Nog een 25-tal te gaan

Nog een 25-tal te gaan

Traag maar zeker bereik ik mijn doel. Ik moet er wel bijzonder veel moeite voor doen, maar als het einddoel bereikt wordt dan mag ik niet klagen natuurlijk. De keuze maken tussen goed, minder goed en nog minder goed is moeilijk, zeker als je de goede nog bij de minder goede zet.

De keuze is dan niet moeilijk, maar je moet er dan nog voor willen betalen. "Ik wil nen dikke" zie Thiery, en die paar zwarte puntjes maken mij niet uit, dat zie je toch niet als ze in de vijver rondzwemt. En gelijk heeft ie, maar leg het tegen de koikichi maar uit als ze deze karashi in een blauwe bowl steken.

Wist je trouwens waar karashi naar verwijst, of wat het betekent ? "Karashi" (辛子) is een Japans woord dat verwijst naar mosterd, vooral de hete of scherpe variant. Het wordt meestal gebruikt om de Japanse hete mosterd te beschrijven die wordt gebruikt als een smaakmaker of saus bij verschillende gerechten. 

De verschillende kleuren verwijzen daar inderdaad naar. De Japanners zijn toch goed in het verzinnen of fabriceren van bepaalde namen voor koi. In dit filmpje zie je een aantal van deze kleurschema's, waarvan er gisteren toch weer 3 mee naar huis gingen. 

Het zijn in principe bijzonder aangename en vriendelijke koi die gegarandeerd de vriendschap beantwoorden van de bezitters. Toch zeker als je ze in groep ziet genieten van hun eten in dit filmpje.Het zijn geen toppers meer, de meesten hebben een foutje, maar een 5-tal hele goede zitten er ook nog tussen. 

Ondertussen heb ik de 10 volgende tosai online gezet onder de knop nieuwste koi aanwinsten. Let vooral op deze showa 2301051. De moeite waard voor de toekomst. Hier zou wel eens een hele mooie showa kunnen geboren worden. Wie voelt zich aangetrokken. Normaal kan deze showa niet winnen in een show. 

Waarom niet. Deze koi zijn nog veel te jong en moeten het opnemen tegen veel oudere, beter afgewerkte exemplaren. Bovendien is de grootte niet goed, doch dat kan me niet deren. Ik ga haar toch meenemen naar de Holland Koi Show. Ik heb een zwak voor deze showa.Ik laat de 2 volgende filmpjes van tosai nog even zien. Je kan ze allen apart bekijken onder de nieuwste koi aanwinsten.

Een gevarieerde bowl nummer 1
Een gevarieerde bowl nummer 2

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml