" /> " />
Kujaku nog eens in the picture

Kujaku nog eens in the picture

Kujaku wordt gekenmerkt door zijn levendige rode en witte kleurenpatroon, dat vaak wordt aangevuld met metallic schubben die lijken op de veren van een pauw, vandaar de naam "Kujaku", wat Japans is voor "pauw".

Over het algemeen wordt aangenomen dat Kujaku ontstond als een toevallige mutatie van Kohaku of Sanke, twee andere populaire soorten koi. Door selectief te fokken werden de kenmerkende metallic schubben ontwikkeld, samen met het opvallende kleurenpatroon. Deze nieuwe variëteit werd al snel populair vanwege zijn unieke en mooie verschijning.

Tegenwoordig wordt Kujaku gekweekt en gewaardeerd door koi-liefhebbers over de hele wereld, en het blijft een van de meest gewilde variëteiten binnen de koi-gemeenschap. Vorige jaren heeft Momotaro een kweek kujaku aangeboord en Interkoi had er toch een hele serie van aangekocht. 

De meesten werden verkocht maar nog een aantal blijven er over. Stevig gebouwde koi van om en bij de 50 cm en best aardig om te zien. Gisteren waren er kujaku liefhebbers waar we enkele voorbeelden voor hebben gefilmd.

Ze zijn niet overdreven duur,. Ze worden op de website aangeboden voor 695 euro, een zeer acceptabele prijs. Bekijk hier het filmpje. Eentje werd er uitgekozen en even apart gezet. Een degelijke kujaku volgens mij dat best een aardige vijverbewoner is. Het antwoord tegenwoordig is een antwoord dat ik tegenwoordig te veel hoor: "ik moet er eens over nadenken." Dus afwachten is de boodschap.

Bij Interkoi Ameide zwemmen er ook nog een tweetal kujaku rond. Ik heb geen recent filmpje, maar wil ze toch even laten zien. Een sansai van 65 cm die bijna fluoriserend is zo straalt ze, en nog een sansai van 63 cm. Of de grootte nog juist is weet ik niet, want ze zijn al een tijd niet meer in het nieuws geweest, dus een update mag er altijd komen.

Ondertussen is André teruggekomen van China, waar hij zijn zaken voor zijn ander bedrijf moest regelen, dus deze week zal hij weer aanwezig zijn. Ik raad trouwens iedereen aan om een bezoek te brengen. Het aanbod is zeker de moeite waard, en de ontvangst is gegarandeerd vriendelijk. 

Vorige week uitgekozen, vandaag opgehaald. Drie bijzonder mooie koi vertrokken richting Geraardsbergen, een eind weg, maar naar een goede plaats. Ben heeft geen problemen met de afstand, en vind het spijtig dat ik stop met Interkoi. Het is een trouwe klant, dat maakt het natuurlijk altijd moeilijker om afscheid te nemen. Het doet toch wel iets.

Wie zou er niet kunnen genieten van dit prachtig trio. Mijn lieveling is de sierlijke kindai showa van Dainichi, waar ik van bij aankomst een zwak voor had. Stralend wit, sumi sterk en in opkomst, Een kindai showa waar ik stil van wordt. Zoals je weet betekent "Kindai" niet meer of minder dan "modern", maar het klinkt wel mooier.

In ieder geval is het zo dat de showa, wat in principe een zwarte koi met wit en rood is, de laatste jaren meer evolueren naar sanke-achtige koi, zonder daarom sanke te zijn. Het shiroji overstijgt het sumi, waardoor de klassieke showa wat naar de achtergrond is gedreven. Het blijven in ieder geval de meest gewilde koi.

Tenslotte toch nog even de aandacht voor de veiling van Sakai FF. 

kindai showaIk zou mijn aandacht richten op de customer koi waar over het algemeen minder op geboden wordt. Ik heb er vorige jaren een aantal van aangekocht en geloof me...die waren meer dan goed. Dit zijn over het algemeen mannelijker koi, maar wat is er mis met de mannelijke koi. Ze zijn dikwijls een juweel in de vijver.

SAKAI FISH FARM Online veiling wordt nu gehouden!

◆Deadline voor biedingen: 18 maart PM8:00~ (Japanse tijd) Intervallen van 10 minuten 【No.1~No.78】
                                            19 maart PM8:00~ (Japanse tijd) Intervallen van 10 minuten 【No.79~No.156】

※Volgens het jaarlijkse schema was een driedaags evenement nodig, maar vanwege het aantal exposanten werd het twee dagen gehouden.
Bovendien eindigt deze veiling om 20:00 uur.
We kunnen de 2-jarige klant Koi niet houden.
Als u het bod wint, zorg er dan voor dat u zo snel mogelijk een afspraak maakt voor verzending.

【Wat betreft tosai】

①  Eén seizoen gratis azukari voor tosai uit één stuk.
② Op dit moment hebben we de vervorming in het toekomstige groeiproces grondig gecontroleerd,
      Mocht de koi tijdens het houden van een azukari toch vervormd raken, dan vergoeden wij tot 70% van
      het winnende bod.
③  We zullen het verdwijnen of overlijden van de kleur volledig compenseren terwijl de Azukari behouden blijft.
④  We kunnen tosai niet van de tosai-set houden.
⑤  We kunnen de Tosai-set (verdwijning van kleur) niet compenseren, dus zorg ervoor dat u de verzending
       zo snel mogelijk regelt.
⑥  Voor de koi die vrouwelijk zijn geschreven, zijn deze momenteel vrouwelijk. We hebben echter
       geen vrouwelijke garantie.

【Betreffende tentoongestelde koi uit Odakan】

Wij exposeren Koi van Odakan.
Voor betaling, Azukari-bewaring, verzending, enz., dient u een directe transactie uit te voeren tussen Odakan, de hoogste bieder.

https://list.sff-koi.com/ja/auctions

Tenslotte wil ik toch ook nog even de aandacht vestigen op onze persoonlijke veiling. De veiling is actief momenteel, en eindigt dinsdag avond. 

https://auction.interkoi.eu

Meer afbeeldingen

Kujaku nog eens in the picture: afbeelding 1
Kujaku nog eens in the picture: afbeelding 2
Kujaku nog eens in the picture: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Sven

Toch weer wat bijgeleerd 😊


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml