Dag 4 Japan

Dag 4 Japan

Vandaag markeerde de herdenking van Hiroshima, een dag doordrenkt met betekenis en reflectie. Klokslag 8.00 uur verzamelden we ons in het hotel voor een opwekkend kopje koffie voordat we aan onze reis begonnen. Opmerkelijk genoeg waren we allemaal stipt op tijd.

Met de energie van de ochtendzon in onze rug begaven we ons op weg, vol verwachting naar het Hiroshima-gebied voor een blik op de prachtige koi. Onze eerste stop was gepland bij Sakai Co. Echter, bij aankomst werden we verrast door gesloten deuren. Mijn teleurstelling was tastbaar, ik had gehoopt hier enkele Tosai te bemachtigen en nog wat kwaliteitscontroles voor een klant uit te voeren. Maar deze plannen werden abrupt gedwarsboomd.

We besloten verder te gaan naar Sakai, zij het met een zekere bezorgdheid. Tot onze ontsteltenis bleek ook deze locatie gesloten te zijn. Mijn humeur werd er niet beter op, en ik vroeg me af wat er aan de hand was in deze stad. Het bleek Hannami te zijn, het festival van kersenbloesem en de lente, een prachtige viering maar voor ons van weinig nut.

Desondanks lieten we ons niet uit het veld slaan en vervolgden onze weg naar Tamaura. Daar namen we eerst de tijd om te genieten van mijn Azukari koi, die weldra de modderpoel in zouden gaan voor het komende seizoen. Terwijl ik mijn klantenlijst doorliep, viel mijn oog plotseling op een Showa die me in januari niet was opgevallen. Ik was onmiddellijk verkocht; hoewel het begin saai leek, ontwikkelde deze koi zich tot een prachtig exemplaar met een indrukwekkende huidkwaliteit.

Deze kweker staat niet voor niets in de top 5 van Narita. Alles komt samen bij deze koi: de bouw, de huid en het patroon. Ik kan er eindeloos van genieten. Terwijl ik daar stond, sprak ook een Sanke me aan, dus liet ik mijn metgezellen een filmpje zien om hun eigen oordeel te vellen.Bekijk alle filmpjes hiernder.

2 pracht kohaku van Tamaura.

Een kohaku en een sanke van Tamaura

Een kohaku en een sanke van Tamaura

Een kohaku en een sanke van Tamaura

Ter informatie over bovenstaande filmpjes: deze koi werden niet aangekocht, maar moest er interesse zijn, dan kan je altijd contact opnemen en eventuele afspraken maken. Er werden wel 2 sansai aangekocht en staan nu onder de nieuwe koi aanwinsten. 

Sanke 2404047 van Tamaura - 67 cm

Showa 2404048 van Tamaura -68 cm

Morgen staat ons een lange dag te wachten terwijl we naar het noorden reizen, vol verwachting van nieuwe ontdekkingen en ervaringen.

Meer afbeeldingen

Dag 4 Japan: afbeelding 1
Dag 4 Japan: afbeelding 2
Dag 4 Japan: afbeelding 3
Dag 4 Japan: afbeelding 4
Dag 4 Japan: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Jack

Zeer fraaie Koi , daar kan je naar blijven kijken !


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml