Binnenkomst nieuwe koi bij Interkoi Ameide

Binnenkomst nieuwe koi bij Interkoi Ameide

Op 7 December hebben wij nieuwe koi binnen gekregen bij Interkoi Ameide.  De Koi zijn aangeschaft tijdens een trip van noord naar zuid in Japan. In het noorden hebben de heren vooral hun slag geslagen bij Odokan.

Odokan is een vriendelijke man waar we graag komen, zeker ook voor zijn koi. We zijn altijd weer gecharmeerd van zijn shows. Odakan koopt veel bij kwekers, maar kweekt zelf ook koi. We kunnen wel stellen dat Odokan de “narita” van het noorden is. We zijn dan ook zeer tevreden met de aanschaf van vijf kois.

showa OdokanNaast deze 3 zijn er ook twee Nogami Showa geselecteerd bij Odokan. Ook deze koi bekoren ons. Bij Yamanaka hebben ze een Doitsu Midori en een Midori aangekocht.  

Vanuit het noorden zijn ze afgereisd naar het zuiden. Hier ligt vooral de focus van Interkoi Ameide qua koi. Na het bezoek aan de kwekers in het zuiden is er een behoorlijk koi stock aangekocht.  

Deze reis was het Momotaro en Takigawa wat de klok sloeg. En als kers op de taart een 4 tal fantastische koi van Tamaura. Om eerlijk te zijn moest ik overtuigd worden, omdat ik niet zo gecharmeerd ben van de kweker Taumara, ondanks dat het een aardige familie is.

Door kruising in hun kweek is nu te zien dat het probleem wat ze voorheen hadden met de koi opgelost lijkt te zijn. Dat bleek de bouw te zijn. We willen allemaal de volle bouw die we kennen van Sakai Fish Farm, maar doordat er steeds meer “Sakai” bloed in wordt gekweekt zien we een goede verbetering in de bouw van de Taumara.

Een jaar geleden werd al duidelijk dat de familie goed aan de bouw van hun koi werkten. De huidkwaliteit, wat ik in het verleden zelf gezien heb, was altijd al goed.  De 4 tal koi die zijn aangekocht zullen nog een jaar in azukari gaan. Mijn verwachtingen zijn positief. Alle drie de kois zullen zeker show waardig zijn. De Showa is al verkocht, maar de Kohaku en de twee Sankes zijn nog beschikbaar.

Daarnaast zijn er een groot aantal koi op de veiling aangekocht bij Momotaro. Bij binnenkomst heb ik echt met open mond staan kijken. Het zijn stuk voor stuk goede koi en een groot aantal hiervan zijn show waardig. Ik ben er zeker van dat we deze terug gaan zien.

Mijn liefde gaat uit naar de Sanke. Er is een topper aangekocht welke ik met de juiste liefde groot wil brengen. Dit zou zomaar een potentieel grand champion kunnen worden. En ja, hier spreekt mijn hobbyisten hart. Als ik mag kiezen, liever winst met een Sanke dan met een Kohaku?

Afijn, alle gekheid op een stokje, in deze serie zitten een hoog aantal kois die goed genoeg zijn voor een mooie toekomst in uw vijver of voor een koi show. 28 December is het opendeurdag bij Interkoi Ameide van 10.00-17.00uur. indien u niet kunt, geen probleem.

Neem gerust contact op met mij om een afspraak te maken om vrijblijvend langs te komen. Aanmelden voor de opendeurdag is niet verplicht maar wordt wel gewaardeerd in verband met de catering.

Als laatste nog mijn speciale dank aan team noord en team zuid. 

 

Meer afbeeldingen

Binnenkomst nieuwe koi bij Interkoi Ameide: afbeelding 1
Binnenkomst nieuwe koi bij Interkoi Ameide: afbeelding 2
Binnenkomst nieuwe koi bij Interkoi Ameide: afbeelding 3
Binnenkomst nieuwe koi bij Interkoi Ameide: afbeelding 4
Binnenkomst nieuwe koi bij Interkoi Ameide: afbeelding 5
Binnenkomst nieuwe koi bij Interkoi Ameide: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml