Het geluk was aan onze zijde

Het geluk was aan onze zijde

Een buitengewone dag, badend in zonlicht en temperaturen boven de 20°C, het heeft een opmerkelijke invloed op ons gemoed. Terwijl de warmte ons omarmt, lijkt de lucht gevuld met vrolijkheid, en tegelijkertijd wint het koivirus opnieuw aan kracht.

Met genoegen kondigen we aan dat we een nieuwe klant hebben mogen verwelkomen. Raf zal naar verwachting in juni van start gaan met de bouw van een nieuwe vijver van 30 kubieke meter en kwam samen met zijn vriend Peter alvast de sfeer proeven.

Het is altijd opmerkelijk hoe beginnende koiliefhebbers zich direct aangetrokken voelen tot Showa. Het lijkt wel alsof deze vissen een onweerstaanbare aantrekkingskracht hebben op nieuwkomers in de wereld van de koikarper. Gelukkig heb ik nog een aantal prachtige Showa in mijn collectie, dus het vinden van een geschikte kandidaat is geen enkel probleem.

Deze Showa vormen zo ongeveer de laatste exemplaren in mijn bezit, voornamelijk van de Dainichi en Sakai FF-lijnen. Normaal gesproken zou ik zeggen dat het maken van een keuze een fluitje van een cent moet zijn, aangezien ze stuk voor stuk van uitmuntende kwaliteit zijn.

Terwijl we nog in gesprek waren, arriveerden er nog meer klanten, wat de sfeer alleen maar gezelliger maakte. Vooral Ludo raakte geïnspireerd door een prachtige Kohaku van Momotaro, en ik begrijp zijn enthousiasme volkomen.

Het verbaast me dat er nog nooit eerder vragen zijn gesteld over deze specifieke Kohaku. Voor mij blijft het een mysterie waarom sommige koi zo geliefd zijn en andere minder. De wegen van de koiwereld zijn nu eenmaal ondoorgrondelijk.

Wat ik wel kan verzekeren, is dat deze Kohaku aan alle kwaliteitseisen voldoet. Om het nog aantrekkelijker te maken, heb ik er zelfs de ongeëvenaarde Kohaku van Matsue bijgevoegd (de grootste). De kwaliteit is simpelweg onmiskenbaar. Zowel de lichaamsbouw, het patroon, als het shiroji zijn van topniveau, en toch is er opvallend weinig vraag naar geweest.

Het intrigeert me wat de redenen hierachter kunnen zijn. Is het het patroon dat niet in de smaak valt? Of speelt de prijs een rol? Ik kan er slechts naar gissen, maar ik zou deze Kohaku zonder twijfel direct op een show presenteren; hij zal zeker niet onderdoen voor de concurrentie.

Ludo en Renée hadden geen enkele twijfel om de Kohaku van Momotaro aan hun lijst toe te voegen. Ze waren ook nieuwsgierig naar de Sandan, een broertje, om te vergelijken. Beide vissen behoren tot de top die ik vorig jaar mei als tosai heb verworven op de veiling van Momotaro.

Deze vissen hebben een jaar als azukari doorgebracht en zijn vorig jaar december overgebracht naar mijn vijver. Overigens wordt de Sandan Kohaku vandaag ook opgehaald. Het ophalen verloopt langzaam maar gestaag, maar het blijft altijd een spannende periode.

Klein Duimpje werd ook voorzichtig ingepakt. Peter en Raf bogen zich over de kom om de Showa te filmen. Ze werd gemeten op 26/27 cm, terwijl ze binnenkwam op 20 cm, dus de groei zit er zeker in. Dit was echter een tegenvaller voor mij. Hoewel het geen reuzen moeten worden, had ik toch een groei naar 35-40 cm verwacht. Maar ik ben ervan overtuigd dat ze dit nu wel zullen inhalen.

Tenslotte kreeg ik van Peter en Raf een prachtig cadeau waarvoor ik zeer dankbaar ben. Hoewel het gebaar op zich al hartverwarmend is, hebben vooral de woorden van dankbaarheid een diepe indruk op mij gemaakt. Het is een afscheid in stijl. Ik kan met volle teugen genieten van deze fles wijn, maar vooral de oprechte dankbaarheid heeft me diep geraakt. Ik kan alleen maar zeggen: een dikke merci !

****************************************************

Er komt momenteel vrij veel nieuws op ons af. Niet minder dan 2 ploegen zijn momenteel volop inkopen aan het doen in Japan. Enerzijnds heb je André en Ramon die vandaag naar het Noorden reizen en tegelijkertijd heb je Wiechert die samen met 2 vrienden momenteel al in Niigata aan de slag zijn. Ze zullen elkaar daar vermoedelijk ook wel ontmoeten.

Ondertussen is de veiling met een groot aantal aankopen ook van start gegaan. Ik ga nogmaals melden dat de startprijzen enkel tijdens de Japanreis van toepassing zullen zijn. Op 17 april zullen deze automatisch verdwijnen. Het is sowieso een zeer hoogwaardige selectie van tosai.

Ben je nog niet ingeschreven, doe het dan alsnog en wacht een tijdje op mijn goedkeuring, dan kan je ook meedingen naar prachtige tosai. Volg de website dan ook op de voet, er zullen dus regelmatig meerdere nieuwsitems volgen.

 

Meer afbeeldingen

Het geluk was aan onze zijde: afbeelding 1
Het geluk was aan onze zijde: afbeelding 2
Het geluk was aan onze zijde: afbeelding 3
Het geluk was aan onze zijde: afbeelding 4
Het geluk was aan onze zijde: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Andrée en Ludo

Bedankt Luc voor het hartelijk ontvangst gisteren. Het was een fijn weerzien en de kohaku voelt zich al helemaal thuis tussen zijn nieuwe vriendjes.


Jack

Mooi aanbod op de auction !
Zal het koivirus toch wel helpen oplaaien zeker ?!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml