Even op vragen antwoorden

Even op vragen antwoorden

Gelukkig is er nog steeds interesse om bepaalde koi te zien. In dit geval ging het nog eens over de golden corn van Taniguchi, dus even een aantal in de bowl gezet om te bekijken. De vergelijking met gouden mais is eigenlijk frapant en goed gevonden door Taniguchi san !

Ze veranderen steevast en wat mij betreft moet je ze eigenlijk in de bowl zien om ervan te genieten. Zelf heb ik een zwak voor de lichtgele versie met ginrin schubben. In deze bowl zit een bijzonder mooie in. NIet alleen is het geel van een speciale uitstraling, ook de gin is bezonder sterk aanwezig. De grootte varieert in deze bowl van 38 tot 48 cm, en zijn eigenlijk de kleinere versies van de reeks die ik nog heb.

De grotere versies zitten in een andere vijver, maar die heb ik niet gebowld. Helaas werd de verkoop niet bezegeld, maar het kan niet altijd prijs zijn natuurlijk.

Ik heb nog teveel orenji karashigoi van Momotaro. Ik had er vorig jaar veel te veel gekocht en moet er nu de blutsen van dragen. Dom van mij, maar je moet altijd bepaalde beslissingen nemen, en soms neem je de verkeerde beslissingen, niets aan te doen. 

Wie echter interesse heeft in één van deze toch bijzonder aardige koi die het ook heel goed doen, moet zijn kans wagen. Ze zijn om en bij de 50 cm en meer, en hebben het best naar hun zin zoals je kan zien in het  filmpje.

Een aantal sanke van Sakai Co heb ik een tijdje apart gezet. Ik heb de prijzen bepaald op 195 - 295 - 395 of 495 euro, wat zeker niet veel is voor deze jumbo tosai. Wie er enkele wil uitkiezen is welkom. Dit filmpje heb ik gisteren gemaakt en zoals je kan zien zijn het flinke visssen.

Nog enkele toppers hebben ons verlaten deze week. De meerstaps maruten kohaku van Hoshikin en de toch wel interessante sanke van Momotaro vertrokken samen naar hun nieuwe verblijfplaats. Helaas kwam de klant min of meer onverwacht, waardoor ik mijn wapens (lees camera) niet bijhad, dus moet ik het stellen met voorheen gemaakte filmpjes. Dat kon de pret echter niet bederven.

Ik ben toch gefascineerd door vijver 5 waar de kleintjes in zwemmen. Ik zeg kleintjes maar als ik ze zo even bekijk, dan worden  het al flinke beunhazen. Mijn vingers beginnen te tintelen om er toch eens een deel te bowlen, maar kan het beter niet doen. Misschien eens een dagje met het sleepnet...ik weet het nog niet !

Rust en constante warmte zou nog altijd het beste zijn voor deze tosai. Als we later op het jaar zijn, zal ik ze denk ik allemaal opnieuw moeten fotograferen en filmen met Polleke, want ik geloof niet dat je de meesten nog terug zult herkennen.

En vergeet de veiling editie van het Sekiguchi aanbod niet !

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml