Schoonheid kent geen grenzen

Schoonheid kent geen grenzen

De laatste stralende dag zonder regen. Vandaag en morgen worden het mindere dagen, en de temperatuur zakt dan ook weer. Maar zo snel zal water wel niet afkoelen en alle koi zwemmen momenteel buiten zodat de buitentemperatuur is aangepast.

Meerdere klanten maakten dan ook gebruik van de mogelijkheid om hun koi op te komen halen. Ingo is één van die mensen die wel houden van de golden corn, en bij het zien van het filmpje werd zijn enthousiasme alleen maar groter.

Hij liet zich ook verleiden door de kujaku van Momotaro en kocht als eerste één van deze nieuwe soort die door de Momotaro koifarm dit jaar op de markt werd gebracht. Na meting werd de kujaku 28 cm gemeten en de golden corn rond de 46 cm.

Toen hij echter de éénkleurige oshiba shigure zag was hij helemaal van de kaart. Die body bij die koi van ocharme 8 maanden is niet normaal. Zijn keuze was bijzonder snel gemaakt en viel ook dit keer op de ginrin variatie. Het was een mooie combinatie van de 3 koi samen in een bowl. 

Daarna was het de beurt aan een unieke koi die werd opgehaald. Een zeldzame verschijning die niet alleen bloedmooi is, maar ook als een licht in de duisternis ontwaakt. Ik heb er lang voor gezorgd, want ze zit al van december in Arendonk, en het was een begeestering om deze koi telkens te zien rondzwemmen.

Weet jij over welke koi het gaat ? De ongenaakbare ginrin tancho showa van Omosako ! Zeldzame schoonheid in mijn ogen.... de sandan kohaku is ook mooi, maar valt in het niet als je de onweerstaanbare schoonheid van deze ginrin tancho showa ernaast ziet zwemmen.

Ze werd aangekocht tijdens een event van Omosako vorig jaar. Dit was een lucky draw system en wij waren niet de winnaar, maar wel Narita. Ik kon hem echter overtuigen om deze tegen een kleine vergoeding door te verkopen aan ons. Ze is het waard in ieder geval, en ik ben dankbaar dat ik Narita heb kunnen overtuigen om deze door te verkopen ! 

Dat is het vervelende van het lucky draw systeem. Er zijn verschillende kandidaat kopers, en je moet het geluk maar hebben dat je eruit geloot wordt. Het is wel een bijzonder eerlijk systeem, dat wel, maar toch frustrerend als je je zin niet krijgt !

Zoals  je ziet was het vandaag de dag van de ginrin....eindelijk respect voor deze super mooie koi die vanuit het verleden moeilijk uit het dal kunnen klimmen wegens oude gezegden...."ik vind ginrin niet mooi"....ik begrijp het nog altijd niet, want ze kunnen bloedmooi zijn. 

 

Meer afbeeldingen

Schoonheid kent geen grenzen: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml