veiling en vooral eyecatcher zal de Kanoko tancho kohaku zijn vermoedelijk. Het is de koi  die bijzonder veel opzien baart, en ik weet hoe hoog de verwachtingen zijn van deze koi. De grootste koi die aangeboden wordt is een ogon van 99 cm die ik hiernaast even op de afbeelding laat zien ! Interesse ?

Daarnaast zijn er nog tal van indrukwekkende koi, zowel kohaku als ogon, Ginrin Hikarimoyo of Ginrin Benikarashi waarvan ik er een paar zal laten zien. Buiten kohaku en Tancho zie ik geen sanke of showa in deze veiling.

Misschien dat ze deze voor later houden, maar het is bijzonder opvallend dat de aandacht vooral op kohaku is gevestigd. In totaal worden er 300 koi aangeboden. Ik heb het gevoel dat het een moeilijke veiling zal worden om koi aan te kopen.

En ja, ik blijf fanatiek voorliefde hebben voor Momotaro koi !

Ondertussen is de bescheiden veiling van Interkoi gestart. De liefhebbers kunnen zeker hun gading vinden van dit aanbod. Het is een prachtige collectie voor een niet te versmaden prijs. Ik hoop uiteraard dat de bieders elkaar de schenen aan het vuur zullen leggen.

Het zal tevens de voorlaatste veiling worden dit jaar. Het is de bedoeling ook om de laatste koi weg te werken, want er moet plaats gemaakt worden voor de nieuwe generatie koi. Het is in ieder geval een unieke gelegenheid om bijzonder goede koi aan te kopen voor een bijzonder lage prijs. 

https://auction.interkoi.eu/

 

Meer afbeeldingen

Het laatste nieuwe koihuis. : afbeelding 1
Het laatste nieuwe koihuis. : afbeelding 2
Het laatste nieuwe koihuis. : afbeelding 3
Het laatste nieuwe koihuis. : afbeelding 4
Het laatste nieuwe koihuis. : afbeelding 5
Het laatste nieuwe koihuis. : afbeelding 6
Het laatste nieuwe koihuis. : afbeelding 7
Het laatste nieuwe koihuis. : afbeelding 8
Het laatste nieuwe koihuis. : afbeelding 9
Het laatste nieuwe koihuis. : afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Matthijs

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml