Eerste Koi Show van het Jaar voor Interkoi Ameide

Eerste Koi Show van het Jaar voor Interkoi Ameide

We zitten midden in de winter en de verenigingen doen hun best om de koi hobby levendig te houden. Op dit moment  door middel van online shows.

Het is een mooie toevoeging op de hobby en speciaal voor mensen die het  leuk vinden om hun koi te showen, maar het niks vinden om de koi naar een live show te brengen. Persoonlijk ben ik meer van de live shows.

Dit omdat er meer dynamiek bij zit en er toch wel meer voorbereiding bij komt kijken. Bovendien heb je op die manier meer  contact met mede Koi liefhebbers.

grand champion koicaveAfgelopen donderdag had ik bezoek van de Koi Cave. Ze bleken niet alleen langs te komen voor bezichtiging, na een lekkere kop koffie, maar kwamen geheel onverwachts met een mooie verrassing.

De jury had  Interkoi, met name André de Groot unaniem verkozen als GRAND CHAMPION A. Echt een geweldige verrassing. Stefan stuurde mij begin januari een reminder dat ik nog koi in moest zenden. Op dat moment was toevallig Bram Blokland (oude koi hobbyist) bij mij.

Na een spar moment, wat we ook zo vaak deden in het verleden, hebben we gekeken wat er in de bowl zou moeten. Qua keuze was er eigenlijk nog niets veranderd. Bovendien is het bowlen nu een stuk makkelijker en hadden we in 20 minuten alle koi op film staan.

oude vijver met mancaveIn het verleden moesten we een vijver van 6x10 meter afnetten. Dit was de vroegere locatie, met aan de rechterhand een foto van de mancave waar het een stuk moeilijker was om de koi te netten..

De Kohaku van Sakai Fish Farm, aangekocht in 2021 als yonsai, werd verkozen tot GRAND CHAMPION. Laat ons nog eens genieten van dit prachtbeest

Ik hoor Bram nog zeggen “Dré, hier moet je toch een mooie prijs mee kunnen pakken.” Hij had gelijk. Totaal niet verwacht, maar enorm gewaardeerd!

Of dit het begin wordt van een mooi seizoen? Eerlijk gezegd is mijn seizoen al goed. Gezellige momenten met elkaar waarvan er vast en zeker nog vele zullen volgen. Ook kijk ik uit naar de komende shows. Met volop gezelligheid en een gezonde wedstrijdspanning en misschien een mooie prijs is het altijd weer geslaagd.

**************************************************************

Na dit heuglijk nieuws  kreeg ik nog het bericht binnen van Roy, een dankbare klant uit het verleden. Ik kreeg de volgende foto aan waarop vermeld stond dat deze kohaku een eerste prijs had gewonnen, zowel in size als in variety, een prachtprestatie, ook op de online koishow.

kohaku van momotaroDat was een mooie verrassing natuurlijk. Ik herkende de kohaku onmiddellijk. Ik heb altijd een zwak voor maruten of lepelkohaku, en deze was hier een mooi voorbeeld van;

Ze heeft nochtans vrij lang in Arendonk rondgezwommen. Tja, soms weet je het ook niet wat populair is of niet. In ieder geval is ze nog maar in haar 6de levensjaar en ik was bijzonder blij dit bericht te ontvangen.

Van grootte of zo heb ik geen informatie ontvangen, wel kreeg ik deze video, maar ik weet niet of deze recent is of niet. Ik schat ze op het zicht rond de 70 cm, maar ik kan er natuurlijk naast zitten. Misschien weet Roy het ons te vertellen.

Het is natuurlijk een eer om de koi in deze blakende gezondheid en goede evolutie terug te zien. Ik kan geen video van aankoop meer tonen, maar ik dacht dat ik ze gekocht had als tosai. 

Dit zijn natuurlijk al mooie opwarmers voor de koishows die dit jaar gaan komen en waar Interkoi zeker en vast overal vertegenwoordigt zal zijn.

Terloops nog even melden dat de verkoop van deze maruten prachtkohaku niet is doorgegaan. Ik raad iedere koiliefhebber aan om deze snel te gaan bekijken, want het is topkwaliteit, en meer dan geschikt voor iederee koishow, en prijstechnisch ook nog eens bijzonder democratisch, want als het aan mij lag zou ik de prijs onmiddellijk verhogen.

En laat  het dit keer gezegd zijn door een koikenner.

 

Meer afbeeldingen

Eerste Koi Show van het Jaar voor Interkoi Ameide: afbeelding 1
Eerste Koi Show van het Jaar voor Interkoi Ameide: afbeelding 2
Eerste Koi Show van het Jaar voor Interkoi Ameide: afbeelding 3
Eerste Koi Show van het Jaar voor Interkoi Ameide: afbeelding 4
Eerste Koi Show van het Jaar voor Interkoi Ameide: afbeelding 5
Eerste Koi Show van het Jaar voor Interkoi Ameide: afbeelding 6
Eerste Koi Show van het Jaar voor Interkoi Ameide: afbeelding 7
Eerste Koi Show van het Jaar voor Interkoi Ameide: afbeelding 8
Eerste Koi Show van het Jaar voor Interkoi Ameide: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

9 reacties

Peter VDB

555


Roy

555

interkoi

555


JR

555

interkoi

555


Eric

555

interkoi

555

Eric

@interkoi 555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml