Het leven van een koi

Het leven van een koi

Het is altijd plezierig om informatie te ontvangen over het verdere leven van een koi na aankoop. Toevallig kreeg ik een filmpje te zien van Andrée en Ludo van een koi die ik me dadelijk herinnerde.

Ik herinner me veel koi, en deze herkende ik onmiddellijk. De koi is geboren in 2016 en werd aangekocht in 2017 als tosai. Het eerste filmpje is dan ook gemaakt in maart 2017 en de koi viel ons op door zijn buitengewoon goede huidkwaliteit. Hij was 30 cm bij aankoop.

showa certificaat van momotaroHet was geen overdreven dure koi, maar dat wou niet zeggen dat hij onmiddellijk verkocht werd...integendeel het nam geruime tijd in beslag. Het is altijd moeilijk in te schatten wanneer je een koi kan verkopen. Meestal is het patroon dat de bovenhand haalt, terwijl de huidkwaliteit meestal ondergeschikt is.

Er werden enkele filmpjes van gemaakt, maar die laat ik niet allemaal zien. Het volgende filmpje is al van 2,5 jaar later in september 2019. Moet je je eens afvragen hoe lang ik soms moet zorg dragen voor een koi. Hier wordt hij in 2019 nog voorgesteld vlak voor zijn aankoop door Andrée en Ludo.

Als ik me niet vergis is dit filmpje bij verkoop in oktober 2019. Op het einde van het filmpje zie je de vijver waar hij in terecht komt... Ondertussen zijn we toch bijna 4 jaar verder en kom ik ze per ongeluk tegen op een filmpje dat me gepresenteerd werd.

Ik herkende hem onmiddellijk en was blij om deze nog eens terug te zien. Na wat zeuren werd het filmpje mij ook toegestuurd en in deze video kan je haar nog eens bekijken,

ik heb een pijltje aangeduid op het filmpje om ze te tonen. Hij zou nu 75 cm moeten zijn, en dit bewijst nogmaals dat mannelijke koi van Momotaro ook als ze tosai van 30 cm zijn, want als jumbo tosai in die tijd kon aangenomen worden, toch kunnen uitgroeien naar jumbo koi van 75-80 cm.

Alle koi in deze vijver komen bijna allemaal van Interkoi en ik herken er meerdere koi van. Heel plezierig om te zien, ik ben er best trots op.

De mannen van Momotaro tegenwoordig worden ook klaargestoomd om te kunnen wedijveren met de vrouwelijke specimen. Het zal echter nog lange tijd duren vooaleer ze de strijd zullen winnen, want ingebakken meningen kan je moeilijk omschakelen. 

Op dit ogenblik heb ik meerdere Momotaro mannen als tosai in het zomerverblijf rondzwemmen, en allen zijn bekwaam om uit te groeien zoals ik hier in de levensloop van de showa laat zien.

Dit brengt mij op het idee om klanten te vragen of ze ook een levensloop willen schetsen van hun koi die ze ooit aangekocht hebben bij Interkoi. Zo ja, het enige wat ik dan graag zou hebben is een recent filmpje van de koi met de bijhorende info, zowel gefilmd in de bowl als een filmpje van zijn habitat. Beide filmpjes liefst om en bij de 30 seconden en horizontaal gefilmd.

Geef me de codenummer door zodat ik de informatie kan vinden. In dit geval herkende ik de showa onmiddellijk, maar ik heb zeker de codenummer nodig om het verleden te kunnen opzoeken. Het zou mooi zijn om op deze manier interessante nieuwsitems te presenteren, tenminste dat vind ik toch.

Als ik mijn levensloop zowat in kaart breng over de laatste 16-17 jaar dan zijn er toch een kleine 5000 koi verkocht. Daar moeten er toch nog veel van in leven zijn, en hier moet toch informatie over kunnen gegeven worden. Dus mensen...

In ieder geval, bedankt Renée en Ludo voor de info en ik hoop dat je nog veel plezier zal beleven aan deze grandioze showa. 

 

Meer afbeeldingen

Het leven van een koi: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Andrée en Ludo

555

Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml