De volgende 2 koi

De volgende 2 koi

Er is niet veel nieuws te melden. Ik ben volop bezig met het reinigen van de vijvers. Ditmaal de grotere vijvers wat ik normaal om de 5 jaar doe. Het kost me een dag arbeid om 1 vijver met de hogedrukspuit te reinigen. Een serieus werkje dat moet gedaan worden. Vijver 1 was aan de beurt. 

Ik kan vandaag enkel de volgende 2 koi activeren die gefotografeerd zijn en waarvan een video is gemaakt. Zo wordt mijn bestand stilaan terug in orde gebracht. Een onmogelijke en ondankbare taak. Het is zoeken naar bestaand materiaal en dan moet ik iedere codenummer koppelen aan de koi. Een serieuze zoektocht geloof me, want het is niet éénvoudig om de juiste code bij de juiste koi te brengen. Bij showa en sanke valt dit nogal mee, maar bij kohaku, vooral tosai kohaku moet je goed kijken. Daar is een vergissing snel gemaakt.

Zoals gewoonlijk zal ik deze onder de knop nieuwste koi aanwinsten activeren. Het gaat hier over een showa van Momotaro, die vrij sanke-achtige kenmerken vertoont, maar een showa is. Het is geen geweldige groeier en zal nooit groot worden. Ik had er hogere verwachtingen van, maar daar is ze niet in tegemoet gekomen. De grootte vermeld in het filmpje is fout. Het moet 51 cm zijn in plaats van 41 cm.

De 2de is toch wel een kohaku met ambitie. Diepe rode kleur siert deze kohaku van Matsue. En geloof me, wat je op het filmpje ziet is ook zoals ze live is. Het patroon is een patroon dat ik persoonlijk graag zie, maar dat niet door iedereen wordt gesmaakt. Gelukkig verschillen de meningen nog weleens, anders zouden alle koi uniform zijn. 

Voor de rest ben ik op zoek naar filmpjes van de koi die hun video verloren zijn. Ik heb er gelukkig nog wat teruggevonden, maar het is een hiaat in mijn koi bibliotheek. Ik probeer nog contact op te nemen met YouTube om het verloren bestand terug te activeren, maar krijg geen gehoor.

Je vecht vermoedelijk tegen een machine, het is een ondankbaar en machteloos gevoel. Een levenswerk dat met een druk op een knop is verdwenen. 20 Jaar naar de filistijnen. De frustratie hierover is enorm, en je kan je niet verweren. Vermoedelijk heeft het te maken met achtergrondmuziek ! Stel je voor....een levenswerk verdwenen door achterlijke achtergrondmuziek....

Ik ben vandaag aanwezig van 11.00 tot 14.00 uur.

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Eric

555

interkoi

555

Eric

@interkoi 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml