Laatste zaterdag voor vertrek Japan

Laatste zaterdag voor vertrek Japan

Het was vandaag alweer de laatste zaterdag die ik open was van de maand Januari. De aanloop was weer meer dan goed en als eerste kwamen Rudi, Kevin de Dirk langs om wat moois te bekijken.

Eerst een bakje koffie en wat lekkers. Na wat gekletst te hebben zijn we een rondje gaan lopen naar de opties die waren genomen. Alles op een rijtje gezet en zo ook nog een aantal koi die in de buitenvijvers zaten bekeken. Het was koud en kil met een stevige gurige wind. Wel pijtig dat ik vergeten ben een filmpje te maken. 

Uiteraard hebben we deze koi niet kunnen bowlen, en dus zijn we maar gauw naar binnen gegaan waar we een machtige bowl konden laten zien. Ze konden er niet genoeg van krijgen.

Even later kwam onze collega Wiechert Van Intakoi Fuit binnenlopen met Jan. Kohaku KO-V23-1118 werd in de bowl gezet. Als je een koi zoals deze ziet voor deze prijs mag je absoluut niet weigeren. De klasse straalt er vanaf.

Zowal patroontechnisch en bouwtechnisch top. Het beni is van uitzonderlijk hoogwaardige kwaliteit en ik herinner me nog toen ik deze aankocht op de veiling van Momotaro. Ik kon niet begrijpen dat ik deze koi te pakken had.

Wel meen ik me te herinneren dat er op dat moment een blokkade kwam van de koi uitvoer naar China, waardoor Japan tijdelijk geen koi kon uitvoeren. De chinezen hadden tijdelijk afgehaakt, en de enigste chinees die op de veiling aanwezig was, verpestte toen de boel. 

Vermoedellijk had hij zich de 2de dag van de veiling overslapen en konden wij telkens onze slag slaan. Na enkele uurtjes kwam hij echter opnieuw aangezet en de pret was over. Ik weet niet of er nog een verbod is, maar ik denk het niet. 

Leo heeft zijn ogen de kost gegeven en als hij ook nog een moment twijfelt om deze kohaku aan te kopen dan begrijp ik het niet meer. Koi van deze kwaliteit en van die klasse moesten al lang verkocht zijn. Maar het is wat rommelen momenteel in de koiwereld.

Rob kwam nadien ook nog even binnen lopen en hier was ik natuurlijk blij mee want ik wilde nog wat koi bowlen en op de film zetten. Ik heb er dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Wie kwam er aan de beurt ?

Kohaku 2310011 komt uit de Sakai FF stal en is van de oyakoi Sade. Wat een knoest van een kohaku Sakai FF waardig als je het mij vraagt. De typische bouw waar veel mensen van houden is meer dan aanwezig. Ze werd als tosai aangekocht op 44 cm, en nu gaat ze als yonsai ruim de 70 cm over.

Dan moet ik er nog bij vermelden dat deze niet in Japan is grootgebracht maar geëvolueerd in de vijvers van Ameide. Je ziet dat de ontwikkeling hier sowieso niet moet onderdoen voor de azukari in Japan, en het is bovendien ook veel gunstiger in prijs.

Kohaku 2311004 van Momotaro  heeft een totaal anderes structuur dan de Sakai FF. Mijn persoonlijke mening (Interkoi Arendonk) is dat de koi meer finesse aan de dag legt. Je ziet het verschil in bouw. Heeft de Sakai FF de brutale opgezette schouders met de zogenaamde bult die zoveel mensen kunnen bekoren, dan is de bouw van de Momotaro zonder opgezette backbone. 

Toch heeft de kohaku het lange hoofd en zal zeker qua grootte straks niet onderdoen voor de SFF. Je moet er ook rekening mee houden dat de Sakai yonsai is en de Momo nisai. Ik hou van dit soort verfijning, maar ik weet ook dat niet iedereen het hier met mij eens is.

Voor de koiliefhebbers die ook eens iets anders willen dan een gosanke wil ik toch deze kujaku 2401006 van Momotaro laten zien waar ik zeer veel van verwacht. Ze is zeker showwaardig en zou wel eens een killer kunnen worden voor eender welke show. Kujaku kunnen bloedmooi zijn.

Hier moet je vooral rekening houden met de huidkwaliteit dat hoge toppen scoort. Deze kujaku staat nog niet op de website, maar zal ik zo dadelijk op zijn plaats zetten zodat je alle info hierover kunt lezen.

Al met al een mooie dag en nu even overschakelen om mijn gezin de nodige aandacht te geven de rest van het weekend.

 

Meer afbeeldingen

Laatste zaterdag voor vertrek Japan: afbeelding 1
Laatste zaterdag voor vertrek Japan: afbeelding 2
Laatste zaterdag voor vertrek Japan: afbeelding 3
Laatste zaterdag voor vertrek Japan: afbeelding 4
Laatste zaterdag voor vertrek Japan: afbeelding 5
Laatste zaterdag voor vertrek Japan: afbeelding 6
Laatste zaterdag voor vertrek Japan: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Sven

555

Eric

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml