Weinig reacties aan het front

Weinig reacties aan het front

Dagelijks worden er nu nieuwe foto's en video's gezet op de website, maar ik krijg er weinig respons op. Toch zijn  het behoorlijke koi met een vriendelijk prijskaartje. Dit stoort me toch moet ik zeggen. Het lijkt wel of er weinig of geen interesse is voor degelijke koi.

Dit keer een showa van Genjiro - 53 cm. Een redelijk kindai-achtig uiterlijk, maar zeker en vast een mooie showa. Genjiro koi is mij minder bekend eerlijk gezegd. De heer Takashi Kobayashi, de huidige eigenaar, is een fokker van de vierde generatie. Zijn overgrootvader, de grondlegger van Genjiro Koi Farm, kweekte uitstekende koi.

Deze Koi waren de voorouders die hebben bijgedragen aan de productie van Tomoin en Sensuke. Genjiro Kohaku wordt in dit opzicht erkend als een van de oorsprong van de Kohaku-bloedlijn. Ook in de productie van Taisho Sanke bezit Genjiro Koi Farm een zuivere "Sadazo Sanke" die vele generaties Koi heeft voortgebracht gedurende de 36 jaar dat de familie Kobayashi deze in bezit heeft. Sadazo Sanke is een van de drie beroemde Sanke-bloedlijnen, samen met Jinbei en Torazo.

Het is zeer waarschijnlijk dat Genjiro de enige fokker is die het zuivere bloed van Sadazo Sanke als ouder gebruikt. Het is dankzij de zuiverheid van deze bloedlijn dat de kwaliteit van Sumi en Hi beide eersteklas is. Takashi verwierf ook een aantal uitstekende Hikarimono-ouders van zijn vader (Hirokichi) en kweekt de Hikarimono-variëteiten van Kujyaku en Matsuba. In feite was Hirokichi, de vader van Takashi, verantwoordelijk voor het stabiliseren van Yamabuki Ogon.

De tweede is een specialleke dat ik eigenlijk kocht omdat ik toch wel van een specialleke hou. Je kan het een doitsu shiro utsuri noemen, maar niemand zal kwaad zijn als je het een kumonryu zou noemen. Een flinke dame van 63 cm. Evenwicht in het patroon is  niet haar sterkste punt, maar dat is ook haar charme. Langs één zijde bijna volledig wit, de andere zijde met zwarte sumi patronen, maar wel van bijzonder hoge kwaliteit met scherpe aflijningen. 

Ja ik kan speciale koi wel pruimen. De kweker is Sakazume, voor mij ook een onbekende kweker uit het noorden. Sakazume Koi Farm werd opgericht door Sakutaro, de voorloper van Shinsaku, in 1914, toen zich Koi-boerderijen begonnen te vormen in het gebied van Yamakoshi. Sakutaro produceerde voornamelijk Kohaku nadat hij het merk "Sakubei Kohaku" had opgericht, dat van de Yagozen Kohaku-lijn uit het Yamakoshi-gebied was en dat een verbazingwekkend rode hi had. Op dit ogenblik zijn ze gekend voor het produceren van hoogwaardige ai goromo en budo goromo. 

Zelf ben ik al jaren op zoek naar een maruten ai goromo, maar ik heb er bijna nog nooit één kunnen vinden die me bevalt. Blijk baar een moeilijke soort, maar vandaag of morgen kom ik er wel één tegen. 

Ondertussen heb ik nog bij toeval een groot aantal filmpjes gevonden van de laatste aankopen op de veilingen. Hoe het komt dat ik die bewaard heb weet ik niet, maar om de één of andere reden heb ik ze bewaard. Deze heb ik gisteren opnieuw geupload en op de website geplaatst. Het gaat voornamelijk over filmpjes van de koi die nog in Japan zitten. Deze kan je vinden onder de knop van de azukari natuurlijk.

De 2 gepresenteerde koi staan uiteraard onder de knop "nieuwste koi aanwinsten"

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml