We kunnen natuurlijk niet stilstaan

We kunnen natuurlijk niet stilstaan

Het beloofd een interessant jaar te worden. Ik ben benieuwd wat de eerste Interkoi Ameide reis gaat brengen. Ik hoop dat ik voldoende materiaal binnenkrijg om alles goed te publiceren, net zoals ik altijd heb gedaan. Een zware taak, dat kan ik je garanderen met veel nachtwerk en vroeg opstaan. 

Het is nu wat werken aan de kantlijn, maar dat is ok. De veiling van Dainichi die actief was bracht een trio showa op. Veel mensen laten zich inpalmen door Dainichi showa, want daar zijn ze voor bekend.

De 3 verworven tosai zijn niet gespaard van het sumi, maar dat straalt ook uit de kracht van de showa. sterk sumi is de basis van klassieke showa. Je houd ervan, je houd er niet van, de keuze is aan de koiliefhebbers.

Persoonlijk vind ik dat je iedere showa afzonderlijk moet bekijken, of het nu een kindai showa is of een klassieke showa, iedere koi moet zijn persoonlijkheid uitstralen, en aan de hand van die gegevens bepaal ik of ik de showa interessant vind of niet.

In mijn beginperiode zou ik altijd voor de robuuste klassieke showa zijn gegaan, nadien ben ik de meer moderne showa gaan appreciëren, die meer neigen naar een sanke-achtig uiterlijk, maar ondertussen wordt ik zeker ook weer door de krachtige uitstraling van de klassieke showa gecharmeerd.

Nu moet je er ook bij fantaseren dat sumi bij tosai niet altijd stabiel is. Er zijn partijen die sterker worden, er zijn partijen die ook wegtrekken zodat er nooit een juiste voorspelling is te maken van de uiteindelijke evolutie. Dat maakt het alleen maar spannend.

Dainichi Showa vertegenwoordigen een combinatie van het vakmanschap van Dainichi en de aantrekkelijke kenmerken van de Showa-variëteit. Deze 3 tosai zijn speciaal uitgekozen voor een hoger doel door André.

Showa van Dainichi SH-V24-011238

Showa van Dainichi SH-V24-011239

Showa van Dainichi SH-V24-011250

Hij heeft me nog niet uitgelegd wat precies zijn plan is, maar hij heeft me laten weten dat hij van plan is een azukari festival in Ameide te organiseren. De details zullen later bekend worden, maar als je hier interesse voor zou hebben, kan je het beste contact opnemen met André.

Ik zal de tosai zo dadelijk in het overzicht van de nieuwe koi aanwinsten zetten. Bekijk ze even, ik zet er de prijzen nog niet bij. Contacteer André voor de mogelijkheden. Ik zet hieronder even de contactgegevens van André:

Email: ameide@interkoi.eu
Messenger via zijn facebook account.: klik hier
Via telefonisch contact: +31 6 22388892

Denk er ook aan dat Interkoi Ameide gedurende de volgende weken even niet open is wegens zijn Japanreis.  Neem dus altijd eerst contact als je even wil langskomen.

*****************************************************

botan prijsOndertussen zag ik  ook dat een koi van Interkoi Arendonk de mooie botan prijs heeft gewonnen op de online veiling; Ik werd hier helaas door de eigenaar niet op de hoogte gesteld, dus toon ik het maar in dit nieuwsitem.

De naam botan spreekt natuurlijk tot je verbeelding en je zult je afvragen wat die prijs inhoud. Dat zal ik je even uitleggen: De Botan award is één van de drie speciale awards, naast de Tsubaki en Sakura Award.

De Botan Award bevat de volgende variëteiten: Hikari Muji, Asagi, Shusui, Bekko, Hikari Utsuri en Hi/Ki Utsuri. Het is een variëteit die zeker gewild is.

Dit is een ginrin exemplaar en de eigenaar is Jef....

Nu ik toch bezig ben zal ik ook de Tsubaki award uitleggen: De Tsubaki Award is een speciale prijs welke andere variëteiten naast de Go-Sanke en Goshiki ook de kans geeft om de juiste aandacht te krijgen. De award wordt enkel vergeven aan de volgende variëteiten: Hikari Moyo, Tancho, Goromo, Doitsugoi en Kumonryu.

De Sakura award behelst de variëteiten Goshiki, Kawarigoi, Ginrin A, Ginrin B en Kujaku.

*****************************************************

Ondertussen krijg ik nog de informatie binnen van Michael (Interkoi Germany) dat hij ook 2 aankopen heeft gedaan op de veiling. Deze kan je dus ook bekijken onder de nieuwe koiaanwinsten en ik zal ze ook hieronder even tonen.

Showa van Dainichi SH-V24-011036

Showa van Dainichi SH-V24-011090

 

Meer afbeeldingen

We kunnen natuurlijk niet stilstaan: afbeelding 1
We kunnen natuurlijk niet stilstaan: afbeelding 2
We kunnen natuurlijk niet stilstaan: afbeelding 3
We kunnen natuurlijk niet stilstaan: afbeelding 4
We kunnen natuurlijk niet stilstaan: afbeelding 5
We kunnen natuurlijk niet stilstaan: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Eric

555


Peter VDB

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml