Verwelkoming nieuwe klanten

Verwelkoming nieuwe klanten

Eén van de belangrijkste elementen in het koigebeuren is  het continue zoeken naar nieuwe klanten. Een normale evolutie, maar wel een belangrijke....Dit is eigenlijk geen nieuwe klant van mij, maar van Johan van Interkoi Nederland.

kin matsuba van MomotaroZijn naam is Manu, en hij heeft zich laten begeesteren door de Matsuba die Johan op één van de veilingen van Momotaro aankocht. Matsuba hebben een zwarte tekening in het midden van de schubben, en wordt dikwijls ook omschreven als een dennenappelpatroon. Er zijn metaalkleurige Matsuba en worden onderverdeeld onder de Hikarimono, de niet metaalkleurige zijn onderdeel van Kawarimono.

Bovendien worden deze door Johan ook aan een bijzonder prettige prijs verkocht, met de mogelijkheid om deze te laten doorgroeien in zijn opgroeiproject. Zelf is Johan bijzonder gecharmeerd van deze jonge koi.  Meer info kan je vinden onder zijn link ! 

Manu stuurde me van de week deze informatie op over zijn quarantaine gangers, ik laat  het woord aan hem !

Hey Luc, 

hopenlijk heeft de vakantie je deugd gedaan. De opgroei bak staat klaar om de nieuwe aanwinsten onder te brengen maar aangezien dit nog even zal duren wou ik toch al eens de Matsuba's die ik bij Johan kocht netten en bekijken.
hierbij de link naar het filmpje.

Het heeft even geduurd tot ze goed in hun vel zaten tussen de andere vissen die beduidend groter zijn. (De 2 gekochte kuhaku van Johan zitten hier namelijk ook in samen met nog enkele tosai uit eigen kweek.). De voerautomaat was dus geen optie voor deze kroost daar de grotere vissen minder schuw zijn en met een groot deel van het eten aan de haal gaan.

Apart bijvoeren geprobeerd en dit gaf na verloop van tijd resultaat. Ondertussen draaien ze wel goed mee in de bak.  Ze meten ondertussen tussen de 24 en de 28 cm. Laat ons zeggen dat ze dus een 10 cm gepakt hebben sinds eind november.

Hun kleur is in de buitenlucht best bijzonder, het is een beetje een mengeling van goud en oranje. Bij aankoop waren ze eerder naar de gele kant maar deze kleur is zeker niet minder mooi, integendeel, een goede evolutie. Na 1,5 maand op 18°C gaan we stilletjes terug de hoogte in zodat ze een beetje meer groei nog kunnen pakken, ben benieuwd naar hun lengte en body eind Mei.

Ik deel ook nog even een filmpje van de 2 kohaku. (Kohaku NL2104010/Kohaku NL2104017 ) die ik ook bij Johan kocht. Naar mijn gevoel mijn eerste echte aankoop van koi uit een iets hoger segment dan ik gewoon ben. Aangenaam verrast van de lengte +8 cm sinds de aankoop in oktober.

In het licht buiten was wel te zien dat het Beni wat is weggetrokken, hopelijk hersteld het zich als ze naar de vijver worden overgezet. De 3de in de bak is er ééntje uit eigen kweek, niet te vergelijken met de Momotaro kohaku, maar met zijn 38 cm best wel stevig voor een koi die in Juni pas 1 jaar wordt. De eigen kweek was leuk voor de kids en ideaal om te zien of de bak voldoet aan alle voorwaarden voor een goede quarantaine...

Hopelijk tot snel voor de afhaling van de nieuwe lichting.

PERSOONLIJKE VOETNOOT

kohaku van Sakai FFNa een zware en intense strijd is het ons gelukt om toch één van de meest prestigieuze jumbo tosai aan te kopen op de veiling van Sakai FF. De strijd was hevig, maar we hebben het gevecht uiteindelijk gewonnen. Het was eigenlijk heel simpel. Gewoon zorgen dat je meer bied dan de tegenstander, maar zo evident is dat niet. 

Wij denken een uitzonderlijk goede kohaku te hebben aangekocht met bijzonder veel toekomstperspectief. Je moet haar dan ook bekijken als echte tategoi en als nisai die vermoedelijk einde dit jaar 60 cm zal zijn. Zeker eentje om in de gaten te houden !

Zelf heb ik er een hekel aan om het woord tategoi te gebruiken, omdat ik weet hoe weinig tategoi er zijn en hoe moeilijk deze zijn aan te kopen. Deze wil ik echt wel het predikaat tategoi geven, wacht maar tot eind dit jaar !

Bekijk deze tosai vooral naar body, huidkwalteit en evenwicht in het patroon, dan ben je al een heel eind op weg om deze als tategoi te bestempelen. Wil je dat ik dit voor mezelf zal omschrijven ? Hier is mijn mening:

Ik zal mijn omschrijving als tategoi even definiëren. Als je de body bekijkt zie je de sigaarvormige structuur met het breedste punt net bij het middelste van de vinnen. Vooral de breedte mag je hier zeker niet verwaarlozen. Het staarteinde is dik en hoog, dit kan je enkel zien op het filmpje.

De huidkwaliteit kan je op het filmpje niet echt beoordelen, want deze zijn allen overbelicht, maar hier spreekt de ervaring een grote rol, en ik kan niet anders dan bevestigen dat ik zeker ben dat de huidkwaliteit bijzonder hoog is.

Het patroon blijft persoonlijk, maar dan verwijs ik  naar het in het balans zijn van het patroon, met een perfecte ozutsu en een minder ronde maruten vlek, maar dat vind ik persoonlijk geen probleem...integendeel, dit geeft de tosai persoonlijkheid !

Het kiwa is gewoon goed met hier en daar maruzome kiwa, terwijl het overige kiwa perfect is afgewerkt. Het sashi is overal tot 99% goed buiten een klein puntje van discussie misschien in het eerste grote patroon waar er misschien 2 sterke sashi schubjes te sterk aanwezig zijn. Ik ben wel 99% overtuigd dat dit tijdens de groei zal verdwijnen.

De vinnen zijn mooi symmetrisch en laten geen ongeregeldheden zien. Het beni is van voor naar achter egaal en van intense sterkte eigen aan Sakai kohaku.

Met andere woorden, een meesterwerk of een tategoi

Het filmpje kan je hier bekijken !

 

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Jack

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml