Een heuglijke zaterdag

Een heuglijke zaterdag

Ik begon de moed stilaan al te verliezen. Zouden we ondergedompeld worden in de wereld van het online koi kopen, of zou de koiwereld zich herpakken en de echte koiliefhebbers weer naar ons bedrijf lokken om koi  uit te kiezen. Gisteren was het eindelijk weer zover dat mensen een koi kwamen kiezen en niet online kopen.

Is er iets fout met online koi kopen ! Ja, er is iets degelijk fout, maar je kan er niet tegen vechten. Je staat niet sterk genoeg om tegen dit monster je mannetje te staan. Zelf moet je er ook nog aan meedoen, niet met volle overgave, maar tegen je zin in. Gelukkig zijn er nog dagen zoals gisteren, en dat kan ik alleen maar toejuichen....het heeft me veel deugd gedaan. Zelfs de aanwezige klanten zagen mij opbeuren ! 

Ik ben dan ook heel dankbaar voor de bezoekers gisteren, en wil ze persoonlijk bedanken voor hun bezoek. Misschien lezen ze dit niet, misschien wel, maar nogmaals een dikke merci ! 

Om 10 uur stonden Manu en Jan al paraat om naar de koi te komen kijken. Manu heeft al ettelijke koi gekocht en is schijjnbaar heel tevreden over de koi. Je kan nog een deel van zijn verhaal terugvinden in dit nieuwsitem.  Samen met zijn zoon genieten ze echt van de koihobby en gelukkig zijn ze niet online aanwezig, maar ook fysiek. Ze brachten Jan mee, misschien een nieuwe klant die we mogen verwelkomen.

Uiteraard is iedereen geïnteresseerd in de tosai van vijver 5, want die spreken iedereen aan. Alleen bowl ik deze niet graag omdat rust een belangrijke faktor is. Ze zitten ook in de 14-daagse periode van de 25°. Maar ik moet natuurlijk verkopen en ik ben van plan om ze toch eens te presenteren één van de volgende weken als ze in hun 22° periode zitten. 

Misschien einde van deze maand. Ik kan dan misschien ook een selectie maken van tosai om mee te nemen naar de Holland Koishow medio augustus, dat lijkt me een goed idee. Dan kan ik een vijver binnen vrij maken om de geselecteerden eventjes in te zetten om ze klaar te stomen. Ik moet wel een handlanger kunnen vinden om het sleepnet mee te bedienen,  maar die vind ik wel.

Even daarna kreeg ik ook het bezoek van Benny en Marina, trouwe klanten van de eerste jaren. Ik was echt blij om ze weer eens te zien. Benny kwam om voer te halen, maar kon het toch niet laten om een koi aan te kopen. Een tijdje geleden verloor hij een ai goromo, en dat deed pijn. 

ai goromo van taniguchiHet was een ai goromo van Taniguchi, die herinner ik me nog heel goed, en die won ook een dikke prijs in Arcen, ik weet niet meer precies welke prijs, ik dacht de tategoi award, maar weet  het niet meer. Ik moest serieus zoeken in mijn bibliotheek, maar uiteindelijk heb ik de ai goromo gevonden met code 1111007. De foto heb ik nog, maar een filmpje heb ik niet meer gevonden. 

Nu ging Benny voor de enigste ai goromo die ik nog had zwemmen. en hier heb ik een laatste filmpje van gemaakt natuurlijk. Ze werd nu 60 cm gemeten en als ik naar de pancarte van vorig jaar oktober kijk dan lees ik 55 cm. Dus een aardige groei, alhoewel  ik dit minder belangrijk vind tegenwoordig.best koromo

Ondertussen kwamen er ook nog klanten uit Duitsland voor bepaalde koi, maar daar heb ik geen informatie over vrijgegeven, dat is nog volop in onderhandeling. Ik geef het echter 80% van slagen, afwachten is de boodschap !

Jan, ook een ouwe getrouwe kwam met zijn zoon en kinderen enkele tosai showa uitkiezen om te zien opgroeien. Hij had een specifiek bedrag in zijn hoofd, en daar moet ik me dan op richten. Het is dan aan mij om even een uitleg te geven wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Hij was echter gecharmeerd van de shiro utsuri van Omosako, dus daar heb ik er enkele van in de bowl gezet. Ik zie zelf ook een mooie verbetering in de shiro. Het sumi is duidelijk samengetrokken en geeft een goede indruk. Het zijn wel druktemakers, dat bewijzen ze elke keer weer. Moeilijke koi om te vangen bij deze temperaturen !

Jan zou zeker voor een shiro gegaan zijn, maar zijn zoon was verliefd geworden op een showa ! Ik heb nog enkele interessante showa en die heb ik dus ook even samen gezet. Achtereenvolgens 2 showa van Izumiya, en 2 van Sakai FF. De vraag werd nu welke zullen het worden !

Omdat Jan toch graag een paar tosai wou zien opgroeien werden er een paar van Sakai Co geselecteerd, en uiteindelijk werd de beslissing genomen om 2 sanke van Sakai Co en de showa mee naar huis te nemen. Achteraf kreeg ik nog deze mooie mail toegestuurd: "Luc , we zijn weer blij met de nieuwe aanwinsten , altijd mooi die jonge koi,s , bedankt,  en nog gefeliciteerd met je kleinkind"

Inderdaad 2 van mijn kleinkinderen waren jarig en daar ben ik nadien dan ook naartoe gegaan om met de ganse familie van te genieten. Al met al een zalige dag, hopelijk komen deze dagen weer terug, ze worden gemist.

Ondertussen bemerk ik dat er iets mis is gegaan met mijn youtube account, en al mijn filmpjes zijn verdwenen. Ik weet nog niet hoe ik het probleem moet oplossen, want heel mijn video bibliotheek verwoest. Ik hoop dat ik het nog kan oplossen, maar het zal weer een gesukkel worden....

Ik van vandaag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur.

 

Meer afbeeldingen

Een heuglijke zaterdag: afbeelding 1
Een heuglijke zaterdag: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml