Aandacht voor Wiechert

Aandacht voor Wiechert

Intakoi Fuit is een collega van de Interkoi groep die onder de leiding staat van Wiechert Fuit. Wiechert heeft zich het laatste jaar toegelegd op de aankoop van Japanse koi en is reeds meer dan 15 jaar actief in de koi-hobby. In die jaren is Wiechert al 15 keer in Japan geweest om inkopen te doen.

wiechert fuit"Met de kennis en ervaring die ik in de afgelopen jaren heb opgebouwd hoop ik dat ik goede en mooie vissen voor onze koiliefhebbers kan selecteren.. Ik probeer nu via deze veiling enkele bijzonder waardevolle koi aan te bieden met een startprijs die 30% lager ligt dan de normaal gewenste verkoopprijs en probeer op deze manier jullie te motiveren om een gok te wagen en deze aan te kopen.

Ik ben bijzonder enthousiast om deze koi aan te bieden. Lees wel de bijgaande informatie, een aantal koi bevindien zich op mijn locatie in Rijssen (Nederland, een ander deel van het aanbod bevind zich in Arendonk (België). Desgewenst en in overleg kunnen eventueel de koi ook in Arendonk opgehaald worden om het wat eenvoudiger te maken voor onze Belgische of Franse vrienden."

Ik (Interkoi Arendonk) heb de koi zelf  nog geselecteerd vorig jaar november op de veiling en was bijzonder overtuigd van de kwaliteit van deze aankopen. Persoonlijk vind ik zelfs dat ze te goedkoop worden aangeboden en dat ze het waard zijn om er je tijd in te investeren. 

Je kan helaas niet alles bijhouden om goed te laten  ontwikkelen en daarom dat het misschien beter is om koiliefhebbers te overtuigen om dit soort koi aan te kopen. Een zekerheid voor de toekomst die mijn steun niet 100 maar 110% draagt. Het zijn stuk voor stuk waardevolle koi met een hoog toekomst perspectief.

En wie wil jonge beginnende koiliefhebbers niet ondersteunen als ze zelfs het risico nemen om dit soort koi aan te kopen. Dit zijn stuk voor stuk kanjers van koi die ik zelf altijd in mijn bestand zou willen hebben. 

**************************************************

En dan hebben we nog de veiling van Dainichi die volop bezig is. Momenteel is Interkoi Germany volop bezig om zijn selectie tosai uit te breiden met een aantal tosai showa. Het is een hele taak om in het Dainichi gewoel de juiste koi te pakken te krijgen. Ze staan allemaal onder de nieuwe koi aanwinsten, maar ik zet ze nog even hieronder op een rijtje.

Showa SH-V24-03249 - 30 cm

Showa  SH-V24-03163 - 36 cm

Showa SH-V24-0356 - 37 cm

Showa SH-V24-03390 - 28 cm

Wie van stevig sumi houdt, en wie daarenboven nog eens fan is van Dainichi kan hier zeker zijn keuze in maken. Het blijven typerende showa, de showa van Dainichi. De bloedlijnen worden trouwens bij veel andere kwekers doorspekt met Dainichi bloed.

Nu moet ik er wel bij vertellen dat deze koi pas in april geleverd zullen worden. Met andere woorden, er zal een andere afspraak met Michael moeten worden gemaakt, wil je deze in Arendonkn geleverd hebben. Misschien dat dit kan in combinatie met het bestaande aanbod van nu dat je kan vinden onder de rubriek van de nieuwste koi aanwinsten

**************************************************

Tenslotte nog een kleine update van een ginrin showa opgevraagd door een klant in Frankrijk. De vraag was om een nieuwe video te maken zodat hij een beslissing kon nemen voor de aankoop, wat ik  natuurlijk altijd doe.

Bij deze het filmpje dat ik gemaakt heb. Het is een ginrin showa van Isa, door Ogata in de veiling gebracht vorig jaar. Ze is dus een jaar in Japan gebleven en aangekomen in december op 51 cm. Ik heb ze van de week ook nog gemeten en nu is ze 54 cm.

Blijkbaar viel ze niet in de smaak, alhoewel ik dit antwoord niet begrijp. "Ik vind deze showa erg mooi op de foto, maar naar mijn smaak ontbreekt er een beetje sprankeling in de video".  Dus ik veronderstel dat dit geen verkoop zal worden, maar het blijft toch een bijzonder mooi ginrin showa. Ik zal in ieder geval de koi vragen de volgende keer iets meer spankeling te laten zien.....

Het sluit wel aan bij de besluiteloosheid in het koi gebeuren de laatste jaren. Vertwijfeling, afwachting en besluiteloosheid, het is een algemene trent die ik niet goed kan plaatsen. Het zal te maken hebben met de veranderende wereld in een minder "sprankelend" klimaat veronderstel ik. We zullen ons hier  op moeten instellen.

Maar we houden er de moed maar in. Laat je in ieder geval bekoren op de lopende veiling die je nu al kan bekijken en die vrijdag morgen zal geactiveerd worden om te bieden. Ik hoop voor Wiechert dat hij succes zal hebben met deze 3 pracht exemplaren. Ik heb het geheel aangevuld met een aantal interessante koi, maar weggeven doe ik ze niet. Daar zijn ze te waardevol voor.

https://auction.interkoi.eu/

**************************************************

Nog een heel klein toemaatje. Ik heb in mijn "clubhuisje" een tweedehands corner ingericht met een aantal interessante spullen voor mensen die op zoek zijn naar vijver materiaal. Ik heb nog redelijk wat spullen over en ik heb al een deel op de tafel gelegd, maar zal dit in de loop van de volgende dagen nog verder aanvullen. Misschien zit er iets bij dat je kan gebruiken. Het zijn geen versleten spullen zeker en vast niet, dus kom kijken en vind je iets, dan kan je een gunstige aankoop doen. Vandaag ga ik mijn spullen opnieuw verhuizen naar beneden zodat ik alle koiliefhebbers in mijn clubhuis kan ontvangen.

Hou er ook rekening mee dat alle koi ook nog moeten opgehaald worden tussen 1 en 15 april 2024. Er is geen reden meer om ze niet op te halen. 

tweedehands hoekje

Meer afbeeldingen

Aandacht voor Wiechert: afbeelding 1
Aandacht voor Wiechert: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

wiechert

dank je Johan 


Johan

Mooi aanbod Wiechert op de veiling.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml