NIet normaal

NIet normaal

Tenminste ik denk dat het niet normaal is. Normaal is dat de koi in winterrust zouden gaan, maar niets is minder waar momenteel. Ze doen precies of het hartje zomer is.

Ik was er toevallig bij als ze wat eten kregen en kon het natuurlijk niet laten om een filmpje te maken. Ze zwemmen niet alleen spontaan en wild, ze zien er bbovendien ook nog eens geweldig goed uit. Ik geef ze nog 3 keer per dag een kleine portie voer.

Ik heb de temperatuur niet gemeten, maar ik schat dat het om en bij de 11° is onder de kap. Het valt me eigenlijk op dit jaar dat alle koi goed blijven rondzwemmen. Dit zijn ongeveer 50 koi van om en bij de 45-50 cm.

Zij wachten op hun beurt om volgend jaar opnieuw gefotografeerd en verkocht te worden. Een proces dat  ik graag voltooi volgend jaar. Ik zal dus proberen om af en toe enkele speciale dagen te organiseren.

De pas aangekomen koi doen het nu allemaal goed. Ik vond het dan ook evident om een filmpje te  maken van vijver 5. Deze is momenteel wel verwarmd, dus het is normaal dat de koi goed rondzwemmen.

Zoals je kan zien eten ze gretig, maar er is er vooral eentje dat zich te goed doet aan het voer, en dat is de kogane oshiba, een freetzakje eerste klas. Het is een geweldenaar en bovendien een specialleke. 

Je ziet ook de verloren sanke van Wiechert die zich in de debatten mengt, een fraaie tancho van Tamaura en daarnaast nog een kohaku en enkele showa van Taniguchi en Dainichi. Er zitten maar een 9-tal koi in deze grote vijver.

De levering van de grote jumbo werd uitgesteld tot volgend jaar februari of maart. Het is eigenlijk een genot om de koi in putje winter zo te zien. 

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Matthijs

555

Eric

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml