Interkoi op volle toeren

Interkoi op volle toeren

Tegen verwachting in was het gisteren een drukte van jewelste. Ik dacht dat Arcen een serieus stokje in de wielen zou steken, maar niets was minder waar...

Ik had me al voorbereid op een lange saaie dag, maar dat was totaal verkeerd ingeschat. De enige spelbreker was het weer, want dat liet nogal wat te wensen over. Een paraplu geeft een oplossing, maar toch is het moeilijk om naar koi te kijken op deze manier. Dat is het nadeel van buitenvijvers.

Geloof het of niet, maar er zijn dit jaar maar weinig zaterdagen geweest dat ik zonder problemen buiten heb kunnen zitten. Ik kan deze zaterdagen op een hand tellen. Telkens moet ik mij naar mijn winterverblijf verplaatsen.

Er kwamen wel een groot aantal nieuwe gezichten binnen en het werd een gezellige zaterdag met veel animo. Dat deed me plezier, want dat ontbreekt me tegenwoordig toch wel. Er is minder animo dan vorige jaren....

Er vertrokken ook een aantal koi naar hun nieuwe tehuis, waarvan deze sanke 1503028 als eerste. Ik heb altijd een zwak gehad voor deze sanke. Hij beantwoord niet aan de standaardnormen, maar heeft een eigen uitstraling. Ik heb er ook alle vertrouwen in waar hij naartoe gaat, en hopelijk krijg ik er ooit een update van.

Een bowl klassekohaku geeft toch wel een bijzonder aangename indruk. 3 x Momotaro van ± 60 cm, nog jong, nog levendig…Ik geloof toch niet dat ik iets verkeerd zeg als ik vind dat ik mooie vissen heb.

Helaas sprong de sandan in het net en verloor 2 schubjes. Wat heb ik hier een hekel aan, want nu is ie weer een tijdlang niet verkoopbaar. Zo zie je maar weer eens hoe subtiel men te werk moet gaan om koi te netten. Ik heb er al een boel ervaring in, en toch hebben ze me af en toe nog eens zitten, en kan ik het springen niet altijd inschatten. Meestal wel, maar in dit geval weer niet…(!*(&*"{/)

Een showa die duidelijke stappen vooruit zet, en die mij telkens een goede indruk geeft, is deze Momotaro showa. Het sumi begint zich meer en meer te bevestigen, en de verdeling van sumi, shiroji en hi mag er zijn. Telkens je in de vijver kijkt valt deze op, en telkens heb ik er plezier van. Dat zijn van die koi die altijd voldoen en waar je altijd met plezier naartoe kijkt.

Een showa die ik zelden bowl, maar waar ik een ongelooflijk zwak voor heb is deze Ueno showa. Geen traditionele showa, maar een showa die alle wetten van de koivoorschriften aan zijn laars lapt, maar wel een body en een uitstraling heeft om bij te watertanden. Ze is bijzonder prijzig, dat weet ik, maar ik hoop er zelf een degelijke koi van te maken als ze niet verkocht wordt. Een showa naar mijn hart….

En wat te denken van deze Isa Showa. Ik blijft wel op mijn honger wachten, want ik hoop nog altijd dat er zich een menware zal ontwikkelen op het hoofd. Er zit sumi, zowel in het midden van het hoofd als aan de zijkant van het oog, en ik zie telkens een verbetering, maar echt doorzetten doet het nog niet. Geduld is een mooie zaak en het zou een overwinning zijn mocht het wel gebeuren met deze showa. Bodywise is hij er goed op vooruitgegaan, maar qua lengtegroei blijft ie beperkt.

Deze showa is een bescheiden broer van de vorige Isa. Ik heb maar 1 persoon die zich voor deze showa warmmaakt, en dat is alles. Blijkbaar is dit een verkooptechnisch verkeerde keuze van mij.

De eerste kleine Taniguchi is ondertussen naar huis gegaan. Het is me toch gelukt om ze deze week alle 5 te verkopen, en daar ben ik blij mee. Ik hoop ook dat ik de kopers kan motiveren om een update te geven van deze sanke, zodat ik kan bewijzen dat ze voldoen aan mijn prognose. Afwachten is de boodschap.

Deze Momotaro showa was de voorspelbare blikvanger in de promotievijver van dit weekend. Jeroen had er duidelijk zin in, en moet er nog even over nadenken. Het is echter een populaire showa, waardoor wachtkansen soms gevaarlijk zijn. Kapers zijn er altijd op de kust, en soms gaat het snel met koi…

Nog even 2 sanke gebowld die behoren tot de Momotaro contest, maar die niet verkocht werden, dus die in mijn verkoopbakken moeten blijven zitten. De groeicurve viel niet tegen, want ze waren respectieverlijk 41 en 42 cm op dit ogenblik. Dit was echter niet het belangrijkste….

Tenslotte vertrokken deze 2 sanke van Taniguchi naar hun nieuwe eigenaar. Wesley is een hoopvol koiliefhebber en zal er alles aan doen om deze sanke goed te laten ontwikkelen. Ik ben bijzonder benieuwd.

De showa van Dainichi is één van de showa die over het algemeen weinig aandacht krijgt van eventuele kopers, behalve dan van mij, want ik hou hier wel van. Jurgen trouwens ook, want hij is één van de weinigen die blijk gaf van interesse. Dit zijn koi die je enkele jaren moet laten gedijen, niet teveel bowlen, maar dat is soms lastig, want ja, je moet blijven verkopen…

Al met al een heel aangename zaterdag met onverwacht een grote opkomst. Ik vind dat ik vandaag mooie koi heb laten zien voor een betaalbare prijs. Misschien krijg ik vandaag nog wat bezoek, en dan kan ik spreken van een geslaagd weekend.

Maak nog gebruik van de laatste dag voor de superaanbieding van Probites: lees verder

De Super Filterlijn van Polleke nog steeds te koop...lees verder

De kleiactie ook niet vergeten...Lees verder...

Meer afbeeldingen

Interkoi op volle toeren: afbeelding 1
Interkoi op volle toeren: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240