De eerste aankopen

De eerste aankopen

Het wordt stilaan tijd dat er nieuwe aankopen binnenkomen. Het is nog even aftasten wat de mogelijkheden zijn, maar gisteren konden we het niet laten om het eerste schot in de roos te realiseren.

Showa blijft nog altijd één van de meest gewilde koi en alhoewel de betere showa moeilijk te vinden zijn, hebben we toch de eerste aankoop kunnen scoren. Namelijk een showa van Dainichi die ik zo dadelijk onder de nieuwste koiaanwinsten zal zetten. Het is showa SH-V23-101045.

Als je dit ziet rondzwemmen dan ben je natuurlijk onmiddellijk begeesterd door de klassieke uitstraling van deze 59 cm nisai. De kracht van het sumi is onverzettelijk en geeft de showa een geweldige uitstraling dat je alleen met bewondering kan bekijken.

Het patroon is doorspekt met prachtig beni dat het patroon een sierlijk uiterlijk geeft. Het is een duiveltje uit een doosje en zou iedereen moeten kunnen bekoren. De prijs is meer dan aannemelijk en kandidaat kopers mogen zich zeker melden. 

Door de onzekerheden met het transport wordt de transportprijs nog altijd afzonderlijk berekend en zal dit bij het transport pas doorberekend worden. Op dit ogenblik is de transportprijs redelijk normaal. Om je een idee te geven, vroeger bedroeg het transport om en bij de 950 yen/kg zonder de kleine kosten, tijdens de oorlog 2450 yen/kg. Nadien is het gezakt naar 1950 en 1750 yen/kg. Op dit ogenblik is het transport 1450 yen/kg zonder de kleine kosten. Bovendien is de yen gunstig, dus het transport van een nisai komt ongeveer op 250 euro als ze per 2 worden verzonden. Alleen in de box komt dit op ongeveer 350 euro. Dit geeft je een inzicht in de evolutie !

Updates azukari

Ondertussen blijven de updates natuurlijk binnenkomen, en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben. Laat ons hopen dat alle andere azukari het net zo goed hebben gedaan. Als eerste in het rijtje laat ik even een kohaku zien die ik ook aangekocht had in oktober van vorig jaar, namelijk KO-V22-10377.

Ik denk niet dat er veel woorden aan moeten verspild worden, want zowel bouwtechnisch, patroontechnisch en kwalitatief kan je hier alleen maar mee akkoord gaan veronderstel ik. Ze is nu bijna 70 cm en ocharme nog maar 25 maanden, een baby als het ware !  Maar laat ik het filmpje maar zien en overtuig jezelf

De volgende is een kohaku die aangekocht werd door mijn collega in Duitsland, Michael. Kohaku KO-V22-10420, ook aangekocht in oktober 2022 is een meerstaps kohaku. En zoals jullie waarschijnlijk al weten heb ik een zwak voor dit soort patronen.

Als dit nog eens ondersteund wordt door een sierlijke body met inhoud, dan ben ik zeker begeesterd. Wil je deze eventueel aankopen, dan zul je toch bij Michael moeten zijn. Ook deze kohaku is bijna 70 cm. Je mag er ook zeker van zijn dat al deze getoonde koi zeker koi zijn die mogelijk 85 cm in hun genen hebben.

Ik was bijzonder blij met de updates, van alle 3 trouwens. Het is toch altijd bang afwachten hoe de evolutie zal zijn na een jaar mudpond of verblijf in de glass houses. Nu de overige 80 nog !

Informatie groepsaankoop

Oproep aan mensen voor de groepsaankoop. Tegenwoordig is het moeilijk om iedereen te bereiken door de vele mogelijkheden in de sociale media zoals messenger, whatsapp en alle andere kanalen om iemand op de hoogte te stellen van de groepsaankopen.

Voor die mensen die graag hierover informatie ontvangen, gelieve dan contact op te nemen, want deze lopen binnenkort af en ik wil natuurlijk iedereen zo goed mogelijk bereiken. Dus stuur me een berichtje als je mee wil doen aan de groepsaankoop en ik stuur je het overzicht van het najaar ! Einde inschrijving is 20 oktober. Leveringen, begin november.

Ik ben benieuwd wie de eerste aankoop zal doen !

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Johan

555

interkoi

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml