De veiling voor de avonturiers

De veiling voor de avonturiers

Ja ik weet het, ze zijn nog bijzonder klein. Het voordeel is dat ze zijn geselecteerd door de Nr. 1 van de wereld en dat is een voorwaarde die zeker niet onbelangrijk is. Deze koi werden op het Narita event van 18 juni 2023  aangekocht, en heb ik vooreerst in de veiling gezet, in de hoop dat er flink geboden wordt.

Van jumbo naar mini, het kan je maar gebeuren. Ik heb er bewust voor gekozen om dit jaar met het kleinere garnizoen te starten. De toekomst is wat onzeker, en met deze aankopen kan je eigenlijk niets fout doen, en het risico is vele malen minder.

Bovendien begin ik het interessant te vinden. Als ik iedere dag naar deze kleine pagadders kijk in het zomerverblijf dat ik momenteel opgestart heb, kan ik niet anders dan genieten. Het is een mengelmoes van gosanke en zelden heb ik een zo plezierige meute gezien. 

Omiya san, de beheerder van de wekelijkse event van Narita zegt het met de volgende woorden: "Onze bijzonder populaire Breeding Contest Event keert voor de 14e keer terug! Net als vorig jaar zullen we deze Koi tot dit najaar GRATIS in onze betonnen vijver kweken. We nodigen u uit om uw oog voor kwaliteitskoi te testen terwijl u geniet van professionele kweek."

Nog even vermelden dat alle koi van Sekiguchi zijn, een showa kweker die zijn sporen reeds lang verdient heeft. Ik ben er enkele malen geweest in het verleden. Het waren bijzonder vriendelijke broers en zij hebben altijd succes gehad met hun showa en wat me ook bijblijft waren de pearl ginrin kohaku die ik ontzettend mooi vond.

De oprichter van de Sekiguchi koi farm is de grootvader van de huidige eigenaars, namelijk Kosuke. Hij produceerde voornamelijk Kohaku, Sanke en Asagi. Op een bepaald ogenblik had de vader van de gebroeders Sekiguchi, Kazuo, zijn oog laten vallen op een koi met de naam Tamagin, een variëteit met een "marmeren glans", en hij werd gefascineerd door deze koi. De pearl ginrin was erom bekend dat het op de leeftijd van 3 jaar verdween. Door de soort verder te kweken, bleef de pearl ginrin goed behouden en verdween het niet meer naarmate ze ouder werden. Nadien begon Kazuo zich toe te leggen op de Showa Shanshoku, met het gekende succes als gevolg.

Bij deze heb je nu de mogelijkheid om te investeren in een tiental tosai van beperkte grootte. Ik vind het best spannend om deze tosai te volgen en ben benieuwd naar het einde van dit seizoen als ze boven water komen. 

Het is moeilijk in te schatten hoe groot deze showa zullen zijn op het einde van dit seizoen. Mijn ervaring zegt me dat ze om en bij de 35-40 cm zullen zijn. Maar ik kan er helemaal naast zitten. Wel weet ik dat Sekiguchi bijzonder mooie showa kweekt.

Sekiguchi gebruikt voor de kweek een vrouwelijke Showa van Izumiya en een mannelijke Showa van Kanezo. De schoonheid van Sekiguchi Showa ligt vooral in het feit dat de koi in de basis beschikken over een goede Kohaku tekening, daarnaast is het Sumi van absolute topkwaliteit. Sekiguchi produceert slechts kleine aantallen koi, waardoor zijn koi lastig te verkrijgen kunnen zijn, zelfs in Japan.

Uiteraard hoop ik wat mensen te bereiken met dit aanbod. Het einde van de veiling is zaterdag avond. De koi die niet verkocht zouden worden in de veiling zullen nadien aangeboden worden via het onderdeel "azukari 2023-2024"

Tenslotte nog even dit ter verduidelijking samengevat: De koi verblijven tot in het najaar in de beste opkweek ter wereld, namelijk bij Narita. Daarna zullen ze naar Arendonk komen waar ze opgevangen worden tijdens de winter. Ook de opvang die normaal 150-250 euro/koi kost is GRATIS. De koi moeten dan tussen 1-15 april 2024 opgehaald worden. De vertoonde prijzen zijn exclusief de transportkosten. Het is op dit moment onmogelijk om een juiste indicatie van prijs te geven, maar ik schat dit volgens de huidige gegevens op ongeveer 150 euro/koi. De juiste berekening wordt doorgegeven op het ogenblik van transport en dient dan ook betaald te worden. Een unieke gelegenheid om azukari koi te bemachtigen en te laten opgroeien in een top opgroei faciliteit.

https://auction.interkoi.eu/

********************************************************

Tenslotte nog even melden dat de koi vanuit Duitsland nu zaterdag zullen geleverd worden rond 11 uur. Het zijn in totaal 23 stuks waarvan er 4 ter plaatse in Duitsland worden opgehaald. De klanten die de koi in Arendonk moeten komen ophalen, verzoek ik deze zo snel mogelijk te komen ophalen. Geef me even een seintje wanneer je komt, en zou je een doos of box kunnen meebrengen, want ik heb niet voldoende kleine dozen om deze te verpakken.

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml