Koi weggeefdag

Koi weggeefdag

Dat moest ook gebeuren natuurlijk. Walter was er blij mee. De kohaku werd in dank afgenomen, en ik nam met spijt afscheid van het geinvesteerde kapitaal, maar ik heb wel enkele mensen gelukkig gemaakt, en in het karretje zag de kohaku er best nog goed uit, maar niet geschikt voor mijn cliënteel.

Een filmpje zal misschien duidelijk maken waarom. Hier zie je ze alle 4 nog even samen. Marnix kwam de andere ophalen, en ik deed er nog een karashigoi met shimi bij voor zijn vijver. Ook hij was er blij mee ! Dus weeral 4 koi minder in voorrraad, want ik wil mijn voorraad verminderen tegen einde september. Ook maxim was er blij mee, en hij was gefascineerd door de andere karashigoi ! Nog 25 te gaan !

Niels kwam met Nick en Mayra even naar koi kijken van het betere werk. Dan zit je algauw in het duurdere segment. Niels had goed voor ogen wat hij wou....maar dat is niet moeilijk nadat ik de koi had laten zien die geschikt zouden zijn voor zijn verlangen.

Er is altijd een hele uitleg nodig om beginnende koiliefhebbers te informeren waarom, hoe en wat, daarom dat ik enkele verschillende tosai samen in de bowl heb gezet. Nu kan je over kwaltiteit natuurlijk altijd discussiëren, maar deze tosai zien er niet alleen goed uit, ze zijn ook goed. 

Maar over smaak kan je niet redetwisten, vooral niet als het over patroon gaat. De vrouwelijke zijde had haar zinnen gezet op showa. Gewoonlijk zijn dit meer mannelijke koi, maar in dit geval dus niet, en daarom toch enkele hele goede showa in de bowl gezet, geflankeerd door een super mango van 70 cm. Kies maar uit....

Niels is echter een karpervisser, en waar zijn karpervissers van weg ? Juist, van breedgeschouderde kohaku van 64 cm.  En dat was het voor vandaag. Veel weggegeven, maar niets verkocht. Maar meerdere mensen blij gemaakt en dat is toch ook iets nietwaar. De tosai vul ik morgen wel verder aan, want ik heb een drukke dag vandaag.

 

Meer afbeeldingen

Koi weggeefdag: afbeelding 1
Koi weggeefdag: afbeelding 2
Koi weggeefdag: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Huub

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml