Kan het nog mooier ?

Kan het nog mooier ?

Het is geweten dat ik grotendeels bijna alles alleen doe. Maar af en toe heb je hulp nodig. Zelden, maar het kan gebeuren. Wat is er dan mooier dan beroep te doen op één van je kleinkinderen om een handje toe te steken ! En ik geloof zelfs dat ze  het nog graag doen ook. Maak kennis met mijn ondertussen groot geworden kleinkind Sofia !

Als ik mijn kleinkinderen vraag waar ze mee naartoe willen gaan op reis, dan is het antwoord steevast...Japan. Ze willen allen graag mee, maar dat wordt een dure onderneming, alhoewel ik ze dat graag zou geven.Kijken wat de toekomst zal brengen.

SofiaVan de week besloot ik echter om de koi uit de serre te gaan ophalen. De reden waarom ik het deed waren de weersvoorspellingen die vrij negatief zijn met veel regen en een koudere periode. Daar komt nog bij dat het tegenwoordig vrij druk is met het ophalen van de koi, het ontvangen van nieuwe koi en het voorbereiden van het lente offensief.

Mijn vraag via whats app aan de familie wie zich vrij kon maken om me te helpen met het vangen van de koi werd snel beantwoord. Mijn kleindochter Sofia meldde zich dadelijk aan, en zo kon ik extra genieten van deze heerlijke dag.

Er zaten 10 koi in de serre en die hebben we éénmaal thuis gekomen gefilmd zodat ik deze kan tonen. De meeste zijn verkocht, een aantal zijn nog te koop. Ik ben wel blij dat alles perfect is verlopen dit seizoen en de koi zagen er fantastisch uit. Wat ik wel moet vragen is dat de mensen die één van deze koi hebben aangekocht om deze ook voor ten laatste zondag 10 april voor 12.00 uur te komen ophalen.

De koi werden per 2 verpakt en ingeladen. Bij deze het overzicht van de koi.

De sanke van Didier en een kohaku  van Momotaro

Het is altijd mooi om een vergelijk te maken met hoe de koi zijn binnengekomen en hoe ze er nu uitzien. Daarom heb ik voor de liefhebbers een filmpje erbij gedaan van de koi bij aankoop, zodat je een vergelijk kunt maken. Als eerste de sanke van Didier ! Uiteraard is deze verkocht, maar de kohaku is nog steeds te koop. 

Deze behoorde toen tot de meest prestigieuze bowl die ik verleden jaar in april aankocht. Hij bevindt zich in dit filmpje. Bovendien is dit nog altijd een kohaku die het verdient om verkocht te worden. Er zit nog voldoende potentieel in.

Een kohaku en een ginrin kohaku van Momotaro

Ik was bijzonder onder de indruk van deze bowl met een kohaku die van een bijzonder hoge kwaliteit is. Deze is in staat tot grote dingen, en is afhankelijk van de opvolging de volgende jaren. De kohaku begeesterde me al van bij aankoop, want ik moest en zou deze hebben. De begeestering is echter nu nog toegenomen, want je kan spreken over een top kohaku, de naam tategoi waardig.

De ginrin was een bijzonder duur beestje en ook bijzonder klein toen ik hem of haar aankocht. Het ding was een handje groot, en is ondertussen mooi uitgegroeid. Ze blijft me bekoren in ieder geval. 

Een showa en een sanke van Momotaro

Beide zijn uitermate goed en van hoge kwaliteit. De showa is zeker een koi die je tijd moet geven om verder te ontwikkelen. Een uniek groeiproject voor de koikichi. Deze is nog niet verkocht, dus je hebt nog alle kans. Goedkoop ? Nee hoor, kwaliteit is niet goedkoop ! Bij deze een filmpje bij aankoop.

De sanke is in mijn ogen een prijsbeest en goed uitgezocht door een koikichi met kijk op koi. Er werden reeds 16 filmpjes van gemaakt, nooit verkocht, wat ik zelf nooit goed heb begrepen, maar dat is eigen aan de koihandel, tot een kenner zich liet bekoren door deze prachtige sanke. Dit is het filmpje bij aankoop

Een showa en een sanke van Momotaro

Ook hier weer een verkochte koi en een koi die nog niet verkocht is. De showa, die meer sanke uitstraling heeft dan een showa uitstraling is nog  niet verkocht. Ze heeft niet de groeicapaciteiten van de anderen, en dat was in het begin ook duidelijk toen ik ze aankocht. Maar moet schoonheid nu ook nog groot zijn ? That is the question. Deze zal zeker een schoonheid worden die zeker een lengte van 70 cm zal halen als je ze de tijd geeft. Hier het filmpje bij aankoop

De kohaku integendeel is al wel verkocht. De koper mag blij zijn. Het is de grootste van de reeks, maar bovendien ook nog eens geweldig goed van kwaliteit. Een kohaku die nog tot veel in staat is volgens mij. Dit is het filmpje bij aankoop !

sofia en helenaAls laatste, 2 kohaku van Momotaro.

Geniet van deze yondan kohaku van Momotaro. Ze doet me herinneren aan een pijnlijke gebeurtenis, maar dat ga  ik even niet vertellen, dat ga ik voor mezelf houden. Ik ben bijzonder blij in ieder geval met de ontwikkeling van deze hoogwaardige yondan kohaku. Ze heeft alles in huis om uit te groeien tot een geweldige jumbo. Proficiat aan de eigenaar ! Dit is het filmpje bij aankoop. Ik wil er alleen nog aan toevoegen dat diegene die deze kohaku onterecht had afgezegd, hier hopelijk veel spijt van zal krijgen ! Het was oneerlijk en absoluut niet correct. (sorry dat ik mijn gal even moest spuwen) 

De 2de kohaku is zeker niet mis. Door de corona omstandigheden heeft de eigenaar me gevraagd om deze kohaku terug te koop aan te bieden wegens omstandigheden die begrijpelijk zijn. Dit komt trouwens wel meer voor tegenwoordig. Het maakt het leven alleen wat moeilijker ! De kohaku heeft het in ieder geval meer dan goed gedaan en wie interesse heeft om deze kohaku aan te kopen mag me altijd contacteren. Bij deze ook het filmpje bij aankoop.

De serre is ondertussen bezig aan een opknapbeurt en staat leeg. Ze wordt momenteel ontsmet en klaargemaakt om de volgende reeks te ontvangen. Ik weet echter niet of er voldoende animo is dit jaar om gebruik te maken van deze opgroei faciliteit. De omstandigheden van energie maken het geheel ook wat duurder.

Ik ga op dit moment nog niet beslissen wat ik er mee ga doen, maar in de loop van de volgende dagen zal ik een voorstel doen van koi die eventueel kunnen uitgekozen worden om in de serre te verblijven. Indien er voldoende interesse is, zal ik gebruik maken van deze bijzonder gunstige opgroeifaciliteit. Hou  het nieuws  in de gaten,  ik zal binnen enkele dagen een voorstel maken en dan zullen we zien hoever we  komen.

sofia

 

Inderdaad Matthijs. Als aanvulling op je reactie heb ik nog de foto gevonden van sofia, de tancho kohaku van Momotaro !

tancho

 

Meer afbeeldingen

Kan het nog mooier ?: afbeelding 1
Kan het nog mooier ?: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

Johan

555


Jack

555


Matthijs

555

interkoi

555

Matthijs

@interkoi 555


Johan D

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml