De vijver van Gert-Jan

De vijver van Gert-Jan

Op de meest gunstige manier een vijver bouwen, gebaseerd op know how, en waarbij vooral nagedacht wordt over de werking van vijver, is hier medegedeeld door Jack.

Ja, het is de Jack die af en toe een reactie neerpent, en gefascineerd is door koi. Hier is zijn uitleg over de gebouwde vijver:

De Inhoud van de vijver is 16 kuub, en gemaakt van koelcel platen,20 cm dik. Bodem een betonvloer met beluchte bodemdrain. De vijver is voorzien van drie lagen polyester.

Het vijverwater komt binnen via een 500 liter vat. Daarin bezinkt het meeste grove vuil,voorzien van een afvoer richting riool. Hierin hangt tevens een dompel uv lamp die slechts een paar uur brand per dag.

Bovenin bevind zich het voorfilter,een soort Answer. Werkt op een tijdschakelaar die een pompje aanstuurt wat de buitenkant van kunstof fijn maziggaas schoonspuit. Werkt buitengewoon goed!

Vanuit dit vat komt het water binnen in het linker 500 liter vat via grote wanddoorvoer. daarin een aantal grove maten waar een Oase 10.000 liter pomp opstaat. Deze werkt temperatuur afhankelijk. Hoe hoger de temperatuur van het vijverwater, hoe sneller hij draait. Vanaf de pomp rechtsreeks over de zelf gebouwde bakki showers. Hierin ligt 75 kg Hexamedium.

Op de skimmerlijn staat een zelfgebouwde Clarity imitatie. Gevoed door een 4000 liter Oase pomp. De afschuimer lost het water in de onderste bak van de bakki shower en zo gaat alles weer retour vijver. Dit via een 90 mm afvoer,de stroming is gigantisch! Alles staat in de geïsoleerde en geventileerde schuur weggewerkt. Gewoon netjes uit het zicht.

De koi die erin zwemt is divers. Gewone kwaliteit op een Kohaku na die bij Ton van Interkoi Almere weg komt. Er was ook een Showa bij Ton vandaan, die werd voor de reiger.......vandaar nu draden boven de tuin om deze langnekken te weren. Hogere kwaliteit koi is voor later,eerst de kunst van het water houden beheersen. Het spelen met groene soep is begonnen.

De afwerking is gedaan met Chinees hardsteen. Alles zelf gezaagd met een zaagtafel,is erg goed te doen. De beelden achter de vijver gaan nog voorzien worden van verlichting. Wat rest is de afwerking van de tuin. Word nog de grootste uitdaging.

Ook nog een plaatje van een wisselaar die Gert-Jan gebouwd heeft. Ik twijfel er niet meer aan,wat hij bouwt werkt. Ook hier een gigantische rendement qua warmte overdracht. De wisselaar is Up Flow, totaal geen weerstand in het leiding systeem.

Een hoop geknutsel met kleine investeringen was het doel,resultaat: een zeer goed draaiend systeem met zeer lage stroomkosten. Ik kan geen vijver installatie die zo simpel en zo doeltreffend werkt. Dus misschien dat anderen hier ook wat aan hebben ?!

Gr.Jack.

Meer afbeeldingen

De vijver van Gert-Jan: afbeelding 1
De vijver van Gert-Jan: afbeelding 2
De vijver van Gert-Jan: afbeelding 3
De vijver van Gert-Jan: afbeelding 4
De vijver van Gert-Jan: afbeelding 5
De vijver van Gert-Jan: afbeelding 6
De vijver van Gert-Jan: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240