Reeds vroeg ter plaatse

Reeds vroeg ter plaatse

Ik ben normaal altijd een vroege vogel, want ik wil mijn nieuwsitems op tijd klaarhebben. Gewoonlijk sta ik op rond 5.30 uur, ga ik rustig ontbijten en begin dan zoals nu het nieuwsitem te schrijven. Tussen haakjes, heet isnu 6.39 uur, dus ik neem voldoende tijd voor mijn ontbijt.

Ondertussen heb ik alle filmpjes al op You Tube gezet, en kan mijn verhaal beginnen. Gisteren was mijn eerste klant er al om 8 uur. Gewoonlijk bereid ik dan de bowls al voor zodat de koi er reeds  in zitten om te laten zien, want ze kwamen enkele koi ophalen.

Zijn aandacht ging ook naar een supermango die al een tijdje  in Arendonk rondzwemt en die vanaf tosai werd grootgebracht. Het is een indrukwekkende koi, zoals bijna alle supermango van Sakai FF. Je kan er geen genoeg van krijgen. 

Om ze van tosai naar deze grootte te laten evolueren is niet zo eenvoudig.  Ik ben er dan ook blij mee. Ze is imposant - 69 cm en wat haar zo mooi maakt is de egale oranje-achtige kleur; Helaas bleef de klant bij zijn besluit om de 2 karashigoi van Marusei mee te nemen. Een derde was er teveel aan, maar dat is niet zo erg. Hier kan ik dan weer andere mensen mee blij maken, want het is een supertje. Zelfs Polleke was er van onder de indruk....

Ze staat momenteel  nog niet op de website, ze zal in de loop van de volgende dagen wel verschijnen. Ze is nog niet aan de beurt, ik zet ze per 2 terug op de website en zij staat vanachter ergens geboekt. Dus eventjes geduld, tenzij je niet kan wachten. Je kan dan zelf komen kijken, wat nog altijd beter is.

De 2 Marusei sansai karashigoi gingen wel naar hun nieuwe verblijfplaats. Ze mogen naar een vijver van om en bij de 40 kuub. De klant had me een video beloofd, maar helaas heb ik die nog niet ontvangen. Dus laat ik maar de video van de koi zien. De eerste is wat breder geschouderd en is om en bij de 72 cm. De andere is iets donkerder, wat langer uitgerekt, ongeveer 74 cm en zal vermoedelijk wat groter worden. Ze behoren echter beide tot het betere werk. 

Tussendoor moest ik een sanke bowlen van Sakai FF. Ik heb deze  niet gemeten, maar zou om en bij de 75 cm moeten zijn momenteel. Gelukkig werd deze wel verkocht, maar zal pas einde maand augustus opgehaald worden. Dank je wel dat ik er nog bijna een maand van mag genieten ! Ze zit momenteel wel binnen want ik ben met de grote schoonmaak bezig.

Nog 2 koi van de onlangs gehouden veiling werden opgehaald. De ginrin mukashi kreeg de roepnaam Flipke. Jef heeft zijn vijver vernieuwd en was toe aan een nieuw bestand. Zijn zoon Liam wou een koi met gltiteringen, dus het werd de ginrin mukashi. Oei....ik hoor weer achtergrondmuziek. Ik ben verplicht om het geluid van mijn camera af te zetten, want straks ben ik weer al mijn filmpjes kwijt !!!

Als laatste wil ik nog een filmpje laten zien van de laatste orenji karashigoi van Momotaro. Ik heb er vorig jaar teveel aangekocht, en blijf nu een beetje met de laatste zitten. In principe geen probleem want het best bijzonder mooie koi om te zien. Ik vrees echter dat deze markt wat verzadigt is. Er zitten bijzonder goede en minder goede tussen natuurlijk, maar ik wil ze aanbieden tussen de 100 en 695 euro, afhankelijk van je keuze.

Kan je een shimi vergeven, dan ben je voor een prikje gesteld en koop je een mooie koi voor weinig geld. Kan je dit niet, dan zal er wat moeten onderhandeld worden. De orenji karashi zijn 45-55 cm en zullen uiteindelijk allemaal bijzonder groot kunnen worden, dat staat als een paal boven water.

Ze nemen echter een vijver in beslag en die kan ik eigenlijk niet missen. Einde dit jaar moeten er veel grote koi binnenkomen en die hebben veel plaats nodig. Ik ben van plan om deze in de loop van de week naar buiten te brengen. Hier moet ik echter nog even over nadenken, want ik heb een drukke week voor de boeg.

Ik ben vandaag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur.

Oeps, ik vergeet nog mijn 2 volgende koi te vermelden. Komt eraan hoor, even geduld.

De eerste is toch wel een heel bijzondere. Een sanke van Momotaro 2111009.Onvoorspelbaar is deze. Op een bepaald ogenblik kwamen er serieuze atarashi sumi vlekken op de sanke die indrukwekkend en mooi waren. Een tijd later, zoals nu is het grotendeels verdwenen. Voor mij een raadsel, maar spannend is het zeker en vast. Helaas kan ik nu geen vergelijkingsfilmpje meer laten zien !

De tweede is een ginrin orenji karashigoi van Momotaro - 56 cm. Een mooie zuivere ginrin van Momotaro die zeker je vijver zal verrijken voor een schappelijke prijs. Beide koi zijn nu toegevoegd aan "de nieuwste koi aanwinsten."

Wie zondag 30 juli aanwezig wil zijn om de tosai van vijver 5 te bekijken. Noteer het in je agenda. Het begint reeds om 9 uur.

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml