Zondag 30 juli

Zondag 30 juli

Voor al diegenen die het interesseert: zondag 30 juli zullen alle tosai uit vijver 5 via een sleepnet gebowld en gefilmd worden. Door het verdwijnen van al mijn video, ben ik genoodzaakt om nieuwe video's te maken, en ik heb besloten dit op de volgende manier te doen.

Niet één voor één filmen maar per 5 stuks anders wordt het een niet te overzien werk. Tevens is het een interessante update van deze tosai en kan ik een selectie maken voor de Holland koishow die er dan 14 dagen nadien aankomt.

Moesten er mensen zijn die interesse hebben om één van deze hoogwaardige koi aan te kopen, dan is het nu de perfecte gelegenheid om een kijkje te komen nemen. Het is mogelijk dat je een koi aankoopt en deze inzet op de show in Arcen, dat wil ik er graag bijnemen.

Ik bereid de koi voor, zal de show in Arcen begeleiden en nadien kunnen ze nog 14 dagen acclimatiseren na de show vooraleer ze opgehaald worden. Ik ben van plan om 12 koi te selecteren, dus dit jaar wordt compleet anders dan de andere jaren. Geen jumbo koi ditmaal, ook geen nisai, alhoewel ik een aantal interessante nisai en sansai zou kunnen inzetten op de show, maar het  jaar van de tosai.

Tja, de wegen van de mens zijn ondoorgrondelijk, maar dat heeft toch te maken met de veranderende wereld. Ik heb vorige week een filmpje gemaakt van de tosai die je kan zien, en ik kan je garanderen dat het de moeite is om deze live te zien. 

Het filmpje duurt wel 25 minuten, ik had de camera op laten staan. De meesten zijn om en bij de 35-40 cm momenteel met enkele kleinere en enkele grotere exemplaren. Ze zitten nu op 25°, maar ik ga de temperatuur verlagen naar 22° vandaag en tegen 30 juli op gewone buitentemperatuur.

Eventuele kopers kunnen dan nog kiezen om de koi mee te nemen naar huis, of te laten zitten voor deelname aan de Holland Koi Show. Trouwens ik zal wel vertegenwoordigt zijn met  jumbo koi, maar dan met een selectie uit Zweden. Kristofer heeft verkozen om deel te nemen aan de show met een aantal exemplaren die bij Interkoi werden aangekocht.

Nog even melden dat ik zondag 30 juli rond 9.00 uur s'morgens met Polleke zal beginnen om de filmpjes te maken. Een spannende voormiddag in ieder geval. Rest mij vandaag enkel nog de taak om de 2 volgende koi te presenteren die we van de week gefilmd en gefotografeerd hebben. Deze zullen opnieuw onder de knop nieuwste koi aanwinsten verschijnen.

Showa 2003017 van Izumiya

Kohaku 2010008 van Momotaro

Helaas kan ik de voorgaande filmpjes uit hun leven niet meer laten zien door de beslissingen van YouTube. Ik lig er nog altijd wakker van, maar kan er weinig tegen beginnen. Ik laat de bestaande links naar You Tube nog altijd staan, omdat ik hoop op de één of andere manier toch de filmpjes in mijn bezit te krijgen.

De bijgaande foto is genomen toen Wim en Peterken aan het genieten waren van de zonnige zondag vorige week en zij op zoek gingen naar de tosai die Wim gekocht had. Ze hebben er blijkbaar van genoten !

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml