De visie van de Momotato Koifarm

De visie van de Momotato Koifarm

Iedereen weet dat wij een enorme fan van Momotaro koi zijn. Maar waarom? Persoonlijk heb ik veel tijd en aandacht besteed aan de Momotaro bloedlijnen, en blijf enorm enthousiast over de manier waar voorheen Meada San en nu Daisuke bezig is met Koi kweken, verbeteren en zeker nu in het specialiseren van HQ Kohaku.

Afgelopen jaar 2023 kochten wij ook bij goede kwekers als Dainichi, Tamaura en Sakai in maar als je nu kijkt naar de resulaten van Kohaku bij Momotaro dan is dit toch geweldig en indrukwekkend.

Bijvoorbeeld deze Maruten Kohaku van December action is nog geen 2 jaar oud en dan al zo mooie prachtige volle bodyline, lange kop met hoog staartstuk en sneeuwwit shiroji:  KO-V23-1296 of deze KO-V23-12190 uit de oudere Mako bloedlijn met moeder Matsu.

Zelf heb ik hier in mijn vijver een showa zwemmen een directe afstameling van de Grand Champion Lion Queen deze Showa is nu 10 jaar oud en 95 cm en nog steeds fantastisch mooi en super gezond: SH-V14-0924 ergens rond 10 seconde zwemt ze even voorbij

Maar vandaag zou ik de aandacht willen vestigen op de nieuwe eigenaar Daisuke die in 2017 waar ik live bij was in Japan laat op de avond trots kwam vertellen dat de formele stappen gezet waren en hij het stokje van zijn vader Meada San overgenomen had.

Wie kan dat beter dan Daisuke zelf en onderstaand film van circa 15 minuten geeft een heel goed beeld van de kweker Momotaro, maar ook wat geheimen en tips komen terug in deze film waar hij open is over temperatuur, voeren en water kwaliteit "let vooral op de term dood water".

Komende jaren wil ik mij meer en meer specialiseren in hoogwaardige Momotaro Koi en blijf zoeken naar de haalbare HQ koi van deze sympathieke beroemde kweker.

Bekijk rustig de film en interessante interviews met Daisuke

 

Meer afbeeldingen

De visie van de Momotato Koifarm: afbeelding 1
De visie van de Momotato Koifarm: afbeelding 2
De visie van de Momotato Koifarm: afbeelding 3
De visie van de Momotato Koifarm: afbeelding 4
De visie van de Momotato Koifarm: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Phil

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml