Code KO-V22-0391
Kweker Sakai FF
Kwaliteit 5 / 5
Leeftijd 23 maanden
Lengte 57 cm
Geslacht Vrouwelijk
Certificaat 5 / 5 1042

Maruten Kohaku [KO-V22-0391]Wij denken een uitzonderlijk goede kohaku te hebben aangekocht met bijzonder veel toekomstperspectief. Je moet haar dan ook bekijken als echte tategoi en als nisai die vermoedelijk einde dit jaar 60 cm zal zijn. Zeker eentje om in de gaten te houden !

Zelf heb ik er een hekel aan om het woord tategoi te gebruiken, omdat ik weet hoe weinig tategoi er zijn en hoe moeilijk deze zijn aan te kopen. Deze wil ik echt wel het predikaat tategoi geven, wacht maar tot eind dit jaar !

Bekijk deze tosai vooral naar body, huidkwalteit en evenwicht in het patroon, dan ben je al een heel eind op weg om deze als tategoi te bestempelen. Wil je dat ik dit voor mezelf zal omschrijven ? Hier is mijn mening:

Ik zal mijn omschrijving als tategoi even definiëren. Als je de body bekijkt zie je de sigaarvormige structuur met het breedste punt net bij het middelste van de vinnen. Vooral de breedte mag je hier zeker niet verwaarlozen. Het staarteinde is dik en hoog, dit kan je enkel zien op het filmpje.

De huidkwaliteit kan je op het filmpje niet echt beoordelen, want deze zijn allen overbelicht, maar hier spreekt de ervaring een grote rol, en ik kan niet anders dan bevestigen dat ik zeker ben dat de huidkwaliteit bijzonder hoog is.

Het patroon blijft persoonlijk, maar dan verwijs ik naar het in het balans zijn van het patroon, met een perfecte ozutsu en een minder ronde maruten vlek, maar dat vind ik persoonlijk geen probleem...integendeel, dit geeft de tosai persoonlijkheid !

Het kiwa is gewoon goed met hier en daar maruzome kiwa, terwijl het overige kiwa perfect is afgewerkt. Het sashi is overal tot 99% goed buiten een klein puntje van discussie misschien in het eerste grote patroon waar er misschien 2 sterke sashi schubjes te sterk aanwezig zijn. Ik ben wel 99% overtuigd dat dit tijdens de groei zal verdwijnen.

De vinnen zijn mooi symmetrisch en laten geen ongeregeldheden zien. Het beni is van voor naar achter egaal en van intense sterkte eigen aan Sakai kohaku. Tenslotte moet je deze kohaku niet zien als een fantastische tosai, maar als een volwaardige nisai. De prijs is altijd exclusief transport en azukari kosten !

Met andere woorden, een meesterwerk of een tategoi

video van Maruten Kohaku KO-V22-0391

Video 30/03/2022

Koi v/d week

2111007

kohaku 2111007
Verkocht
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml