De wit zwarte garde  naar buiten

De wit zwarte garde naar buiten

Ik moet plaats maken voor de Duitse koi die zaterdag zullen binnenkomen. Ze zijn al hard veranderd volgens mij. Het sumi is stukken sterker geworden en een shiro utsuri in een vijver tussen gosanke is altijd mooi om te zien.

De shiro wordt dikwijls vermeld bij de gosanke als het 4de wiel aan de wagen. De ontwikkeling van de Shiro Utsuri als koi-variëteit begon in Japan in de vroege 20e eeuw. De exacte datum van de oorsprong van de Shiro Utsuri is echter niet precies vastgelegd. Het kweken en selectief fokken van koi heeft een lange geschiedenis in Japan, en er zijn veel factoren en koi-kwekers betrokken bij de ontwikkeling van elke specifieke variëteit.

Over het algemeen begon de ontwikkeling van de Shiro Utsuri met het kruisen van zwarte koi (Sumi Utsuri) met witte koi (Shiro Bekko of Shiro Muji). Door selectieve fok en het voortzetten van de exemplaren met de meest gewenste eigenschappen, zoals de helderheid van de witte patronen en de diepte van het zwarte pigment, werd de Shiro Utsuri verder ontwikkeld.

Het is een moeilijke koisoort omdat de eisen voor de shiro utsuri ontzettend hoog zijn. Zonde want het kunnen niet allemaal prijsbeestjes zijn, en toch is het een aangename verschijning zoals gezegd tussen de vele gosanke.

Ik heb er een aantal kunnen aankopen die prijstechnish niet overdreven duur waren. Van de 12 werden er 5 verkocht, de andere zwemmen nu buiten rond. Ja, natuurlijk heb ik er een filmpje van gemaakt. Het zijn allemaal producten van Omosako, maar wat valt me op !

Oeps ik ben er één vergeten. Het zijn er maar 6 in de bowl, dus ik moet er nog eentje verplaatsen. Het is de 2302011 en die mag natuurlijk niet ontbreken.

Ondertussen is de veiling van Interkoi is nog altijd bezig. Er zijn momenteel slechts 2 koi in optie genomen. Ik hoop dat er meer interesse is in deze toch wel avontuurlijke serie, maar de veiling loopt nog enkele dagen. Misschien dat de interesse wat later komt. 

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Eric

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml