Ophalen probites en toebehoren

Ophalen probites en toebehoren

Alles is momenteel geleverd in Arendonk. Gisteren heb ik dan ook de duizenden kilo's enkele malen versjouwd en per klant apart gelegd zodat alles kan afgehaald worden.

Het is dan ook wenselijk dat de mensen die alleen probites en andere materialen hebben besteld hun bestelling zo snel mogelijk komen ophalen. De klanten die ook Saki Hikari hebben besteld mogen natuurlijk wachten tot dit geleverd wordt, maar dat zal pas in maart zijn.

Het is een berewerk, maar ik doe het nog altijd graag en gelukkig ben ik nog sterk en gezond genoeg om dit werkt te doen. De groepsaankoop was iets sneller dit jaar, maar dat had te maken met de bestelling van sakai hikari die voor 20 januari moest binnen zijn.

Ondertussen maakt André zich klaar voor zijn eerste Japanreis onder de vlag van Interkoi. Ik ben ontzettend benieuwd hoe hij het er vanaf zal brengen. De eerste dagen zullen in het teken staan van de All Japan show, daarna zal hij vermoedelijk de Momotaro koifarm gaan bezoeken, en voor de rest weet ik het nog niet, maar ik hoop dat hij ook een "momentum" kan voorstellen. Daar zitten we natuurlijk altijd op te wachten.

Ik reken er op dat hij voldoende foto's doorzend en informatie doorgeeft van zijn wedervaren. Hij zal ondertussen het klappen van de klepel wel kennen, want het is niet de eerste  keer dat hij op zoek gaat naar de koi in het land van de rijzende zon.

Wie toch op zoek gaat naar bepaalde koi van een bepaalde kwaliteit of wie een koi wil aankopen van de Momotaro veiling, kan natuurlijk altijd contact opnemen met hem. Hij zal alles in het werk stellen om het nodige te doen. Je kan de koi hier al bewonderen, en ik kan je garanderen dat het kanjers zijn.

Eén van deze kohaku streelt een gevoelige snaar, want dit zijn kohaku waar ik van hou. Een prachtexemplaar dat ik hier toch wel even wil tonen. Helaas vermoedelijk onbetaalbaar, want ik schat deze 64 cm kohaku voor enkele miljoenen yen zal gaan. Bekijk het oogstrelende filmpje.

Het patroon is ongenaakbaar en het zijn patronen die ik altijd aangekocht had. Natuurlijk zijn er minpunten, maar laten we de focus leggen op de schoonheid en de uitstraling van de koi. Ik ben benieuwd hoeveeld deze zal gaan, ik schat tussen de 2 en 3....miljoen natuurlijk.

Ze hebben zich de laatste 2 jaar gespecialiseerd in kohaku, en dat merk je. Zelf hebben wij er een groot aantal rondzwemmen in Ameide en het zijn toppers eerste klas van de eerste tot de laatste.

Let vooral op de prachtige patronen van ieder van deze kohaku. Zelden of nooit heb ik een verzameling kohaku gezien van deze kwaliteit, maar vooral van deze unieke schilderijen, een lust om ernaar te kijken, laat staan te kopen !

Eén ding weet ik al 100% zeker, hij zal gaan eten in het boston steak house, en dat is een aanrader. Het ergste is dat hij vermoedelijk mij zal verleiden met foto's van dit gebeuren, want het is een plaats die we allen koesteren.

sanke  momotaroTenslotte heeft Michael mij gevraagd om deze sanke  SA-V21-10123 in het nieuwsitem te laten zien. Het is een dochter van de befaamde bloedlijn Ryu X, welbekend van 20 jaar geleden toen deze sanke hoge ogen gooide.

Een sanke die toch tot de verbeelding spreekt. Ze heeft nu de waardige grootte bereikt van 70 cm, is 3,5 jaar jong, dus zeker en vast bekwaam om een serieuze lengte te maken. Wie interesse heeft in deze  koi kan het beste contact opnemen met Michael zelf, maar je begrijpt dat dit een waardevolle koi is met een bijpassend prijskaartje.

Ik heb nog een foto gevonden van de toenmalige Ryu X, zij het een verkleinde uitgave, maar nog steeds goed herkenbaar aan het zichtbare X patroon. Ryu betekent niet meer of minder dan draak, een woordspeling die Maeda San graag gebruikt.

Ik ken het verhaal niet 100%, maar ik dacht dat deze koi eigendom was van Chiel van vijvercentrum de Scheper. Wat er precies gebeurd is toen weet ik niet, maar iets herinner ik me dat er een koi als vervanging werd gegeven en dat werd Momoka. Deze koi heb ik een groot aantal jaren nog gezien bij Chiel. Wie het verhaal precies kent, mag het vertellen natuurlijk.

Ondertussen is de Grand Champion al bekend in Japan zie ik. Het is een kohaku van Sakai FF geworden, de foto is toegevoegd.

Meer afbeeldingen

Ophalen probites en toebehoren: afbeelding 1
Ophalen probites en toebehoren: afbeelding 2
Ophalen probites en toebehoren: afbeelding 3
Ophalen probites en toebehoren: afbeelding 4
Ophalen probites en toebehoren: afbeelding 5
Ophalen probites en toebehoren: afbeelding 6
Ophalen probites en toebehoren: afbeelding 7
Ophalen probites en toebehoren: afbeelding 8
Ophalen probites en toebehoren: afbeelding 9

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Sven

Dan kom ik zondag zeker langs 😊


Sven

Hi Luc,  wanneer ben je dit weekend ter plaatse voor ophaling vd groepsaankoop?

interkoi

zoals altijd zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur en zondag van 10.00 tot 12.00 uur.


Eric

Ja joh zit ons lekker te maken op de vroege morgen met z`n lekkere steak ha ha !!!!!!
Bezorgen ze ook in Zeeland ?


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml