Like the good old times

Like the good old times

Eindelijk nog eens het gevoel van voor de corona. Mensen die naar hun koi komen kijken, koi komen ophalen, dankbaar zijn, het doet me nog eens goed om deze gevoelens opnieuw te beleven.

Wat me toch vooral opvalt is de dankbaarheid van veel klanten voor wat Interkoi betekent, en betekent heeft voor veel koikichi, en dat ondersteunen door een klein geschenkje. Het hoeft natuurlijk niet, maar ik stel het zeker op prijs, en ben altijd ontzettend blij voor deze waardering.

dankjewelTja, het doet soms pijn om stilaan het toneel te verlaten, maar er moest éénmaal een beslissing genomen worden. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat André de traditie voort kan zetten, want ik weet diep in mijn hart dat hij dit zeker en vast zou kunnen.

Er werden gisteren ook veel koi opgehaald, in totaal 8 stuks. Daar kan ik alleen maar blij om zijn natuurlijk. Maar eerst moest nog een keuze gemaakt worden door Hans betreffende een showa. Het leek me het beste als ik de beschikbare showa even in een bowl apart zou zetten.

Het zijn er niet zoveel meer, en de andere showa zat in een andere vijver, dus die moest ik even apart zetten. Hij moest er een tijdje over nadenken, dus laat ze maar even rustig in de bowl zodat hij een keuze kon maken.

koi van kevinOndertussen kon ik de koi van Kevin even in een andere bowl apart zetten. Een mooi kwartet zou ik zeggen, en bovendien van verschillende kwekers. Je ziet een Momotaro kohaku, een showa van Dainichi, een showa van Sakai FF en een showa van Sekiguchi. De één wat groter dan de andere, maar zeker een mooi kwartet om te blijven opvolgen. 

Ondertussen was Hans er ook uitgeraakt. Het werd de showa van Dainichi in deze bowl, samen met de sanke en kohaku, beide van Momotaro. De reden voor zijn keuze was de mogelijke ontwikkeling van het sumi van deze showa, vooral op het hoofd dat de fantasie open laat natuurlijk. Ik kan het begrijpen, dus de showa van Sakaii FF komt weer te koop.

Het is trouwens een kage showa op dit moment, maar ik weet niet of  ze kage zal blijven. Het is in ieder geval een stevig gebouwde showa met een indrukwekkende body die me veel voldoening gaf, en ja, ik hou wel van kage showa.

De laatste van gisteren is wel een bijzondere sanke van Sakai FF SA-V23-02152.  Deze werd door mij aangekocht begin vorig jaar als tosai 14 cm, en na een jaar mudpond kwam deze figuurlijk boven water en is ondertussen 60 cm. 

Daarom ook toch nog even wijzen op de mogelijke aankoop van deze tosai op de veiling van Sakai FF die momenteel bezig is. Ik heb het momenteel nog niet gevolgd wat betreft de prijzen, maar ik heb wel het aanbod opgevolgd en het is een bijzonder interessant aanbod.

Natuurlijk is er altijd een riscio, maar het wordt grotendeels ingedekt door de voorwaarden van Kentaro. Liefhebbers het resultaat kan positief zijn, maar het blijft een gokje. Contacteer onze agenten die eventueel hun aankopen hierop kunnen richten. Ik kan dit jaar nog aanbieden om eventuele aankopen in Arendonk op te vangen voor de quarantaine in de winter van 2024-2025 vermits de binnenvijvers nog even blijven bestaan.

Ik vraag 250 euro ex BTW voor de winteropvang per koi inclusief verzorging, nazicht op KHV en CEV, uiteraard voedsel en eventuele verzorging. Garantie kan ik helaas niet bieden, dat is iets wat je met de collega"s moet bespreken, en zal moeten verwoord worden in de prijs van de aankoop. Je kan met hen contact opnemen via onderstaande gegevens.

Interkoi Ameide - André
Interkoi Nederland - Johan
Interkoi Germany - Michael
Intakoi Fuit- Wiechert
Tenslotte als afsluiter nog een stille blik op de ontmantelde vijvers 1-2 en 3.

 

Meer afbeeldingen

Like the good old times: afbeelding 1
Like the good old times: afbeelding 2
Like the good old times: afbeelding 3
Like the good old times: afbeelding 4
Like the good old times: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml